Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Droga na tomba pod Mount Sternum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199919)

Scofild 05-12-2008 19:44

Droga na tomba pod Mount Sternum

Tak jak w temacie mógłby mi ktoś go pokazać poprzez Tibia Earth??

Chcę tam expić bo mam Woce a to na umarlaki i beho good jest a exp i loot niczego sobie :P

Proszę o pomoc

Thunus 05-12-2008 23:44

Tutaj jest wejście:
http://tibia.pl/earth.php?x=32418&y=...8&q=169.04&r=1

AroCrystal 06-12-2008 11:27

Nie chce mi się wklejać mapek ale postaram Ci się opisać drogę słownie, bo dojście jest bardzo proste. Aby tam dojść najlepiej zacząć od Thais i wejść do mount sternum wasnie od tej strony. Gdy już wejdziemy w skały kierujemy się do góry, tam jest zejście do poziomu -1. Gdy się tam znajdziesz idź ciągle przed siebie i skręć w prawo przy pierwszym "rozwidleniu", idź znowu przed siebie, po drodze będzie zakręt w prawo ale Tu pójdź jeszcze troszkę do góry, tam będzie takie dziura, wejdź do niej, i jesteś w facc tomb. To teraz może tak: na -2 są jedynie szkielety i ghule, na -3 i bodajże -4 tak samo, na -5 są ghule skielety, beholdery, crypt shamblery i chyba jedna mumia, na -6 crypt shamblery, mumie, beholdery, na -7 dragony i jeden geomancer.

pozdrawiam

Scofild 06-12-2008 11:45

Dziękuje za szybko odpowiedź o to biegało

Thx

Voniek 06-12-2008 11:51

Ta droga nie tyczy się tylko Ciebie, ale i innych, którzy szukają drogi na tomb pod DTD (jest to moja ulubiona droga, aczkolwiek jest to jedna z wielu). Zaczynam:
http://i117.photobucket.com/albums/o74/Vonius/DTD.jpg
1. Na pierwszej mapce idziesz do punktu oznaczonego czerwoną kropką. Po zejściu możesz napotkać Cyklopy.
2. Kieruj się od niebieskiej do zielonej kropki, po drodze cyklopy, możliwy Smith zlurowany.
3. Tutaj polecam użyc Stealth Ring, ponieważ na dole są 2 cyklopy zwykłe oraz 1 Smith. Droga prościutka, od niebieskiej do zielonej kropki.
4. Tutaj znowu idziesz od niebieskiej do zielonej kropki, w pomieszczeniu powyżej znajdują się 2 cyklopy.
5. Dotarłeś! Jest ot pierwszy poziom DTD! Tera opiszę +/- potwory występujące na tym poziomie (poziom 0 to powierzchnia ziemi):
-2: Rat, Poison Spider, Skeleton, Ghoul.
-3: Rat, Poison Spider, Skeleton, Ghoul. Znajduje się tu również połączenie z kopalnią Guardów z Kazz, a mianowicie z Crusem.
-4: Skeleton, Ghoul, Beholder, Crypt Shambler.
-5: Ghoul, Mummy, Crypt Shambler, Ghost.
-6 (ukryte jaskinie): Dragon, Dwarf Guard, Dwarf Geomancer.

Prawa do kopiowania bez mojej zgody zastrzeżone! :D!

robek 06-12-2008 11:55

@Voniek

nizej jest GS i slime : > niewielu ludzi zna ta droge do tych potworkow, podpowiem ze trzeba kopac pickiem na poziomie -4

Sharker 28-12-2008 20:41

Przeprawszam ale w zylm temacie odpowiedzialem.

Sharker

Zacharyss 28-12-2008 20:57

A mógłby ktoś pokazać gdzie jest ten GS i slim, bo mi sie wydaje, że ten GS jest tam gdzie Crusader Helmet Quest

Gustek 28-12-2008 21:04

@up
Crusader helmet quest jest w zupełnie innej jaskini w zupełnie innym miejscu. Nie ma tam GSa i slime'a tylko masa guardów i 4 gsy.

