Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Miasta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199)

masta blasta 30-08-2003 23:00

Miasta

Jak myślicie, które miasto jest najlepsze i dlaczego???

Gito 30-08-2003 23:20

Miasto

Carlin bo jest wielkim miastem

Sir Dzidek 30-08-2003 23:38

Hmm na Calmerze chyba carlin bo tam nie luruja gsow tak jak do thais, na innych serwerach niewiem ale slyszalem ze w Carlin jest duzo PK :)

Gito 30-08-2003 23:43

miasta

masz racje jest durzo pk ale mi to nie przeszkadzoa odpoiedz na( inne )

Bobciu 31-08-2003 10:53

carlin odpada duzo pk thais odpada lurują gsy sam byłem królikiem doświadczalnym :( KAZORDOON ROXX najlepsze miejsce do expowania i wogóle bez pk IRT na Antice :) nie da sie nic zlurować , chyba że amsz pacca to oczywiście edron ;)

MatKus 31-08-2003 13:01

Jak dla mnie, to niezależnie, czy masz pacc czy nie, Venore rules. Stosunkowo mało PK (przynajmniej na Danubi) i sporo miejsc do expowania zarówno dla nisko poziomowców (swamp trolle, roty), średnio (elfy) jak i wysoko (smoki). Blisko jest też Amazo camp masa BH w domku BK. No, ale oczywiście na najważniejsze wyprawy i tak się idzie na Edron (demony, hero), ale to zwykle już grupowo.

Bobciu 31-08-2003 13:09

Na edron mozna chodzić grupowo ale śa tam tez dobre miejsca do expowania pojedynczo roty, na darashi minosy jest tego naprawde duzo

Yogi 31-08-2003 17:39

dla mnie najlepsze miasto zalezy od lvlu
0-8 rook
8-15 carlin [szybki i latwy exp]
15-25 ab [uwielbiam elfy i ghoule i blisko do zamku]
25-xx venore [blisko POHu]

oczywiscie to jest moj poglad i dopasowany do potrzeb sorca ktorym gram

Bobciu 31-08-2003 20:57

owidziałbym ze dla pala jest to samo co powidział yogi ale dla nkigth zdecydowanie kaz bo dwarfy...

Dark Ice 03-09-2003 09:24

Dla mnie najlepszym miastem na niskim lvlu jest ab a teraz mieszkam w thais ale sie przenosze do venore bo jest blisko poh. Miasto musisz wybrać takie gdzie jest blisko do hunta.Z kazo jest najblizej wszedzie i do kopalni ,i na poh ,i na cyce. Ja bardzo lubie ab bo jest tam stosunkowo malo pk albo wcale. Dobre zcisze zeby sobie troche odpoczac.

Pozdro to all :P

Maxepe 04-09-2003 22:09

Ab'Dendriel jest THE BEST mieszkam tam od początku i nie narzekam :P

Mirthal 04-09-2003 22:35

Expienie to veno + kazoo ,zycie bez nudy thais i carlin ,spokojne zycie AB.

Fox 05-09-2003 14:51

only ab a wiecie czemu ?? bo zielony koji oczy :P:P i w zwiazku z tym jakos malo pk widze w porownaniu jak w carlin mieszkalem

kasza86 07-09-2003 21:45

zalezy jaki swiat ale na antice sprawa wyglada nastepujaco :
Ab'Dendriel - miasto treningu i zamek do przywleczenia worka z lootem
Carlin - miasto PK czasem po 10 cial lez
Thais - miasto gsow (chociaz juz dawno nikt nie sprowadzal bo gsy latwo zabic )

bosal 11-09-2003 21:32

w Ab jest najlepiej a trupa nulicach na pewno nie zobaczysz bo ich nie ma w dosłownym znaczeniu :) są jakieś drużki w końcu to miasto elfów

Arbuz 12-09-2003 16:39

Wizualnie Ab(calosc) i Venore(na przyklad targ magiczny)
Pozniej Thais, Kazo, i Carlin. Fibuli co prawda wybrac sie nie da ale imho i tak lepiej wyglada niz na przyklad Carlin mimo ze przed fibula nawet ptaki zawracaja bo to miast duchow chyba.

Inna sprawa to handel.
Najlepiej kupic albo sprzedac cokolwiek w Thais. Duzy popyt i podaz. No i sklepy maja rozsadne ceny za pospolite przedmioty czyli mace itp. Najgorsze "cenowo" jest Carlin.

Produkcja run jak ktos lubi to tylko Kazo. Zero zagrozenia jesli chodzi o zlurowane paskudztwa. No i jak slyszalem na serverach PvP najbezpieczniejsze jesli chodzi o PK.

Jesli chodzi o Exp'owanie to ja jakos nie mam swojego ulubionego. Zwykle jak wybieram sie na przechadzke to nie patrze zeby miec cos jak najblizej bo na 90% w tym miejscu bedzie podstawiony Autosan z chetnymi na mojego teoretycznego przeciwnika. Tak wiec jesli chodzi o exp to im dalej w las tym lepiej.

ech.. sie rozpisalem.

pozdro.
Arbuz

Szumek 14-09-2003 12:35

Gram na Isrze.
Od poczatku jestem zameldowany w Ab'Dendriel.
Wspaniale miasto zaden PK i zaden zlodziej sie tu nie uchowa. I jest pare ciekawych miejscowek do potrenowania. Naprawde polecam.

Mozna tu zdobyc naprawde duzo znajomych ktorzy ci pomoga.

U$3r 14-09-2003 12:55

AB rulezzz

AB jest ogolnie najlepsze
wszedzie blisko, a przede wszytkim to miasto, gdzie sa sami polacy, serio!

U$3r

MatKus 14-09-2003 13:14

U$3r : to zależy od świata. Na liberze najwięcej polaków jest w Venore. Na Danubi podobna ilośc jest w AB i Ven, innych światów nie znam.

ravenBF 04-07-2008 23:15

hmm carlin jest najleprze, koham caralin! CARALIN ROKS!!!!!!!!!!!! B)B)B)B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:32.