Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Palladin armor czy Blue robe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203100)

Accuount 04-01-2009 18:51

Palladin armor czy Blue robe

Wiec tak jak w temacie nie wiem co założyć obecnie mam Pall armor i zastanawiam się czy nie zamienić go na blue robe . Zastanawiam sie nad tym bo kiedy padnę to możne mi on wylecieć i stracę dość dużo forsy. Z jedej strony pall armor daje 2 distanse i ma o 1 arm więcej ale jest prawie 3 razy cięższy niż blue robe. A jak wiadomo blue rope jest dużo tańsza niż pall armor.

Ale teraz do żeczy:

Palladyn (to chyba oczywiste) 35 lv
skile 70/59 :confused:

Obecne EQ
crown helmet
Vampire shield
Blue legi
Palladin armor
p ammy
rope
bp
Leather Boots
poprawione ^^

Będe wdzięczny za uzasadnienie :D

@down

Ja teraz zamierzam się wybrać na jakieś lepsze potworki niż na cyce ;)np. na dragi GS'y a na większym lv na PoH

Xenhil 04-01-2009 18:59

Pall armor

To już zależy od trybu gry-albo grasz hardcorowo,albo spokojnie.I zależy na czym expisz.Na np:mount stearium na cyce,to załóż pall armor bo szanse padnięcia są znikome.W przeciwnym wypadku blue robe
Pozdrawiam

Eura 04-01-2009 19:08

letsher boots( czy jakoś tak ;D) żal ;(
Blue Robe i tyle. Jeśli kusza cie 2 skille, kamyki + kumpel mag\druid i monk = jedziesz ^^
Blue robe jest po prostu lepsze, jest lżejsze, przez co uniesiesz więcej amunicji.
Blue robe jest tańsze, przez co zyskasz kase na runy\speary\kamyki\co tam chesz
Blue robe rox ;d

juran_se_spychowa 04-01-2009 19:19

Cytuj:

Ale teraz do żeczy:
rozwaliło mnie to -.-'

topic@

Kup Blue RoBe. 2 skilla dużo Ci nie da, a capa troche zaoszczędzisz.

down@

Ops, mój błąd ;p

BoouBle 04-01-2009 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa (Post 2409643)
Kub Blue RoBe.

A to cie nie rozwaliło ?

AdiZgOlekk 04-01-2009 19:45

ghahahahah

Vasth 04-01-2009 19:50

pala arm - wiecej arma + 2 dist (koszt 15 - 20k)
blue robe - wiecej oz - czyli uniesiesz az 1 rs'a wiecej (koszt 10 - 15k)

Elder12 04-01-2009 19:55

Dokładnie to zależy od Ciebie , ile nosisz amunicji , na jakich potworkach expisz itp.

Jeżeli expisz na potworkach (dość mocnych na twoje umiejętności), zależy Ci by brać jak najwięncej loota to bierz blue robe a palladyn armor na przyszłość ;)

Allear 04-01-2009 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2409696)
pala arm - wiecej arma + 2 dist (koszt 15 - 20k)
blue robe - wiecej oz - czyli uniesiesz az 1 rs'a wiecej (koszt 10 - 15k)

Na jakim świecie grasz że pall arm kosztuje 15-20k??

@topic:
kup to b robe ale pall arma nie sprzedawaj :)
B roba bierz na te gsy, dragi czy co tam chcesz (gdzie jest bardziej możliwe że padniesz) a pall arma na coś "spokojniejszego"
albo
sprzedaj pall arma a kup b roba i boh ( chyba że są takie ceny jak w cytacie)
na moim servie pall armor kosztuje około 40-45k a b robe dostanie się już za 13k...

daderga 04-01-2009 20:17

Człowieku nad czym się tu zastanawiać masz p arma a nie masz boh sprzedaj pal arma za 45k kup bohy i blu robe i latasz na gsy kasa się zwróci i na wyższym lvlu kupisz sobie pala arma ale teraz się nie opłaca!!