Co do tego gsa pod MS to kiedyś przed przemianą tych jaskini potrafiłem się do niego dostać, ale teraz już nie mam pojęcia jak to zrobić, a szukać mi się nie chce :D.

Xaax 28-12-2008 22:19

Cytuj:

Nie ma tam GSa i slime'a tylko masa guardów i 4 gsy.
sam sobie zaprzeczasz..

Scofild 29-12-2008 10:38

To jak na tym tombie są GSy czy nie? Bo jak są to się nie opyla chodzić bo większe ryzyko deda

Matinn 29-12-2008 10:41

Na samym tombie nie , tylko jak odkopiesz w odpowiednim miejscu kilofem ;]

Gustek 29-12-2008 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaax (Post 2398281)
sam sobie zaprzeczasz..

Wiem trochę to nie po polsku napisałem :D. Chodzi mi o to, że w miejscu z crus helm questem jest masa guardów i 4 gsy :P. Na samym MS jest jeden gs, do którego przez przypadek, w czasie expienia raczej nikt się nie dostanie.

Scofild 29-12-2008 11:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matinn (Post 2398743)
Na samym tombie nie , tylko jak odkopiesz w odpowiednim miejscu kilofem ;]

Czy go lurują??

Matinn 29-12-2008 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scofild (Post 2398803)
Czy go lurują??

Nie. znaczki.

Bald Drah 11-01-2009 08:23

Wiem, wiem strasznie odświeżam, ale :)
Gdzie jest to wejście do nowego tombu?? O.o nie mogę go znaleźć -.- A na tibia earth go nie ma :D

Gollumek 11-01-2009 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2364161)
@Voniek

nizej jest GS i slime : > niewielu ludzi zna ta droge do tych potworkow, podpowiem ze trzeba kopac pickiem na poziomie -4

Wiedziałem, że doczekam się spoila :P. Na swoim serwie dzień po upie, gdy to dodali to poszedłem tam i eksplorowałem. Nikogo tam nie było tak więc super się expiło na full respie, ale i tak po tygodniu ktos to odkrył i zaczęła się fala bydła i botterów. Trochę zajęło mi odkrycie tych dziur do dragów na -7 jak i dziury, którą idzie się na resp grorlama i do respu jednego draga. Oczywiście po drodze można zobaczyć GSa za pajęczyną, ale nie wiem jak do niego się dostać. I też chyba jest tam ten slime, o którym była mowa wcześniej :P.

Znam prostszą drogę, na której nie trzeba pchać się na Cyklop Smitha :P.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bald Drah
Wiem, wiem strasznie odświeżam, ale
Gdzie jest to wejście do nowego tombu?? O.o nie mogę go znaleźć -.- A na tibia earth go nie ma

Sprawdzałem czy jest to na Tibian Earth, lecz te tereny zostały dodane jeszcze przed update'em, w którym rozbudowano Mount Sternum. W ogóle ponad połowa rozbudowanych terenów na facc ma dalej swój starodawny kształt i nie została dodana do tego programu.

Wizygran 11-01-2009 12:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bald Drah (Post 2417550)
Wiem, wiem strasznie odświeżam, ale :)
Gdzie jest to wejście do nowego tombu?? O.o nie mogę go znaleźć -.- A na tibia earth go nie ma :D

Nie zauważyłem nigdzie żeby pokazali to przejście,a więc od kopalni kazoo w sam dół,potem w lewo,po drodze dwarfy,miśki,wolfy,dwarf soldiery i mino archery,dochodzimy do końca i jest wejście do krypty :)

PS Nie trzeba się ciś przez cyce i smithy :P

Gollumek 11-01-2009 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wizygran (Post 2417718)
Nie zauważyłem nigdzie żeby pokazali to przejście

Bo mapki z Tibian Earth są sprzed Update'u w którym rozbudowali Mount Sternum!!!

Wizygran 11-01-2009 15:34

Mi chodziło że nikt nie wspomniał TU o tak prostej drodze,a nie o t-earth...:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:17.