Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy wierzycie w kosmitów? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1996)

karat 07-12-2003 18:53

Czy wierzycie w kosmitów?

Zapraszam do głosowania i komentowania!!!

Xavier 07-12-2003 19:04

Jeśli za "kosmitów" można uważać formę życia istniejącą poza Ziemią to jestem w 100% pewien, że taka istnieje. Jeśli natomiast istnieje nieskończona liczba układów słonecznych (w co raczę wątpić) to istnieje też nieskończona ilość życia pozaziemskiego nawet jeśli czansa wynosiłaby 0,00000000000001% . Jeśli natomiast mówimy o inteligentnej formie życia to tu bym się zastanawiał, ale byłoby cholernym egoizmem aby uważać naszą cywilizację za jedną jedyną we wszechświecie. Natomiast nie wierzę jakoby na Ziemię zawitały "szare ludziki z czarnymi ślepiami".

karat 07-12-2003 20:08

Obliczono że w wszechświecie istnieje 100.000.000 inteligentnych cywilizacji pozaziemskich :rolleyes:

MatKus 07-12-2003 20:55

Jest jeszcze pytanie gdzie jest granica, czy coś można uznać za inteligentne, czy nie.
O ile nie ma problemów z określeniem inteligentności jednokomurkowców, o tyle już pewien problem pojawia się nawet przy owadach, a tymbardziej przy człekokształtnych.
Ogólnie jednak jestem przekonany, że wszechświat jest tak wielki, że niemożliwością jest, by zycie istaniało tylko na jednej planecie. Czy obcy są mądrzejsi czy głupsi, to już inna sprawa. Wydaje mi się jednak, że jeśli[ są na tyle inteligentni, by wymyśleć technologię, która pozwala przemieścić się w o setki lat świetlnych, czyli jeśli są wstanie nas odwiedzać, to kto wie, być może równierz są w stanie zakamuflować się wśród ludzi... a zresztą, sam już nie wiem, co mam o tym myśleć, takie gdybanie nie ma większego sensu, a ludzie i tak nie będą pewni, czy obcy nas odwiedzają, zanim oni sami tego nie będą chcieli.

M@x_92 07-12-2003 22:03

jak zobacze to uwierze, ciekawe jak wyglądają ?( :)

Dejvo 07-12-2003 22:06

Bardzo ciekawy temat - ów pytanie dręczy mnie od długich lat... pare razy nawet myślałem że widziałem, a moze to dzisiej w nocy... dobra przejdźmy do rzeczy - dużo naoglądałem sie programów o U.F.O. na Discovery Channel (nawet dziś po południu) - dają dużo do myślenia. Ostatnio nawet pojawiły się teorie, ze Ziemia w środku jes pusta, a na pólnocnym biegunie ejst olbrzymi krater (jesr naprwadę) - amerykański rząd broni do niego dostępu... nic o nim nie wiadomo...

Dużo spodków jest też brane za UFO, a to projekty samolotów (pewnie już każdy słyszał o STREFIE 51 w Newadzie...) - jednak nie wydaje mi się, zeby każdek latajacy obiekt był PROJEKTEM...

W sondzie dałem TAK...

UFO według mnie istnieje, a raczej Cywilizacja PozaZiemska

Niesetty wraz z pojawieniem się UFO RELIGIA i BÓG odchodzą troche od rzeczywistości... w BILBI nic nie pisze, ze Bóg stworzył na jakieś planecie inną cywilizacje - wten otóż spozób jeżeli udowodni się UFO i konretną (bardzo) teorie powstania swiata można prosto wywnikować że Boga nie ma... ja oczywiscie jeste wierzącym i praktykującym (narazie) Katolikiem

Kiedys sobie obyśliłem, ze gdzies tam gdzie człowiek nie był i w najbliższym czasie nie dotrze jest jakaś dziwna GRANICa a za nią inny wszechświat... a może te stattki latające to wytwór człowieka n. w 2400 roku który przeniósł się w czasie?

Długo odpowiedzi nie poznamy....

kotomaniak 07-12-2003 22:20

Taaa. Ja dużo czytałem o UFO. Twierdę że istnieje życie poza ziemią. Wszechświat jest tak duży że mogło coś się w nim wylęgnąć :D . Mam jeszcze jedną teorię o UFO: PK to ufo którę chce zniszczyć psychicznie nas geniuszy (czytaj grających w tibie)
@up Biblii nie można brać zawsze dosłownie. Jest napisane w księdze Genesis o dinozaurach? Nie ma. A to nie oznacza że nie istnieją.

