![]() |
Palladin armor czy Blue robe
Wiec tak jak w temacie nie wiem co założyć obecnie mam Pall armor i zastanawiam się czy nie zamienić go na blue robe . Zastanawiam sie nad tym bo kiedy padnę to możne mi on wylecieć i stracę dość dużo forsy. Z jedej strony pall armor daje 2 distanse i ma o 1 arm więcej ale jest prawie 3 razy cięższy niż blue robe. A jak wiadomo blue rope jest dużo tańsza niż pall armor.
Ale teraz do żeczy: Palladyn (to chyba oczywiste) 35 lv skile 70/59 :confused: Obecne EQ crown helmet Vampire shield Blue legi Palladin armor p ammy rope bp Leather Boots poprawione ^^ Będe wdzięczny za uzasadnienie :D @down Ja teraz zamierzam się wybrać na jakieś lepsze potworki niż na cyce ;)np. na dragi GS'y a na większym lv na PoH |
Pall armor
To już zależy od trybu gry-albo grasz hardcorowo,albo spokojnie.I zależy na czym expisz.Na np:mount stearium na cyce,to załóż pall armor bo szanse padnięcia są znikome.W przeciwnym wypadku blue robe
Pozdrawiam |
letsher boots( czy jakoś tak ;D) żal ;(
Blue Robe i tyle. Jeśli kusza cie 2 skille, kamyki + kumpel mag\druid i monk = jedziesz ^^ Blue robe jest po prostu lepsze, jest lżejsze, przez co uniesiesz więcej amunicji. Blue robe jest tańsze, przez co zyskasz kase na runy\speary\kamyki\co tam chesz Blue robe rox ;d |
Cytuj:
topic@ Kup Blue RoBe. 2 skilla dużo Ci nie da, a capa troche zaoszczędzisz. down@ Ops, mój błąd ;p |
Cytuj:
|
ghahahahah
|
pala arm - wiecej arma + 2 dist (koszt 15 - 20k)
blue robe - wiecej oz - czyli uniesiesz az 1 rs'a wiecej (koszt 10 - 15k) |
Dokładnie to zależy od Ciebie , ile nosisz amunicji , na jakich potworkach expisz itp.
Jeżeli expisz na potworkach (dość mocnych na twoje umiejętności), zależy Ci by brać jak najwięncej loota to bierz blue robe a palladyn armor na przyszłość ;) |
Cytuj:
@topic: kup to b robe ale pall arma nie sprzedawaj :) B roba bierz na te gsy, dragi czy co tam chcesz (gdzie jest bardziej możliwe że padniesz) a pall arma na coś "spokojniejszego" albo sprzedaj pall arma a kup b roba i boh ( chyba że są takie ceny jak w cytacie) na moim servie pall armor kosztuje około 40-45k a b robe dostanie się już za 13k... |
Człowieku nad czym się tu zastanawiać masz p arma a nie masz boh sprzedaj pal arma za 45k kup bohy i blu robe i latasz na gsy kasa się zwróci i na wyższym lvlu kupisz sobie pala arma ale teraz się nie opłaca!!
|
Tak wiec kupiłem blue robe moim zdaniem po atrakcyjnej cenie 10k(gram na Kelterze)tam ceny wachaja sie między 11k- 14k, a pal armor zostawam na wyższe lv. Zostawiam go rówież z powodu niskiej ceny jego kupienie jedyne 35 k .
Dzienki za pomoc :) |
Dla Palka bohy to podstawa stary... sprzedaj pall arma (lub jeśli masz kase na bohy to go zostaw) bohy przydadzą Ci się już teraz a pall arma może kupisz później i to taniej niż teraz ;] (do tego możesz pall arma sprzedac drożej niż kupiłeś i wyjdziesz na plus)
|
Sprzedaj Pall armor i kup blue robe i bohy bo bez bohow ciezko Ci bedzie
|
Słyszałem, że mimo iż palladin armor dodaje dwa skille to w efekcie nie są one tak widoczne, podobnie jak z iteamami które dodaja mlvl, choć dmg i leczenie jest niezauważalnie większe. W takim razie czy jest sens kupowania palladin armor skoro nie widać takiej różnicy. A b robe jest lekkie a dmg będą takie same
|
Cytuj:
Czy ja wiem czy to takie drogie. Na Neranie już widziałem jak chodzą po 25-35k (cena 2-3 BR). Taką kwotę możesz odrobić spokojnie w jeden dzień. Ja tam uważam że BR do treningu (wiecej kamoli), Pally Armor na hunty. |
najlepiej kup sobie Belted Cape + bohy...
stracisz 1 arma, za to zyskasz 20 speeda dzięki czemu będziesz obrywać kilka razy żadziej niż w blue robe więc mniej kasy wydasz na potki co za tym idzie to najlepsze rozwiązanie pozdro B) ps. a potem jak już uzbierasz kase to kup tego pal arma, no chyba że zamiast +2 dista wolisz nosić 1 rs'a węcej... |
Kup sobie blue robe tez sie przyda... wszystko zalezy od ciebie... ja osobiscie wole b robe bo ladniej wyglada lzejsze i tansze po co kase traici na te 2 skila ?
|
Pal armor. Te kilka cap różnicy nie zrobi, a skill wyższy o 2 to zawsze coś, nawet nie wiesz jak dużo.
|
Ta te 2 skile nic nie dają...wcale. Pomyśl... te 2 skile dają ciosy zaużmy o 2-4 hp więcej (na ass starach więcej) i np. draga ubijasz na np. 5 hitów a pall arm daje ci 10-20hp więcej niby nic ale policz że lejesz np dragi przez 2h to wychodzi że przez te 2 skile ubiłeś o np. 10 dragów więcej niż byś zabił normalnie , nie mówie że b robe jest letkie bo ten 1 rs więcej gówno wam da nawet na 100 huntach...
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05. |