Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gta 4 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200320)

Lumineros 09-12-2008 17:18

Gta 4

kto już ma GTA4? ja mam orginała za 146zl :P fajna gierka tylko jeszcze dużo jest bogów i błędów ;/

p.s bez SP3 nie rusza

piszcie jak ktoś gra co tam w 4 słychać

Koksowy 09-12-2008 17:19

Koniecznie musiałeś się pochwalić co masz ?

Erhion 09-12-2008 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lumineros (Post 2369275)
dużo jest bogów

Wow to musze kupić. :D

Frapper 09-12-2008 17:33

wsadzanie do bagaznika to mile urozmaicenie, tak to dla mnie 7/10. nic rewelacyjnego ale nie zagrac nie wypada.

Shanhaevel 09-12-2008 17:45

Kupowanie GTA 4 na PC na chwilę dzisiejszą mija się z celem. Dziesiątki bugów, kiepska konwersja wymagająca potwora, nie komputera do płynnego działania (by mieć te 25-30 klatek na bodaj wysokich czy średnich trzeba mieć Quadro, bo GTA dużo czerpie z procka) i, co najgorsze, nie można legalnie grać przez internet w Polsce, bo nie figuruje ona jako dostępny kraj na Windows Live!, a rejestracja z innym krajem niż prawdziwy kończy się z zasady banem. Parodia, panie i panowie.

MatiCFC 09-12-2008 17:46

Ja już jestem dawno po skończeniu gry na konsoli :)
Ogólnie bardziej rozbudowana od poprzednich części, zachwyca momentami, misje są ciekawe.
Typowe GTA :-)

Ale się nie wypowiadam, bo niewiem jak bardzo się różni wersja PC od tej z PS3.

Edit: UP. Oj to widze kiepsko jest na pc. Na konsolce żadnych bugów, płynność 100% itd, gra przez neta bez najmniejszego problemu... sprawy techniczne na ps3 są wporzo.

Lechista 09-12-2008 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2369367)
Kupowanie GTA 4 na PC na chwilę dzisiejszą mija się z celem. Dziesiątki bugów, kiepska konwersja wymagająca potwora, nie komputera do płynnego działania (by mieć te 25-30 klatek na bodaj wysokich czy średnich trzeba mieć Quadro, bo GTA dużo czerpie z procka) i, co najgorsze, nie można legalnie grać przez internet w Polsce, bo nie figuruje ona jako dostępny kraj na Windows Live!, a rejestracja z innym krajem niż prawdziwy kończy się z zasady banem. Parodia, panie i panowie.

Gadasz głupoty, mam Gta IV od dnia premiery, za darmo :P (pierwszy w sklepie kupowałem xDD) Nie ma dziesiątków bugów, fakt nie da się grać na max detalach bo się komputer zatnie nawet na najlepszej karcie na rynku, ale ta gra jest zrobiona tak żeby za kilka lat również miała dobrą grafe i na max detalach będzie szła dopiero za pare lat :> A legalne granie przez neta w Polsce było dostępne 3 dni po premierze, nie gadaj głupot bo w każdej chwli mogę wbić ...
@ A co do samego Gta IV, to jest świetne :> Misje są genialne, fajnie dodany tryb strzelania zza ściany itd :P(wychylanie się :>), nie ma takich zbędnych gówien jak Stamina, wytrzymałość czy siła tak jak w San Andreas, świetnie się prowadzi auta, strzela się 100 razy lepiej niż w innych wersjach, bardzo realistyczne, takie bajery jak komórka, dzwonki do niej, tematy, możliwość robienia zdjęć :> Wyjście z kumplem, dziewczyna do strip clubu, bilard, kręgle, tryp upojenia alkocholowego :>
Fabuła rewelacyjna :> Gdyby nie ta zbugowana grafa to dałbym 10/10, ale dam 9+/10 bo to, że czasem wczytuje się jezdnia nie jest uciążliwe :> Dobra gra potrzebuje dobrego kompa :>

Smerfekk 09-12-2008 18:08

Ano ja mam GTA4, dałem 210zł
Gierka dobra dużo lepsza od GTA SA, teraz poluje na to na kompa tylko, że nie wiem czy mi wejdzie na moją kartę graficzną (przedpotopowa ATI) ledwie mi NFS Undercover wlazł xD

Bluray 09-12-2008 19:17

12 GB, a nic rewelacyjnego ; /
Wole stare dobre GTA VC =]

@down
No to jeszcze lepiej.

