Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   [Ogólne] Botterzy... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197933)

Nitrobollon 14-11-2008 13:52

Botterzy...

Witam.
Gram na Refugii (n-pvp) nie skłamię jeśli powiem że minimum 30% graczy online są to botterzy i tu powstaje pytanie jak to wygląda na waszych światach ? i czy na światach pvp jest ich dużo mniej ?

Tibinosss 17-11-2008 19:39

u mnie, u nas (sorki) na Candii też jest pełno botów... w prawdzie mówiąc ze knightem/palkiem niema co skillowac na kopalniach bo tam dużo botów lub noobów którzy wybijają ci potworki

skuug 18-11-2008 22:46

na pvp też jest ich dużo ale nie są tak bezczelni ;]

Xr3 18-11-2008 22:54

Skoro Cipsoft nie potrafi zapewnić innej rozrywki, oprócz pasywnego trybu grania, polegającego na monotonnym i żmudnym nabijaniu expa, to nie dziw się, że ludzie sięgają po boty. Nawet 3/4 expowisk (łącznie z tymi z przyszłego update), jest projektowane pod kątem ustawiania tam Cavebota.

Candia - Podobna ilość boterów, co na każdym Non-pvp. Widok tak powszechny, że po pewnym czasie, przechodzisz obok tego obojętnie.

Decade 20-11-2008 18:45

Sam wybrales No pvp:P

Eyro 24-11-2008 17:40

to ich raportujcie... wczoraj miałem ciekawą rozmowe z gmem i powiedział że sam nic nie może zrobić bo musi mieć raport więc 20 sec was nie zbawi a bedzie satysfakcja jak w końcu gm przyjdzie

Pytkaman 28-11-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eyro (Post 2348334)
bo musi mieć raport więc 20 sec was nie zbawi a bedzie satysfakcja jak w końcu gm przyjdzie

LOL. ja czekałem na GM'a z 6h jak bottera znalazłem!

Endrek_Knight 28-11-2008 22:04

Boty to tylko 40% naszego problemu, większym problemem jest dostępność GM'ów w danej chwili/danego dnia. Fakt, na nPvP trzeba się sporo "namęczyć" żeby w końcu boot'er został ukarany... Najgorsze jest to że w wielu przypadkach to czekanie na "GM Reply" przedłuża się na tyle, że wykracza poza czas naszej gry (trzeba spać lub coś :P), wtedy jeśli wylogujemy się, jest mniejsza szansa że boot zostanie ukarany, bo może akurat ktoś kto go zauważy poza nami po prostu to "oleje". I to w większości przez takie sytuacje zjawisko botów się szerzy, czują się bezkarni a kara dosięga tylko 1/20 botów na dany serwer... Przecież chyba w grach tego typu i ogólnie chodzi o czerpanie satysfakcji i rozrywki, a nie o bezsensowne klepanie cyferek jakimś macro... Skoro nie chce się samemu grać to po co wogóle grac?

JechaczNakonny 29-11-2008 03:20

NON PVP = BOTY.

Co jest ciekawego na non pvp?.. ja myślę że czasami jakieś hunty.. questy tyle.. a exp?... nie musisz expiĆ manualnie bo jesteś pewnien że nikt nie wpadnie po Ciebie. Masz luz.

na PVP jest inaczej... :X

---------------------------------------------------------------------------

Myślę że jeżeli CipSoft ogarnął GMów to było by więcej dilytów, banów - mniej botów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:03.