![]() |
Axe czy sword? Zmieniać?
Mam troche dziwny problem :P
Mam wyskillowany sword na 54/54 i mam 23lvl i właśnie zastanawiam się czy nie zacząć skillować na axe. Sword ringi są drogie a axe taniutkie, jest dużo lepszych axe od swordów, mam teraz crimson sword później bede miał bright sword a co potem? Jaki nastepny sword? Zmieniać? |
relic sword, mystic blade, justice seeker, avenger, magic sword, emerald..
nie zmieniaj, nie warto. za te pare godzin skillowania wbijesz 60/60~ |
problem
Nie chce zaśmiecać forum kolejnymi tematami wiec Gram w tibie od 3 lat ale knightem (prawie) nigdy (1 raz w zyciu jak grałem toi knightem byłem i nie bardzo wiedziałem o co kaman ) Co wybrac sword czy axe gram na menerze i co wybrac na początek i ile przeznaczyc funduszy ???
POzdrawiam I liczę na odpowiedz Kojitsu :D |
Cytuj:
Dla przykładu...grałem knightem w axe (73/73) i jakoś ten typ broni mi się nie podobał. Moim "marzeniem" było pójść w trenowanie walki z użyciem obuchów i właśnie tym razem moją postać będzie bić z obuchów (zawsze sobie wyobrażałem moją postać biegającą z legendarnym tunder hammer ;) ) |
Wybierz sword, a jeśli chodzi o ringi to sword ringi są bardziej dostępniejsze niż axe ringi
|
Ja wole axe :)
Cytuj:
|
odp
a ja wam powiem tak teraz to lotto cyzm sie bije bo bronie i tak z questa chyba tam na 120 lvl sa takie same w statach a kiedys to axe najlepszy bo sca.
PS: swordy smierdza ;] |
nie zmieniaj naprawde wbijesz 40/40 i bedziesz zalowal straconego czasu bo sie wydaje bardzo monotonne
|
Nie opłaca się na tym charze czyli tak jak koledzy up. Możemy zamknąć temat?
|
Nie opłaca Ci się robić reskilla.
|
ja ci powiem tak:
jak juz wybrales swordy to juz nie zmieniaj, ale na przyszlosc proponuje zaczac clubami ... gralem juz kazdym typem broni i po 60 fajnie wychodzilo clubem ... potem jak latasz z wh to juz konkretne hity siadaja a to tanie jak primy na granicy 8o http://tibia.pl/poradniki/1120047 - link do poradnika dla kina No to podsumuje zeby bylo latwiej ;] Sword Plusy: + Tani + Ice Rapiery + Wiele legendarnych broni + Ciężar Minusy: - Drogie ringi - Brak odpowiedniej broni po wyjściu na mainland - Średnia ilość punktów ataku Axe Plusy: + Największa liczba punktów ataku + Bardzo tanie axe ringi + Dosyć tanie Minusy: - Ciężkie - Na nowych światach ciężko jest zdobyć FA lub DL Club Plusy: + Bardzo tani + Bardzo łatwo dostępny + Łatwo jest się dostać do TOP10 na serwerze J Minusy: - Mała liczba punktów ataku - Po 100lv dalej bijemy z warhammera / skullstaffa (Do momentu wykonania POI - więc nie prędko) |
Cytuj:
|
Club
Plusy: + Bardzo tani + Bardzo łatwo dostępny + Łatwo jest się dostać do TOP10 na serwerze J Minusy: - Mała liczba punktów ataku - Po 100lv dalej bijemy z warhammera / skullstaffa (Do momentu wykonania POI - więc nie prędko)[/quote] hahah przeciez jest cos takiego jak arena? mozna z niej miec blassed sceptre ktoro ma 47 atk!! |
i jeszcze dodam dwa slowa - Obsidian Truncheon.
|
nie przyszło do głowki, ze ten poradniczek jest troszeczke przeterminowany?
@topic bierz co chcesz, nie poczujesz zandej praktycznej roznicy |
Cytuj:
Pominąłeś Assassin Daggera... :D @Topic Nie zmieniaj. Swordy nie mają aż takiego wielkiego atk. ale Obrona zajebista :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:10. |