Dejvo 07-12-2003 22:23

Re Kotomaniak:
Owszem zgadzam się, że dosłownie odbierać tego ni moge, ale jest jasno napisane Bóg stworzył świat - Adama i Ewe, również stworzył Ziemie... nic wiecej nie pisze (o Dinozaurach również... - wszytko się wzajemnie wyklucza - paranoja)

MatKus 08-12-2003 01:44

Co do Biblii, to była ona tworzona dla ludzi żyjących parę tysięcy lat temu, i z ich stanem wiedzy ciężko im było wyjaśnić ewolucję. Można więc przyjąć, że dzień jest tu przenośnią, chodzi o pewną kolejność żeczy, a przede wszystkim o sam fakt, że to dzięki Bogu to wszystko istnieje.

A tak po za tym, to ja wam mówię, że oni są wśród nas. Ja nawet wiem, kim oni są!
Dobo, jak mnie nie wydasz, to ja ciebie też

eerion 08-12-2003 02:15

Po pierwsze- jeśli ciągle wierzysz biblii to popatrz
-był Adam i Ewa
-mieli dwóch synów dorosłych
-jeden zabił drugiego...
-za tą śmierć Bóg dał (staruszcze już) Ewi next syna Seta.
według tej wersji ludzie wyginęli, chyba że się zapładniali sztucznie...
- Biblia była przerabiana przy każdym tworezeniu, mniej lub bardziej świadomie.
W śrdeniowieczu, biblie zmieniali aby mieć władzę na światem (europą), potem wycinano co kościołowi nie pasuje i nie umieli tego wytłumaczeć. To co dziś trzymasz w ręku to za przeproszeniem icenzurowany Playboy... Niestety.....
-Bóg i Ufo istnieją
-Ufo odwiedzili ziemie!!
Cytuj:

Obliczono że w wszechświecie istnieje 100.000.000 inteligentnych cywilizacji pozaziemskich
Musisz dodać że tylko we wszechświecie który widzimy (a malo widzimy, bo dalej atmosfera Kosmosu jeststrasznie gęsta!!!

Brzoza 08-12-2003 07:59

lol ja nie wierze we kosmitow bo to jakas kupa

Cidius 08-12-2003 10:47

Kuuuurde, każdy by uwieżył w kosmitów, gdyby zobaczył mojego brata... :) A tak serio, to naprawde trzeba być kompletnym kretynem, o egoiźmie nie wspominając, żeby wieżyć, że jesteśmy sami we eszechświecie... Ale nie wieżę, jakoby obcy odwiedzali naszą planetę. To już jest totalna bzdura... Choć może się mylę...

Kakarott 08-12-2003 10:59

A teraz dwie rzeczy do myślenia:

- A może ONI nas odwiedzili, ale są tak małymi organizmami jednokomórkowymi, że ich nie widzimy, albo są niewidzialni?

- A może to MY jesteśmy tak mali, że ONI nas nie widzą, albo ich narządy nie mają możliwości zobaczenia, usłyszenia i poczucia nas?

karat 08-12-2003 13:11

Według najnowszych teori jest wiele równoległych wszechświatów które są w równoległych grupach i są nie dostępne dla mieszkańców inych wszechświatów bo to inne wymiary.

Dejvo 08-12-2003 14:48

Baaa moze nasz wszechświat to jednak duża kula w której się znajdujemy, taki wszechświatów może być masa... tylko z zawansowną technologią do jakiej człowiek dąży jest możliwe przemieszczanie się w tak dalekich odległościach...

MatKus 08-12-2003 16:31

Kakarott : Mniejszy większego bez problemu zauważy. A jednokomurkowe organizmy nie są w stanie myśleć z przyczyn naturalnych - do tego trzeba dość skomplikowanych części ciała, jakich rolę u człowieka pełni mózg.

Jeśli zaś są więksi dużo od nas, na pewno byśmy ich zauważyli przynajmniej my.

Gumen 08-12-2003 17:20

hmmm mysle ze ufo interesuje wszystkich. Kazdy pewnie kiedys pewnie o tym rozmyslal. Ja mysle ze ufo istnieje. Moze poruszmy ten temat. Czy wiezycie w zycie po zyciu? To tez jest ciekawe.