Paciuch 09-12-2008 19:38

@up Nie 12GB tylko 15.
Mi się podoba nic się tnie nie laguje (chyba mam dobry komp) fajna grafa 10/10.

Dr.Unknown 09-12-2008 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2369367)

Zapomniałeś wspomnieć, że nie mając połączenia z Internetem, nie można zapisywać stanu gry w single player ; ).

Zdążyło mi się znudzić miesiące temu na X-Pudle. Złe? Nie, wręcz przeciwnie - po prostu zabawa euforią po jakimś czasie robi się trochę nudna.

Lechista 09-12-2008 21:02

@Up
Pewnie na X-boxie a nie Pc

K.Jay 09-12-2008 21:29

Miałem okazję grać na X360 i muszę przyznać, że gra nie powala, ale jest dobra. Ilość bugów mniejsza od tej z San Andreas, ale czegoś tej grze brakuje. Dobrą rzeczą są animację, jak np. wsiadamy na motor, nasz bohater zakłada kask. Dobrze wygląda wypadanie przez przednią szybę wozu. ;) Ogólnie 8+/10

K.Jay

Prostynick 09-12-2008 21:37

Ja kupiłem za 139, ale przesyłka kurierska 20 :/ Zjebano z tym multi, ale kupiłem za względu na firmę Rockstar Games bo jest to jedna z nielicznych firm którym się te pieniądze należą. Nie powinniście piracić takich tytułów, jeśli wam się nie spodobało tak jak mi z tym mp to wysyłajcie masowo emaile ze skargami na microsoft i inne również polskie firmy które dały dupy. Tylko niech nie będą wulgarne bo trafią do spamu zanim ktoś przeczyta.

Jeśli ktoś ma problemy z uruchomieniem to:

http://pl.youtube.com/watch?v=VLZKuil5zO4

Dr.Unknown 09-12-2008 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2369810)
@Up
Pewnie na X-boxie a nie Pc

"Pewnie", to możesz zaczynać przypuszczenia na temat pogody. Gruntuj swoją wiedzę przed wypowiedziami. Rozmawiamy tu o wersji na PC.

@Up
Również polecam film, doskonałe podejście do problemu.

Gangrel 09-12-2008 23:48

Hyh, a ja wciąż kocham pierwsze GTA i nic mi nie odbierze buddystów w rządku czy pocisków z bazooki większych od ludzików. Od kolejnych (może poza 2) GTA się odbiłem, choć w sumie nie wiem dlaczego.

Michoss 10-12-2008 00:46

Pożyczę GTA4, ściągnę save'a, znajdę kody i się będę bawił w latanie czołgiem i samochody-pułapki ; D.

Prostynick 10-12-2008 01:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2370126)
Hyh, a ja wciąż kocham pierwsze GTA i nic mi nie odbierze buddystów w rządku czy pocisków z bazooki większych od ludzików. Od kolejnych (może poza 2) GTA się odbiłem, choć w sumie nie wiem dlaczego.

To pierwsza komputerowa gra w moim życiu nad którą spędziłem najwięcej czasu :P
Warto wspomnieć dla niewiedzących, że już długo jest do pobrania za free od samego Rockstar'a, również jest gta 2 http://www.rockstargames.com/classics/

Gta 3 to był przełom w grafice jak na tamte czasy, ale już nie ta sama grywalność co 1, a nawet 2.

Dr.Unknown 10-12-2008 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2370164)
Pożyczę GTA4, ściągnę save'a, znajdę kody i się będę bawił w latanie czołgiem i samochody-pułapki ; D.

Niestety, a może i "stety", GTA IV stawia na pewien stopień realizmu (dostajesz obrażenia od upadków/wypadków, ale wciąż postać jest co najmniej w połowie Supermanem) i trochę poważniejszy klimat - czołgów nie ma. Również złożoność rozgrywki podobna do tej z SA ustąpiła miejsca atrakcyjnemu silnikowi fizycznemu. Co nie zmienia faktu, że latanie czołgiem było świetną zabawą, zwłaszcza w trójce, gdzie nie można było zdobywać inaczej przestworzy, a wszystkie większe budynki nie miały dachów ;d.

Ktoś wspominał VC - to moja ulubiona część, ze względu na klimat, szczerze niepogardziłbym GTA IV: Vice City - klimat i fizyka ;>.

sphinx123 10-12-2008 14:34

Yep, remake Vice City plx =D Przy tej części spędziłem najwięcej czasu i najlepiej się bawiłem <3 Ten klimat był elo, w ogóle miasto było fajnie zaprojektowane (centrum handlowe roxior).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:59.