Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RailChris
(Post 2405657)
Ale tylko na faccu.
Oczywiście rsy, assasinki stary, mana potki, średnie leczące i naładowane softy lecą z nieba (knight raz kupuje broń i może expić do oporu).
Jak jest dla ciebie za łatwa to dlaczego nie wbijesz nią najwyższego lvl w Tibii jak taki pro jesteś :o?
|
Gdybyś czytał ze zrozumieniem moją wypowiedź, to wyczytałbyś, że nie gram tą profesją bo jest nudna i oprócz tego nie chcę być dzieckiem update ;]. Moim zdaniem najlepszą profesją do gry jest knight/sorc, ale decyzja i tak należy do osoby, która założyła ten temat więc napisałem co o tym myślę i nie zamierzam się kłócić. A powiedz mi szczerze co to za sztuka wbić przynajmniej 100 pallkiem, któremu dużo szybciej skille lecą itd speary ma za śmieszne pieniądze ( chyba, że ktoś robi pg na frostach z assasin starów co do softów, to nie każdy je ma więc uważam, że wliczanie ich do dyskusji o palladynie jest zbędne a średnie runy leczące też do drogich nie należą ). Szanuję palladynów, którzy grali tą profesją przed letnim update 2007 bo wtedy było trudniej i ciekawiej, a teraz byle gówniarz może nakupić spearów w niewiadomo jakich ilościach i iść od dragów przez gsy i na dl kończąc (mowa o faccu), a na paccu to już lepiej nie mówić ile jest możliwości.
@Edit: Skoro już tak się rozkręciłem, to dopiszę coś od siebie jeszcze :] tak się użalasz nad "gigantycznymi" kosztami spearów, softów itd to wytłumacz mi dlaczego na każdym serwerze praktycznie najwięcej exp robi pall? Doładowanie softów to raptem 10k i możesz 4h z nimi latać (pod warunkiem że nosisz je non-stop na nogach bo jak nie to oczywiście dłużej) speary też nie są drogie, a potiony tym bardziej więc powiedz mi niby gdzie są te potworne koszty utrzymania palladyna ? Bo ja ich nie widzę.. :/. U knighta sprawa wygląda inaczej bo musi kupić bardzo dobre eq ( w przeciwienstwie do pallka ) i bierze all na klatę więc knight rzeczywiście ma większe koszty utrzymania. Druid i sorc wydają kasę głównie na manasy (softów nie liczę bo jak mówiłem nie każdy jest ich właścicilem) i warto dodać, że manasa UŻYJESZ RAZ i go nie masz a SPEARA możesz użyć więcej razy, a co za tym idzie więcej hitów zadasz mniejszym kosztem niż sorc, knight i druid. Jeżeli dalej uważasz, że palladyn jest inwestycją, w którą więcej się inwestuje niż w inne profesje, to pozdro.
@Edit 2: I tak daję głowe, że zaraz posypią się na mnie gromy od osób, które uważają się za wspaniałych palladynów bo grają od letniego update roku 2007 na tej profesji ( wystarczy sprawdzić date stworzenia chara ). Kolejnym przykładem na to, że pallem łatwo expić jest fakt że kilka osób (mówię w tym momencie o serwerze Harmonia) potrafiło wbić 100 lvl w niecały miesiąc (co prawda w wakacje, ale i tak to dowodzi tego że pallkiem najłatwiej i najtaniej można expić), a jednej osobie udało się osiągnąć 200 w zaledwie 2-3 miech (?) jak coś jej nick to Maziajka.
|