Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Silkroad (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200529)

magmagic 11-12-2008 19:24

Silkroad

Czy graliście w Silkroad-online? Super gierka.. Heh o wiele lepsza od Tibii:) Jest to najlepsza gra MMORPG wszystkim polecam!

Silkroad Online (w skrócie SRO lub Silk) jest grą typu MMORPG wyprodukowaną przez południowokoreańską firmę "JOYMAX" i zawierającą liczne elementy fantasy. Akcja gry rozgrywa się na jedwabnym szlaku, będący kiedyś głównym szlakiem ekonomicznym łączącym Azję i Europę. W grze możemy wcielić w jedną z postaci pochodzenia chińskiego lub europejskiego (od 24 sierpnia 2007). Planowane jest także wprowadzenie możliwości wcielenia się w postać Arabską.

Bluray 11-12-2008 19:25

Jest już temat o silkroad.

magmagic 11-12-2008 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2372404)
Jest już temat o silkroad.

Sorki, nie zauważyłem;)

SzMyToN 11-12-2008 20:55

1. To co powiedzial Bluray.
2. Grałem w silka, 2x max lvl ( 80 )
3. Wcale nie jest taka bajeczną grą. Owszem, cSro, kSro i inne odmiany są fajne, większy cap, nowy D, nowe skile ale iSro to porażka nie dość, że zacofane to servery ciągle crowded i tyle się nagrałeś.
4. Nie polecam :P

_WrD_ 11-12-2008 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez magmagic (Post 2372399)
Jest to najlepsza gra MMORPG

No, z pewnością jest najlepsza! Dopracowana grafika, zero lagów, zero kolejek, mnóstwo ras i klas do wyboru, w ogóle najpro!

A tak na serio - zaprzeczam wszystko co napisałem wyżej, gra nieudana wg mnie. Grałem.

Thero 12-12-2008 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez magmagic (Post 2372399)
Czy graliście w Silkroad-online? Super gierka.. Heh o wiele lepsza od Tibii:) Jest to najlepsza gra MMORPG wszystkim polecam!

W co poza Tibią i Silkroadem grałeś? ;)

sphinx123 13-12-2008 11:21

@up

Ja wiem, ja wiem! Grał jeszcze w MU Online XD

@topic

Mają wprowadzić postacie arabskie? A to ciekawe <3

Batman666 13-12-2008 12:59

co masz niby do mu ?

AnArAki 13-12-2008 17:10

sciagnolem silka i prosze =
This is a client file that can be used after the Legends plus update.
Users who wish to log into the game quickly on the day of Legend plus update, please keep the client file until the day of Legends plus update and use it on the very day.

Znam angielski i przetlumaczylem to do siebie i dalej nie rozumiem o co chodzi z tym updatem, bylbym bardzo wdzieczny jesli ktos kto gra w silka bylby w stanie mi to wytlumaczyc :confused:

Aroonia 13-12-2008 19:38

Ta gra to jeden wielki grind. Już przy poziomach 20+ lvl idzie jakby chciał ale nie mógł, a co jest dalej to ja już wolę nie myśleć. Cenię sobie w Silkroadzie piękną i szczegółową grafikę, niesamowite efekty podczas walki które tworzą dźwięki jak i animacje oraz pewne możliwości jak trenowanie peta, jazdę konną i 3 drogi rozwoju. Cała reszta ssie :s

Thero 13-12-2008 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia (Post 2375471)
Ta gra to jeden wielki grind. Już przy poziomach 20+ lvl idzie jakby chciał ale nie mógł, a co jest dalej to ja już wolę nie myśleć. Cenię sobie w Silkroadzie piękną i szczegółową grafikę, niesamowite efekty podczas walki które tworzą dźwięki jak i animacje oraz pewne możliwości jak trenowanie peta, jazdę konną i 3 drogi rozwoju. Cała reszta ssie :s

?... Te "niesamowite efekty" jeszcze mogę przełknąć, ale resztę? Jazda konna? Pety? "Piękna" grafika? Rotfl. Myślimy o tej samej grze? ;)

@AnArAki
Masz klienta, którego będzie można używać dopiero po następnym update. To było napisane, czego nie rozumiesz?

