![]() |
światy - normal a empty
Jaka jest różnica między światami normal a empty?
Zastanawiam się nad wyborem Kyry lub Xereny, niby dzieli je 3msc różnicy, oba są Niemiecki i oba pvp, jednak chciałbym poznać różnice między normal a empty, domyślam się że na Kyrze (empty) jest mniej ludzi, jednak o ile? I jak bardzo to się odzwierciedla w grze? |
Świat empty jest to świat , który nie jest tak zaludniony, ale pozory mylą jest tam dużo rasy ;) ale mniej niż na świecie normal. Proste ;)
Gilu |
No tyle to udało mi się domyśleć :), chodzi o to czy to że jest empty ma jakieś sensowne odzwierciedlenie w rzeczywistości, np częściej wolne expowiska itp.
Sprawa wygląda tak, po przeanalizowaniu kilku faktów stwierdziłem że minimalnie bardziej wolę zagrać na xerenie i chodzi o to czy fakt że Kyra jest empty, jest na tyle 'odczuwalny' żeby warto było zmienić to zdanie :) |
he no pewnie jest wiecej expowisc wolnych ale to moze sie wydawac tylko i na empty i na normal znajdziesz expo dla siebie :) ja akurat na to nie patrzylem przy wyborze swiata :D
|
Różnicy w expowiskach raczej nie zauważysz, bo na każdym świecie jest grupa graczy która zajmuje najlepsze expowiska niemal non-stop.
|
Lepiej nie rob chara na xerenie bo niedlugo ban mi sie konczy i bedzie pk :evul:
|
Prawda jest taka, że nie zawsze świat na którym gra mało ludzi jest dobry. Odbija się to na szybkości respa, np. na takiej Premii gdzie jest średnio 300 osób online, expowiska są wolne ale musisz stać i czekać za respem; a np. Guardia gdzie gra ponad 900 osób online expowiska są pozajmowane, ale resp jest bardzo szybki więc każdy sobie poexpi.
|
Cytuj:
Na każdym świecie potwory respia sie z taka sama szybkoscia, zalezy tylko od tego czy ktoś blokuje spawn.. co ty za farmazony pierd**isz ???! |
Cytuj:
@down od zawsze? nie wiem, gram od tibii ~7.8 |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
:confused: |
@up
gdy expi się rano, gdy jest mniej ludzi niż w godzinach popołudniowych, widać DUŻĄ różnicę w ilości wbijanego expa = szybkości respa |
Cytuj:
|
Na Premi resp jest zawsze taki sam ;] chyba 600 ludzi, ale nie jestem pewny
|
@up No to o co ci chodziło co zamurowało ci i noobka udajesz?
@autor Graj na empty światach. |
Cytuj:
|
heh pozory mylą np. Na takim Empty cała ludność może siedzieć na Respach i expić Itp.
A np. na Normal to all w miastach itp.. Takie wytłumaczenie. Wiem że tak nie może Być.. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:34. |