Accuount 04-01-2009 20:18

Tak wiec kupiłem blue robe moim zdaniem po atrakcyjnej cenie 10k(gram na Kelterze)tam ceny wachaja sie między 11k- 14k, a pal armor zostawam na wyższe lv. Zostawiam go rówież z powodu niskiej ceny jego kupienie jedyne 35 k .

Dzienki za pomoc :)

mathew666 04-01-2009 20:29

Dla Palka bohy to podstawa stary... sprzedaj pall arma (lub jeśli masz kase na bohy to go zostaw) bohy przydadzą Ci się już teraz a pall arma może kupisz później i to taniej niż teraz ;] (do tego możesz pall arma sprzedac drożej niż kupiłeś i wyjdziesz na plus)

Jasioo 04-01-2009 20:58

Sprzedaj Pall armor i kup blue robe i bohy bo bez bohow ciezko Ci bedzie

Zacharyss 05-01-2009 10:41

Słyszałem, że mimo iż palladin armor dodaje dwa skille to w efekcie nie są one tak widoczne, podobnie jak z iteamami które dodaja mlvl, choć dmg i leczenie jest niezauważalnie większe. W takim razie czy jest sens kupowania palladin armor skoro nie widać takiej różnicy. A b robe jest lekkie a dmg będą takie same

egg 05-01-2009 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Accuount (Post 2409596)
Wiec tak jak w temacie nie wiem co założyć obecnie mam Pall armor i zastanawiam się czy nie zamienić go na blue robe . Zastanawiam sie nad tym bo kiedy padnę to możne mi on wylecieć i stracę dość dużo forsy. Z jedej strony pall armor daje 2 distanse i ma o 1 arm więcej ale jest prawie 3 razy cięższy niż blue robe. A jak wiadomo blue rope jest dużo tańsza niż pall armor.

Czy ja wiem czy to takie drogie. Na Neranie już widziałem jak chodzą po 25-35k (cena 2-3 BR).
Taką kwotę możesz odrobić spokojnie w jeden dzień.

Ja tam uważam że BR do treningu (wiecej kamoli), Pally Armor na hunty.

Satanik 05-01-2009 14:36

najlepiej kup sobie Belted Cape + bohy...
stracisz 1 arma, za to zyskasz 20 speeda dzięki czemu będziesz obrywać kilka razy żadziej niż w blue robe więc mniej kasy wydasz na potki co za tym idzie to najlepsze rozwiązanie

pozdro B)

ps. a potem jak już uzbierasz kase to kup tego pal arma, no chyba że zamiast +2 dista wolisz nosić 1 rs'a węcej...

Bakazukez 05-01-2009 15:38

Kup sobie blue robe tez sie przyda... wszystko zalezy od ciebie... ja osobiscie wole b robe bo ladniej wyglada lzejsze i tansze po co kase traici na te 2 skila ?

shoq 05-01-2009 15:47

Pal armor. Te kilka cap różnicy nie zrobi, a skill wyższy o 2 to zawsze coś, nawet nie wiesz jak dużo.

mathew666 05-01-2009 17:05

Ta te 2 skile nic nie dają...wcale. Pomyśl... te 2 skile dają ciosy zaużmy o 2-4 hp więcej (na ass starach więcej) i np. draga ubijasz na np. 5 hitów a pall arm daje ci 10-20hp więcej niby nic ale policz że lejesz np dragi przez 2h to wychodzi że przez te 2 skile ubiłeś o np. 10 dragów więcej niż byś zabił normalnie , nie mówie że b robe jest letkie bo ten 1 rs więcej gówno wam da nawet na 100 huntach...

Pavel321 05-01-2009 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mathew666 (Post 2410647)
Ta te 2 skile nic nie dają...wcale. Pomyśl... te 2 skile dają ciosy zaużmy o 2-4 hp więcej (na ass starach więcej) i np. draga ubijasz na np. 5 hitów a pall arm daje ci 10-20hp więcej niby nic ale policz że lejesz np dragi przez 2h to wychodzi że przez te 2 skile ubiłeś o np. 10 dragów więcej niż byś zabił normalnie , nie mówie że b robe jest letkie bo ten 1 rs więcej gówno wam da nawet na 100 huntach...

A co oznacza letkie ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.