Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Helath potions, mana potions. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=202093)

Seniz 26-12-2008 13:55

Helath potions, mana potions.

Czesc,
mam takie pytanie, od mojej ostatniehj gry w Tibie troche czasu uplynelo i chcialbym sie dowiedziec, od ktorego lvl'u knightem oplaca sie uzywac mana potions+exura, zamiast hp? I czy bardziej oplacalne sa health potions, czy strong health poitons? Nie mam zielonego pojecia. Licze na szybko odpowiedz,
pozdrawiam.

Makasto 26-12-2008 13:57

mana poty + exura

idzie ci mlvl

health poty uzywaj w sytuacji co juz padasz :o]

oOrafiOo 26-12-2008 15:27

Hmm.. Mana potiony + exura to idzie ci mlvl.. a kiedy uzywac mozna z wiekszym zyskiem niz health potiony to ci nie powiem.. A co do tego co bardziej sie oplaca health potion czy SHP to shp ;]
To :
Bp health potion = 45 gp x 20 = 900. Regeneruja ~150 hp x 20 = 3000 hp
Bp Strong health potion = 100 gp x 20 = 2000. Regeneruja ~300 hp x 20 = 6000 hp.

To tyle ;] Zalezy gdzie expisz ;] jesli mozliwe jest Combo to radze uzywac SHP a jesli expisz na lightowych mobkach to health poty ;] Mniejsze straty ~200 gp, ale za to wiecej pustych buteleczek(to +) i mniej cap. Wiec wybor nalezy do Ciebie ;]]

llts 26-12-2008 21:49

zawsze mana potiony + exura, a co do shp i hp to lepsze shp, na poczatku moze Ci sie nie oplacac leczenie manasami i exura jednak po pewnym czasie gdy uzyskasz lepszy level i mlev zacznie sie to coraz bardziej oplacac :)

Seniz 28-12-2008 11:27

Oke, dzieki za odpowiedzi. Temat do zamkniecia.

Kojotes 29-12-2008 12:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez llts (Post 2395125)
zawsze mana potiony + exura, a co do shp i hp to lepsze shp, na poczatku moze Ci sie nie oplacac leczenie manasami i exura jednak po pewnym czasie gdy uzyskasz lepszy level i mlev zacznie sie to coraz bardziej oplacac :)

G**** prawda.

Dokonałem dokładnych obliczeń:

a) używasz zwykłych health potionów - manasy i exura zaczną być tańsze (leczyć więcej życia za taką samą ilość gp) po 80 lvlu.
b) używasz strong health potionów - manasy i exura zaczna się opłacać koło 60 lvla.

Do tego czasu leczenie się potionami jest wyraźnie tańsze i wygodniejsze.

A magic level u knighta, bleh, to zaledwie 2 hp więcej na każdej exurze.

Scofild 29-12-2008 12:25

Podczas skillowania moższ brać mp i trenować mlvl żeby walić więcej z exori/gran

A tak to dupa
Lepsze hp i shp

Satanik 29-12-2008 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2398903)
G**** prawda.

Dokonałem dokładnych obliczeń:

a) używasz zwykłych health potionów - manasy i exura zaczną być tańsze (leczyć więcej życia za taką samą ilość gp) po 80 lvlu.
b) używasz strong health potionów - manasy i exura zaczna się opłacać koło 60 lvla.

Do tego czasu leczenie się potionami jest wyraźnie tańsze i wygodniejsze.

A magic level u knighta, bleh, to zaledwie 2 hp więcej na każdej exurze.

dokładnie, właściwie wbijanie mlvla u knighta ma 1 cel... 9mlvl = m walle

Wizygran 30-12-2008 17:27

Cytuj:

dokładnie, właściwie wbijanie mlvla u knighta ma 1 cel... 9mlvl = m walle
Albo 11 mlvl,sława. :P

kropik 21-01-2009 13:33

Normalnie mana poty i exurka, jak się robi gorąco albo masz paść to potki i doleczasz się exurą

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:54.