Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Broń dla RP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200393)

Elesde 10-12-2008 14:20

Broń dla RP

Witam. Zastanawiam sie jaka bron kupic mojemu palkowi, posiadam 90 lvl ze skillem powyzej 90. Zastanawiam sie nad Arbalest'em oraz Ironworker'em. Ktora lepiej sie nada na samotne hunty na frostach ? I ile srednio moze kosztowac Ironworker (chcialbym znac cene +/-) ?

Befsztyk 10-12-2008 14:22

konto z allegro.pl??

Elesde 10-12-2008 14:28

nie, tak to jest jesli wiekszosc zycia spedzilem na piratach. A ze ostatnio mam malo kasy chce precyzyjnie dokonac zakupu.

MuLtI_^of^_HeLL 10-12-2008 14:30

@2up
Pewnie tak :)

Ale nie będe chamski i ci napisze!!! Kup assasin stary i możesz iść a nie jakieś arbalesty i inne gówna :)

Elesde 10-12-2008 14:37

Rozumiem ze pytac sie na tym forum nie mozna bo banda dzieciakow zacznie gadac pierdoly? Chce konkretna odpowiedzc, jak nie macie nic madrego do powiedzenia to zamilczcie. Myslicie ze jestescie fajni.. nie. Latwo po kims pojechac. Jeszcze raz powiem: nie, nie kupilem postaci, ale nawet jesli to co was to obchodzi? Temat jest konkretnie sformulowany.

Ada$ 10-12-2008 14:37

Na 90 lvl raczej na "+" nie wyjdziesz na frostach.
Lepiej idź na bb island, gs island, lich hell, quara hell, helheim na beholdery, duży camp barbarianów (oczywiście ze spearami wszedzie)

MuLtI_^of^_HeLL 10-12-2008 14:41

@up
O nie pomyślałem o tym też mogłem mu to poradzić bo to bardzo dobre rozwiązanie :)

Elesde 10-12-2008 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ada$ (Post 2370437)
Na 90 lvl raczej na "+" nie wyjdziesz na frostach.
Lepiej idź na bb island, gs island, lich hell, quara hell, helheim na beholdery, duży camp barbarianów (oczywiście ze spearami wszedzie)

Te frosty maja byc forma rozrywki. Nie zalezy mi zeby zarabiac, wystarczy ze "prawie" sie zwroci. I tak bedzie to lepsza forma expienia niz z ass :)

ale dziekuje.

MuLtI_^of^_HeLL 10-12-2008 14:58

no nie sądze że expienie ze sperami było bardziej efektowne niż z assasinek

Ada$ 10-12-2008 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elesde (Post 2370445)
Te frosty maja byc forma rozrywki. Nie zalezy mi zeby zarabiac, wystarczy ze "prawie" sie zwroci. I tak bedzie to lepsza forma expienia niz z ass :)

ale dziekuje.

Ja zwastowałem na frostach 1k ass starów i nic nie wylotowalem.
Nie wiem czy to dobry pomysł bo na takim lvl to musisz mieć wyjątkowe szczęście żeby wyjść na "0".

LoluU$ 10-12-2008 15:13

a ja ma 200 ass dsm i rh >.< wiec nie mow ze na frostach sie nie oplaca :|

Ironwokera czy cos takiego nigdy nie mialem, arbalestem ladnie sie bije frosty czesto na + ... poniewaz duuuuuzo kasy leci + shardy 2k each caly czas niemalze

Arack 10-12-2008 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Befsztyk (Post 2370409)
konto z allegro.pl??

zal mi Cię twój nick wziął sie od horobowego pociągu do jedzenia?

MuLtI_^of^_HeLL 10-12-2008 15:13

Patrz nie którzy na 85 czy nawet na 80 lv z assasinkami tam expią i nie maja waste to wież

juran_se_spychowa 10-12-2008 15:15

Ja bym kupił arbalest. Jest napewno tańszy od inworkera, choćby dla tego, że na moim servie, nikt go nie sprzedaje (nie widać ofert na trade chanel). Polecam arbalest

Virlan 10-12-2008 16:38

power bolty mają 42 ataku, a nie 55.

boniedwa 11-12-2008 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eyro (Post 2370605)
bo pizda jestes xd

itemy z inq mało kto sprzedaje a jeszcze mniej bierze kusze :) wiec fart jak trafisz. jakby nie patrzeć to kusza z inq zwieksza atak o 5 czyli p bolty by miały 60 atk a as ma 65 xd

Oo, a od kiedy Ironworker jest i inq?

Xavvirr 11-12-2008 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arack (Post 2370538)
zal mi Cię twój nick wziął sie od horobowego pociągu do jedzenia?

only WfcG !

roneepso 11-12-2008 15:47

Ironworker jest drogi i trudny do zdobycia.
Kup arbalest, power bolty, bedzie ci sie fajnie expilo na cultach na goromie albo na BB island.

Arbalest naprawde oplaca sie kupic, bardzo duzo daje - czesciej sa wysokie hity oraz jest b. malo pudeł to ci podwyzsza sredni hit

jerrry 11-12-2008 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MuLtI_^of^_HeLL (Post 2370539)
Patrz nie którzy na 85 czy nawet na 80 lv z assasinkami tam expią i nie maja waste to wież

hah pewnie. Nagraj mi film jak 80 rp lata tam sobie bez waste na KAŻDY exp. i przy okazji pisze się "wiesz".

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez boniedwa (Post 2371694)
Oo, a od kiedy Ironworker jest i inq?

no właśnie ;P mi sie wydaje że to elemental sphere quest.

@topic

Kup arbalest. cena wynosi jakieś 50k (chyba max to już na serverach) a jest naprawdę świetną bronią jak na kusze. Ale jak mówił ktoś up - lepsze RS bo dostępne i niekoniecznie musisz latać po frostach z nimi. BB island, Helheim, jest naprawdę wiele miejsc do expa. A jak już chcesz expić "dla expa" to najlepszym wyjściem jest Ass star. Przy twoim distance hity będa naprawdę miodne

roneepso 11-12-2008 16:39

Czlowieku up o czym ty mowisz... jakie RS wypas... expiles kiedys z RSkami na gsach? sredni hit to troche ponad 100, 3 kratki zasiegu, czesto pudłują...
Na twoim levelu chodzilbym glownie na to co mozna bic z power boltow bez waste. Culty, bb, moze jakies nowe moby w yalahar.

A assasinki nie sa takie cudowne jak noby z carlin mysla, tez czesto sa pudla i hity po 40. Nigdzie ci sie nei zwroci na tym levelu assasinka

Cytuj:

A jak już chcesz expić "dla expa" to najlepszym wyjściem jest Ass star. Przy twoim distance hity będa naprawdę miodne
Ludzie nauczccie sie ze jak komus mowisz ze cos jest takie a nie inne to znaczy to ze sam tak miales a nie sie tylko domyslasz i to w dodatku błędnie.. Gdzie swoim 49 kina napieprzales miodne hity z jego distance com?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:02.