Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Dylemat... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199766)

Dominik38 03-12-2008 16:25

Dylemat...

Mam taki problem otóż mam 2 postacie na tym samym koncie 39lvl druid z 38mlvlem i prawie 30 knighta skille prawie 66/66. Otóż cały czas nie mogę wybrać profesji... wypisywałem sobie ich + i - ale to nic nie pomaga... Skilliować mógłbym knightem, druidem zaś mam zrobionego postmana po ostatnim paccu co trochę ułatwia życie. Jedyne co mnie trochę odstrasza w knighcie to jego ilość na serwerach a w drucie jego "mityczne" waste. Prosiłbym o jakąś poradę osób, które trochę grały tymi profesjami może być na PM. Z góry dzięki... Aha w styczniu chcę zakupić pacca...

Matinn 03-12-2008 17:12

Skoro chcesz kupić pacc to zdecydowanie Drut :)

Wasil 03-12-2008 17:16

Takich dylematow jest pelno... spojrz nawet nizej masz tam temat "ED czy EK" wejdz tam i poczytaj... Czy to naprawde jest takie trudne?

Pozdrawiam

MatiCFC 03-12-2008 17:18

Ja się nie wypowiem bezpośrednio do tematu, ale około :)

Mattin: Myślę, że go ta odpowiedz nie zadowoli, skoro twierdzisz, że drut, podaj dlaczego, wypowiedź wymaga argumentów.

Dominik38 03-12-2008 20:26

;(

@MatiCFC Dokładnie o to mi chodzi, żeby mnie przekonać ;(... Tylko nie chodzi mi o wady i zalety obu profesji...

@Wasil rozumiem ze takich tematów było już dużo, ale przeczytałem temat, który mi podałeś i niestety nie jestem szczęśliwym posiadaczem 2kk w banku oraz Soft Boots co diametralnie zmienia postać rzeczy...

Ze'To 03-12-2008 22:16

jeżeli, masz zamiar kupić pacc i masz dość dobre eq (którego tutaj nie podałeś) i jeśli masz dosyć funduszy na początkowe hunty (później jakoś sobie zarobisz) to zacznij grac druidem. mlvl masz nawet przyzwoity, później raczej nie będziesz żałował i gra szybko Ci się nie znudzi... jednak i tak wszystko zależy od Twojej decyzji graj tą postacią która Ci bardziej odpowiada :)

Ulrikk 03-12-2008 22:43

Jakbym ja miał takie "dylematy" byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na Ziemi...

Dominik38 03-12-2008 22:43

EQ nie mam szałowego, ale nie jest źle. Mam Spirit Cloak, Knight Legsy,Tortoise Shield, dark helmet, leather boots, magma boots, magma monocle, Hailstorm rod, Springsprout Rod i 70k w banku.

Bas 04-12-2008 13:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2361462)
Jakbym ja miał takie "dylematy" byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na Ziemi...

To co byś powiedział na dylemat "blondynka czy brunetka?".

Co do autora... jak kupisz pacc to druid, eq możesz olać, kase na hunty masz.

Ada$ 04-12-2008 15:02

Według mnie powinieneś grać druidem.
Dlaczego?
- ~40 lvl, czyli najgorsze masz już za sobą,
- mając PACC szybko znajdziesz team do huntu na silniejszych monsterach
- możliwość ciekawego i szybkiego expienia solo

Dopóki nie masz PACC możesz jeszcze wbić kilka mlvl robiąc Avalanche, które później będziesz mógł używać na dragonach, scarabach, djinach, wyrmach, bog raiderach, malpach oraz piratach i oczywiście wszystkich innych monsterach, które nie za wrażliwe :p

knight-kuba 04-12-2008 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ada$ (Post 2361816)
Według mnie powinieneś grać druidem.

- mając PACC szybko znajdziesz team do huntu na silniejszych monsterach
- możliwość ciekawego i szybkiego expienia solo

a np. knight czy pal takiej mozliwosci nie maja?

Milten Magician 04-12-2008 16:22

@up
Knight ciekawego i szybkiego expa hahahaha "rzulfie 23,5/7"

Pallek, to jest najciekawsza profesja wg mnie.

Co do tematu nie mam zdania bo jebia mnie takie dylematy.

Dominik38 04-12-2008 18:27

Palka mam 24lvl 64/51 skille ale on jednak z nim już jest zbyt duża różnica lvl żeby nim grać ;(...

Chyba jednak będę grał druidem chyba, że ktoś poda mi takie argumenty że mnie przekona do paladina/knighta ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:37.