Cytuj:
W regulaminie, o ile dobrze pamiętam, jest zabronione rozpowszechnianie szkodliwego oprogramowania, czyli podawanie chociażby linka do niego. A samo podawanie linka w którym można ściągnąć czysty plik nie jest zaznaczone.
|
A ma się to nijak do tego co napisałem up (nie pisałem nic o czystych plikach). Jak wiadomo - lub mniej wiadomo - uwzględnia on możliwość podawanie linków do programów z oficjalnych źródeł, np z takich stron jak "dobreprogramy", zabrania jednak wrzucania nawet tego samego pliku z dp na rapidshare. W ogóle przeczytaj co napisałeś, bo brzmi to jak: "O ile wiem to regulamin zabrania spamować, ale przecież pisać z sensem i na temat to wolno"
Cytuj:
Podążając za Twoim stwierdzeniem podawanie linku do tibia.com, tibia.pl, czy google chociażby byłoby naruszeniem regulaminu, gdyż na dwóch pierwszych znajdują się pliki *****(cenzura- powiedzmy więc, że z rozszerzeniem rozpoczynającym, oraz kończącym się na e ), czy też linki do nich a w trzecim wystarczy wpisać pewne frazy i wyskoczą linki do programów.
|
Mała wskazówka - nad plikami "ekse" znajdującymi się na tibia.pl kontrole mają ludzie "z góry", więc jeśli na serwerze będzie jakiś keylogger to tylko i wyłącznie ich fail. Nie łatwo się domyśleć, że mogę sobie podawać linki do programu z koncówką "eske" znajdującym się na tibia.pl.
Co do Tibia.com, jak napisałem wyżej - jest to oficjalne źródło, więc możesz się sobie odwołać do tamtejszego downloadu który i tak zawiera tylko clienta (i wiele osób to już robiło). Pozostaje forum, do którego czyszczenia zobowiązani są moderatorzy, tak jak i na tibia.pl.
Co do google, to potraktuje to jako głupi, mało śmieszny żart i dziwny przykłąd, na przedwczesne mikołajki, czy coś.
|