![]() |
Tłumaczenie trzeciej zapowiedzi update! (Nie translator!)
Tłumaczenie wykonane 100% "ręcznie" przeze mnie, bez użycia żadnych translatorów.
Słyszałeś już o starożytnym mieście Yalahar które znajduje się na jednej z północnych wysp. Mieszkańcy Yalahar spotkali się ze strasznymi groźbami. Wielu ludzi żyje w strachu. Chodzą pogłoski o wampirach które były widziane podczas wędrówki do miasta a niektórzy mieszkańcy twierdzą, że ich sąsiedzi w nocy zmieniają się w potwory. Szeroko rozsiana nieufność nie pozwala ufać nawet przyjaciołom. Julius, jeden z odważniejszych mieszkańców Yalahar postanowił stawić czoła tym przerażającym opowieściom i szuka dzielnych poszukiwaczy przygód do pomocy w misji ocalenia Yalahar. Jeśli masz odwagę i chcesz pomóc musisz udowodnić, że nie jesteś wampirem, aby zdobyć sobie jego zaufanie. Teoria Juliusa mówi, że groźby wymierzane w Yalahar pochodzą z wysp dookoła Yalahar. Są to "Mistrock", "Fenrock' i "Vengotha". Oskarża on Vengoth o tworzenie całego tego zła, a wyspa ta u wielu wywołuje strach odkąd nikt, kto na nią popłynął nie wrócił. Pewien kapitan rozpowszechnia plotki, jakoby widział stary nawiedzony zamek na wyspie Vengoth. http://img118.imageshack.us/img118/8...ecastleuc9.jpg Kto wie? Jeśli te historie są prawdziwe i jeśli rozwiążesz wszystkie zagadki Vengoth, może mieszkańcy Yalahar będą mogli znów spać spokojnie. Istnieje jeszcze kilka innych zagadek na temat północnych wysp. Jeśli porozmawiasz ze strażnikami w Yalahar możliwe, że opowiedzą Ci więcej historii. Być może któraś z nich naprowadzi Cię na inne ekscytujące wyprawy? Przykładowo, jedno z kolejnych opowiadań mówi o długo zaginionym plemieniu krasnoludów, które prawdopodobnie znajduje się na jednej z wysp dookoła Yalahar. Jeden z dzielnych wojowników po powrocie z wyprawy opisywał ogromne miasto zamieszkane przez krasnoludy, które odkrył, lecz nikt mu nie uwierzył... http://img98.imageshack.us/img98/952...vencityag0.jpg Chociaż, może jego historia jest prawdziwa? Może krasnoludy, które dziś zamieszkują Kazordoon wiedzą o tym coś więcej....? Enjoy the mysteries of this winter update! Your Community Managers |
update teaser czyli 2 screeny i lanie wody dla podnieconych tibijczykow ;<
Wiecej konkretow a nie opowiesci Wampiruf |
Super ze tak szybko zrobiles tlumaczenie! Moje gratulacje! A update moze byc fajne
|
No to wychodzi na to że pojawią się nowe questy mam nadzieje tylko że będą dla high lvl-ów i nie będą polegały na zabiciu kilku potworów tylko zrobią jakąś solidną i długą fabułę. Oczywiście żeby była też arcy trudna i żeby polega też na zgraniu zespołu no i porządne przedmioty.
Ogólnie zapowiedź ta jest gorsza od pozostałych. No cóż ale czekam na następny teaser i myślę że przedstawią nam coś ciekawszego niż dziś;)) |
Zachęcam także, do dodania paru słów co sądzicie o moim tłumaczeniu. Proszę także o wytykanie ewentualnych błędów.
Od siebie dodam, że teaser rzeczywiście marny, lecz ciekawi mnie to miasto dwarfów. Może jakiś nowy rodzaj krasnoludów? ;) |
Ja osobiscie czekam na nastepne zapowiedzi, moze bedzie wiecej kokretow bo jak narazie to kicha ://
a tlumaczenie w pozadku i szybciej niz na stronie glownej ^^ |
Cytuj:
|
@neopostman
Byłeś odrobinę szybszy w takim razie :) Ale przecież Ty możesz dodawać newsy na główną chyba, przecież tydzień temu dodałeś |
Zawiodłem się.
|
Liczyłem na coś więcej......
|
Cytuj:
@down Możliwe, nie patrzyłem na oryginał tylko na to, co tutaj napisałeś. |
@Vasudanin
Dzięki, poprawiłem tak jak mówiłeś. Jedynie nie zmieniłem jednej rzeczy. "Wyspa ta u wielu wywołuje strach ponieważ nikt [...]" Nie mogę wstawić "ponieważ", bo na tibia.com jest wyraźnie napisane "odkąd", a jednakowoż chciałbym się trzymać też oryginału ;) A te błędy mogę spróbować usprawiedliwić tym, że się trochę spieszyłem z pisaniem tego, a potem już widocznie nie wyłapałem. |
Czy to nie jakiś supporter tłumaczy newsy?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:12. |