![]() |
Sprawa hostingu
A jak postepy?? Czy was los jest przesadzony?? Czy macie jakies alternatywy?
|
Właśnie wysyłam maile po różnych firmach hostujących.
Tylko sobie cały czas rozmyślam co my możemy im dać po za bannerem, bo często firmy piszą, że chętnie kogoś zasponsorują, ale trza im napisać co mamy dla nich. |
ja mam jedno pytanie : czy gdyby nie udalo sie znalezc hosta to czy w ostatecznosci daloby sie przeniesc strone na inny adres ( np. tibia.prv.pl ) ?
|
adres nie jest problemem.
Tak się akurat składa, że prv.pl to tylko aliast, czyli przekierowanie na inny adres, a tibia.prv.pl pierwsi złapali ludzie z Gerego. Problemem jest miejsce na jakimś serwerze. Wszelkie darmowe serwery napiszą nam ładny komunikat o przekroczeniu miesięcznego limitu łącza juz po kilku(max kilkunastu) minutach, dlatego potrzebny jest "porządny" hosting. Oczywiście można by kupić dobre łącze, ale kto na to da kasę? Porządne łącze to conajmniej kilkaset zł rocznie. Mnie nie stać na to, żeby zapłacić, bosala zapewne też :P, dlatego szukamy kogoś, kto zgodzi się to za free udostępnić, ale to nie jest proste. (no, nie do końca za free, bo w końcu taką ilość wyświetleń bannera, jaką my oferujemy, to pewnie nie każdy może zaoferować :P ) |
no tylko ze ten adres jest zajety! Ty na gery nigdy nie byles??
A co dawania to zobaczcie na tibie xx - tam jak bierze sie dzial dowlands to przez iles tam sekund widac tylko reklame allegro, dopiero potem przenosci do dowlands, i i jak sie wlacza tibie xx to wyskakuja jakies panienki w ostatecznosci moga byc... :P |
Cytuj:
|
Ej to spróbójcie na http://hitnews.pl, oni piszą, że dają dużo miejsca i w ogóle, nawet jak nie masz bardzo dużo odwiedzin, a wy macie pełno:D. A to nie jest jakiś extra wolny serwer jak większość hostowanych (bo znam wiele któych tu nie podam, bo ta strona nie może chodzić jak pierwszolevelowiec).
|
Tak tylko piszę, żeby uspokoić paru ludzi.
Sprawy idą ku dobremu. Wczoraj bosal mi mówił, że ktoś do niego pisał, a i mi już ktoś odpowiedział, że chce hostować nas. Skoro div.pl nie chce, to ich strata :P |
Cytuj:
|
Strona tibia.pl w chwili obecnej jest oficjalnie zamknięta w całości, więc umieszczenie linku do forum pewnikiem odpada.
Powstaje tylko pytanie kiedy ze wszystkim się dogadamy. A dowcip jest taki, że bosal, jak sam mówi, nie ma dostępu do netu obecnie, a ja nie mam dostępu do statystyk strony i ciężko mi się dogadywać z jakimkolwiek sponsorem. Tymbardziej zaś nie będę pewnie w stanie przenieść strony ani przeparkować domeny na nowy adres. No cóż, pozostaje mi wydawać majątek na SMSy i czekać, aż bosal odpowie, a że teraz mamy święta, to czasem trzeba długo czekać :P |
Teraz jest tak mało osób na forum, że jest straaaaasznie nudno... to może wyślijmy jakoś do tych co pisali coś mejle ze dziala forum??
|
Cytuj:
a tak poza tym : jesli sponosorom chodzi o liczbe dziennych odwiedzin to niech zobacza rekord UZYTKOWNIKOW online, to powinno ich przekonac;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45. |