![]() |
#skawina
Zapraszam wszystkich tu ludzi z forum na mój kanał. Kanał jest nowy wiec nie ma ludzi ale WY to możecie zmienić... Razem będziemy omawiac tu rozne sprawy w tibii i nie tylko. Może być też serv OTS. Zapraszam serdenicze możemy sie dobrze zabawić :P
Wszystkie tematy dozwolone. Aby wejść na kanał należy wpisać jako server np. (niezapomniec ze to polnet) krakow.ircnet.pl port: 6667 I kanał to #skawina Narazie opami jestem ja i bot :P wrazie jakich zastrzezen albo sugesti zapraszam na kanał. Aby móc wejść na nasz kanał należy ściągnąć klienta mIRCa, możecie go ściągnąć http://www.skav.net/~csserwis/tibia/mirc612***** Następnie zainstalować, w odpowiednich okienkach wpisać to o co Was proszą, a w Servers ustawić POLNET: Random Server. Następnie kliknąć Connect i w okienku podać skawina |
nie widzę sensu w zakładaniu nowego kanału ... nie wystarczy Ci istniejący od dawna #tibia.pl?
|
#tibia.pl SUX
Juz kiedys tlumaczylem dlaczego tak sadze ale teraz mi sie nie chce >.< No comment |
#tibia.pl rox ;)
@topic Pamiętaj, że ludzie, którzy siedzą na #tibia.pl raczej nie będą siedzieć na Twoim kanale - za dużo roboty z dwiema sieciami... Może jak juz koniecznie chcesz miec własny kanał, to rozważ założenie takowego na quakenecie? <przenoszę do owion> |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
W irssi wystarczy w pliku .irssi/config dodac sekcje: { address = "lodz.ircnet.pl"; chatnet = "POLNet"; port = "6667"; autoconnect = "yes"; }, { adress = 'irc.quakenet.org"; chatnet = "Quakenet"; port = "6667"; autoconnect = "yes"; }, I irssi sie automagicznie po starcie polaczy z podanymi serwerami. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Kwestia doboru odpowiedniego, ergonomicznego i wygodnego klienta (i wcale nie trzeba 3 osobnych klientow, zeby to uzyskac ;)), oraz praktyki (w moim wypadku 4 lata ircowania robi swoje) :) |
@Kasztłat:
Myslisz, ze ktos sie przestawi z #tibia.pl na twoj ? Ja watpie. @Moderatorzy: Jestescie modkami, a robicie taki offtopic !! :) Hehe.. nieladnie, nieladnie.. |
@Kajulec
Offtop rox (j/k ;)) @Polin To nie kwestia kilku klientów, tylko zbyt dużej ilości kanałów ;) (- jak ludziom z #tibia.pl powszechnie wiadomo #sado-maso i te sprawy :P) (a te wszytkie "wynalazki" do IRC-a umożliwiaja połączenie z kilkoma sieciami na raz). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A kiedy nas Van ostatnio odwiedziłaś ? :( Coś ostatnio zaniedbujesz starych kumpli /me płacze |
Cytuj:
Czasu nie mam ostatnio... nie dość, że update, to jeszcze Święta ;) poza tym, ostatnio jakieś dziwne rzeczy się tam działy i aż się boję zaglądać ;) |
No to macie problemy. Moze inni beda chcieli wejsc na moj kanal a jak nie to chociaz #under-party tez dobry nawet lepszy. Przynajmniej tam ktos siedzi.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39. |