Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Sesja RPG na forum? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=201484)

Bananowy_Korniszon 20-12-2008 19:31

Sesja RPG na forum?

Co wy na to?
Potrzeba by jakiegoś moderatora, który by się zajął porządkiem, kogoś kto umiał by to wszystko normalnie zorganizować i graczy, którzy graliby porządnie (selekcją byłaby jakość karty postaci). Co o tym sądzicie?

Mograine 20-12-2008 22:18

Jestem za. W jakim systemie byśmy grali? Jeżeli uzbieramy chętnych ofcoz.

Yoh Asakura 20-12-2008 22:38

Tawerna RPG. Była już sesja i umarła.

Cygan Slejter 22-12-2008 18:57

@up
ale można spróbowac jeszcze raz :)
jestem za

Serious Sam 22-12-2008 20:16

Nom, czemu by nie spróbować jeszcze raz? W końcu teraz każdy ma dużo czasu - tak myślę.

_Ryzy_ 22-12-2008 20:57

ta jest wolne w tibii kolejki ,że nie warto nawet jej włączać ,więc można było by zagrać

irwin546x2 22-12-2008 21:05

Heh, jestem za.
W jakim świecie\mechanice gramy? Ja preferuję swoje własne światy (bo nikt nie może podważyć mego słowa, nie ma wyskoków typu ,,ale gobliny chodzą w wełnianych portkach, a nie w stalowych!" ;f), w mechanice FATE i FUDGE.
Jak ktoś chce, mogę pomistrzować.

Bananowy_Korniszon 22-12-2008 21:30

Tak, Irwin, wszyscy liczyliśmy na to że będziesz łaskaw i zechcesz nam pomistrzować -.- Temu panu już podziękujemy
Dobra, a teraz: Jest ktoś poważny kto mógłby pomistrzować? Co do świata i systemu chętnie zagrałbym swój pierwszy raz w FR ale nie wiem co na to inni.

irwin546x2 22-12-2008 22:15

Och, odezwał się pan Pakuba, fan dobrych elfów, epickiego fantasy i wchodzenia do lasu.
Ostatnia jego sesja z nim, wyglądała o tak:

Jesteście grupą poszukiwawczą, wchodzicie na wyspę, idziecie, idziecie, idziecie, widzicie miejscową florę i faunę (kiepsko opisaną, ale nie narzekam), wyskakuje potwór (smok.. a nie oszukałem was! To był skorpion!), zabijacie potwora, wyskakuje pro-imba koleś masturbator (Z smokami). Później cisza, MG się nie odezwał - tłumaczył to brakiem pomysłów...
Ba! ale tak wyglądały jeszcze jego 2 poprzednie sesje! A propo, wymaga on cyferek, ale podczas sesji... nie patrzy na nie 0.o. Już wolę, żeby wałkował opis...

Miło.

No to jak, jest ktoś chętny na sesję?

Arcan 22-12-2008 22:27

W tawernie niewiele się dzieje, więc jestem za, ale tylko jeśli będziemy grać w systemie D&D.

irwin546x2 22-12-2008 22:29

Ja tam D&D niezbyt lubię, już wolę Warhammera, czy też neuroshimę.

Bananowy_Korniszon 22-12-2008 22:31

Dwie sprawy:
-wszystkich wokół gówno obchodzi co lubi i jakie sesje prowadzi jeden z potencjalnych graczy
-wszystkich wokół gówno obchodzi że wolisz fate od DnDa.

_WrD_ 22-12-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bananowy_Korniszon (Post 2389224)
Dwie sprawy:
-wszystkich wokół gówno obchodzi co lubi i jakie sesje prowadzi jeden z potencjalnych graczy

Dzieciak.
Wszystkich wokół gówno obchodzi, że chętnie zagrałbyś swój pierwszy raz w FR.
Zamknij się, ok? Każdy ma prawo wyrażać swoja opinię na forum.

Yoh Asakura 22-12-2008 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2389232)
Zamknij się, ok? Każdy ma prawo wyrażać swoja opinię na forum.

On też, więc dlaczego każesz mu się zamknąć ?

Bananowy_Korniszon 22-12-2008 22:38

Ok ok, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie to jedno, to że ten wał za każdym razem jak piszę coś o fantasy albo RPG na jakimś forum to on przypomina jaką to denną sesję zrobiłem i na podstawie tego próbuje pokazać że nie warto w ogóle ze mną gadać -.-

_WrD_ 22-12-2008 22:41

@up
Sam zacząłeś. A pisze o fantasy i RPG, bo mu się to podoba i się tym interesuję. Każdy szuka osób, z którymi mógłby pogadać o rzeczach, które lubią. Coś w tym dziwnego?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2389238)
On też, więc dlaczego każesz mu się zamknąć ?

Bo nie sądzę, żeby ten post...:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bananowy_Korniszon (Post 2389224)
Dwie sprawy:

...był wyrazem jego opinii.

Bananowy_Korniszon 22-12-2008 22:47

A czy wyrazem jego opinii był jego post?
IMO nie. Próbował raczej pokazać że nie nadaję się do prowadzenia RPG i nie znam się na tym, nie wiem co chciał tym osiągnąć.
I zachowywał się tak, jakby myślał, że wszystkim bardzo zależy na tym żeby on im MGował. Zachowuje się jakby wszyscy uważali go za kogoś bardzo ważnego i wszystkiego od niego chcieli bo on się przecież na wszystkim najlepiej zna.
"-Ja nie lubię DnD
-Och, wspaniały Irwinie! W takim razie nie będziemy grać na DnD!"

X-Zero 22-12-2008 22:50

No, ale to Ty pierwszy go zaatakowałeś...
On tylko odpowiedział na pytanie zadane przez Mograine:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mograine
W jakim systemie byśmy grali?

A przynajmniej tak to wygląda z perspektywy zwykłego usera... Nie wiem jak jest wewnątrz ( tj. Wasze prywatne kłótnie )...

@topic:
Nom, można by...

_WrD_ 22-12-2008 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bananowy_Korniszon (Post 2389254)
A czy wyrazem jego opinii był jego post?
IMO nie. Próbował raczej pokazać że nie nadaję się do prowadzenia RPG i nie znam się na tym, nie wiem co chciał tym osiągnąć.
I zachowywał się tak, jakby myślał, że wszystkim bardzo zależy na tym żeby on im MGował. Zachowuje się jakby wszyscy uważali go za kogoś bardzo ważnego i wszystkiego od niego chcieli bo on się przecież na wszystkim najlepiej zna.
"-Ja nie lubię DnD
-Och, wspaniały Irwinie! W takim razie nie będziemy grać na DnD!"

Zaproponował. Nie widzę tutaj żadnego uważania się za pępek świata. Przewrażliwiony jesteś i tyle ;)

@Co do sesji, jestem za.

@down
I co? Kto zaczyna? Ty. Sam po nim pojechałeś gdy zaproponował bycie MG. Błagam, rozwiązuj swoje prywatne sprawy na PW, nie publicznie.

Bananowy_Korniszon 22-12-2008 22:55

To kto z łaski swojej poMGuje? -.- Chętnie zobaczę sesję w wykonaniu takiego miszcza jak ty irwin -.- Dawaj. Zobaczymy czy masz prawo krytykować moją sesję <pfff>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:53.