Aroonia 13-12-2008 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2375725)
?... Te "niesamowite efekty" jeszcze mogę przełknąć, ale resztę? Jazda konna? Pety? "Piękna" grafika? Rotfl. Myślimy o tej samej grze? ;)

Walki w Silkroadzie bardzo mi się podobały :) Zwłaszcza gdy włączyło się umiejętność zaczarowującą broń na odpowiedni żywioł. Wtedy po uderzeniu w potwora aż ciarki przechodziły po usłyszeniu tego 'pierdzielnięcia'. O ile dobrze pamiętam, ekran odrobinę trząsł się przy takich jebnięciach. Aż chciało się na to wszystko patrzeć :P

W grze można jeździć konno i ćwiczyć peta (dokładnie wilka) więc nie wiem czemu się do tego przyczepiłeś ^^ Jeśli chodzi o grafikę, mój komputer nigdy nie był w stanie udźwignąć najnowszych tytułów z wymaganiami niewiele mniejszymi od Crysisa, więc świat w Silkroadzie wydawał mi się całkiem przyzwoicie stworzony ;) Gdyby nie tak nudne bicie poziomów, zapewne spędziłbym przy tej grze o wiele więcej czasu.

Thero 14-12-2008 17:53

Niech ci będzie, walka jest w porządku.

To jeżdżenie konno to pic na wodę, ani to ciekawe ani innowatorskie (i tak korzystają z tego tylko low-lvle, ew. nie-bardzi). W ilu grach mamy ciekawsze, nazwijmy to pojazdy. To samo z petami, tu dodatkowo jest to ograniczone jedynie do lvlowania go, ew. można nadać własne imię, czego większość i tak nie robi, bo się to nie opłaca. Niewykorzystany potencjał, mnie to denerwuje. Co do Crysisa to jest bardzo słabo zoptymalizowany, ładne MMO nie wymagają aż tak mocnego sprzętu. Świat silka przyzwocie stworzony? Nigdzie chyba jeszcze nie widziałem tak zabugowanych miast, char zatrzymuje się przy co drugiej ławce. Fakt, że gra opiera się w zasadzie na samym grindzie lub taxi, a jakieś 90% graczy to boty.

Reasumując, pograłem miesiąc, dłużej nie zdzierżyłem. ;p

Rybzor 14-12-2008 18:51

To ja dodam, że miałem do tej gry dwa podejścia i udało mi się max 30 lvl wyciągnąć, potem mnie nudziło, bo nie miałem kumpli do party =P (ogólnie to nikt mnie nie lubi :<)

Aroonia 14-12-2008 21:24

No teraz muszę się z Tobą zgodzić, Thero. Bezsensowne zatrzymywanie się postaci na byle przeszkodach też dawało mi popalić, nie wspominając o nastu próbach połączenia się z serwerem :P

Dla mnie idea Silkroada jest całkiem oryginalna, aczkolwiek jej wykonanie o wiele gorsze.

sphinx123 15-12-2008 17:44

Mnie w tej grze zawsze przez pewien czas trzymała chęć zdobycia i przetestowania następnych skilli, jednak już po 25 lvlu jest zamuł i uninstall <3

Duch Guardi 15-12-2008 18:02

Grałem wbiłem 19 lvl znudziło mnie to i trafiło do kosza

magmagic 16-12-2008 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2373207)
W co poza Tibią i Silkroadem grałeś? ;)

Poza Tibią Grałem W Mu online, knight online oraz Ragnarok(tyle mi się przypomniało.)

Aphino 04-03-2009 14:31

Właśnie chce zagrać w Silka, co polecacie ściągnąć? iSRO czy cSRO?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29.