Magus 23-12-2003 05:42

Cytuj:

Mam jeszcze jedną teorię o UFO: PK to ufo którę chce zniszczyć psychicznie nas geniuszy (czytaj grających w tibie)
UFO - Unidentified Flying Object
@Kotomanik - porownanie PK do UFO (niezidentyfikowany obiekt latajacy) nie jest zbyt dobre.
Cytuj:

...amerykański rząd broni do niego dostępu...
Rzad amerykanski ukrywa rzeczy/informacje, o ktorych sie nam nie snilo.
Cytuj:

Niesetty wraz z pojawieniem się UFO RELIGIA i BÓG odchodzą troche od rzeczywistości...
A gdyby tak polaczyc jedno z drugim?? Przecietny czlowiek wykorzystuje okolo 5% mozliwosci swego mózgu, gdyby wykorzystywal 100% - zjawiska takie jak telepatia, telekineza, jasnowidzenie, projekcja astralna nie bylyby niczym niezwyklym. Zakladam ze "obcy" sa rozwinieci znacznie bardziej od nas co sie wiaze z wiekszym/lepszym wykorzystaniem mózgu. Być moze sila woli sa w stanie "kontrolowac materie" (przejaw boskości?), moze dzieki kontroli przeplywu sil witalnych i terapi genowej sa zdolni "uzdrowić" smiertelnie chorego (kolejny przejaw boskości??), byc moze dzieki wysoko rozwinietej technologi sa w stanie zmieniac sklad czasteczkowy substanci - jak na przyklad zamiana wody w wino (kolejny przejaw boskości??). Takich opisow w Bibli jest bez liku, choćby zaglada Sodomy i Gomory - co ciekawe szczegolowy opis tego wydarzenia do zludzenia przypomina wybuch bomby atomowej. No ale nie bede sie tu rozpisywal, powiem tylko ze tegp typu przykladow jest bardzo wiele, sami to osadzcie.
Cytuj:

jakoby obcy odwiedzali nasząplanetę. To jóż jest totalna bzdura
Zatem jak wytlumaczyć "wydarzenia z Roswell w Nowym Meksyku z roku 1947", czy nawet nasze rodzime "wydarzenia nad jeziorem Piaseczno" lub "wydarzenia z Gdyni 1944 roku - nazywane polskim Roswell"

Cytuj:

Czy wierzycie w kosmitów?
Dla mnie to nie jest element wiary, nie mam zadnych watpliwosci ze obca, inteligentna cywilizacja pozaziemska odwiedza Ziemie i wiele razy ingerowala w losy i rozwoj ludzkości, dowodow na to twierdzenia mozna sie doszukac nawet w bibli (stary testament).

jezeli ktos chce polemizowac zapraszam na moje GG :)

Gimlos 23-12-2003 10:03

Cytuj:

to twierdzenia mozna sie doszukac nawet w bibli (stary testament).
swoja droga : chociazby stonehege ( srry pewnie zle napisalem ale nie mam czasu szukac widokowki ^^ ) , jesli ten krag kamieni postawili ludzie ( jeszcze w tamtych czasach ... ) to ...

Thory 23-12-2003 11:25

Jest też na świecie wyciosany "portal" z jednego bloku kamiennego, a zrobiono go w starożytności. Raczej ludzie nie potrafili by tego zrobić (był to kilkuset tonowy blok skalny)... a ufo?

Kręgi zbożowe.... Oglądaliście "Znaki" Mela Gibsona? Łodygi nie były łamane, one były zagięte. Pozatym krąg zbożowy, który swoją drogą jest fraktalem, musi odbijać światło, żeby coś było widać. Człowiek tego nie zrobi... a ufo?

Diabeł? Koło World Trade Center, kiedy trwała wielka katastrowa ludzie dopatrywali się znaków "diabła" w dymie. Poszukajcie w necie, ja nie mam czasu teraz.

Obojętni Świadkowie... W czasie wyżej wymienionej katastwory, kiedy samlot dolatywał do jednej z wież, obok zauważono... UFO! Było to uwidocznione na zdjęciach, które pokazało nawet bbc (również poszukajcie, ja nie mam czasu teraz, zaraz lece =/)

Jeśli ktoś czytał wydanie specjalne pisma "Focus" wie co co biega.

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00.