![]() |
Prośba o pomoc w hostowaniu...
Mam małą prośbe do użytkowników forum. Jak widać po moim wieku jestem tu tak zwaną "zabłąkaną owieczką". A mianowicie chodzi mi o podpis użytkownika, avatar oraz wklejanie zdjeć. Wiem przez jaki link hostować (imageshack.us), ale w nastepnych krokach już jestem zagubiony :(. Nie wiem co mam nastepnie robić, aby wkleić sobie avatar/podpis/zdjecie na forum... Bardzo bym prosił o pomoc. Z góry dziekuje :).
:baby: |
Musisz skopiować podany Tobie link i wstawić go w klamerki [IMG]LINK[/IMG]. Ot, tyle :)
Z avatarem jest trochę inaczej, gdyż musisz wskazać lokację obrazka na Twoim dysku twardym. |
Twój wiek nie zwalnia Cię od używania opcji szukaj... No ale mam dobre serce i już dzisiaj nauczę Cię z niej korzystać!
Krok 1. http://img384.imageshack.us/img384/8541/forum1pi7.png Krok 2. http://img522.imageshack.us/img522/5016/forum2sk8.jpg Nie musisz dziękować. |
Bardzo wam dziekuje! Naprawde, szczere podziekowania. ;)
@Gileq, ja zawsze dziekuje za czyjas pomoc, wiec nie pros o takie rzeczy :p @Edit: Już wiem, dlaczego mi nie chodził avatar - robiłem na początku tak jak jest w poradniku ale wyskakiwał mi błąd. Poczytałem trochę i dowiedziałem sie, że opcja której używa sie do ustawiania avatara jest jak by to nazwać..... "popsuta". Jeszcze jedno - czy to co napisał/a Aroonia, odnosi sie także do podpisu? |
Odnosi się do podpisu i wklejania zdjęć na forum :)
btw. napisał ^^ |
Dziekuje, Aroonia.
Przepraszam za tamto zdanie, bo masz żeński nick. |
Problem...
Czy każdy z was ma problemy z imageshack? Bo ja mam taki, że gdy ustawiam ss na 800x400, hostuje mi na 600x480. :(
@Aroonia, wiem o opcji edytuj, ale nie wiedziałem nic o tych postach, przepraszam. A co do resize image, to nie mam jej włączonej, a gdy daje wielkość 17 cali, hostuje mi na 750x600. Offtopic: (Przepraszam) Czy tu tak jak na hunted.pl, też sie jakoś awansuje na wyższe stanowiska? |
Zapewne przy hostowaniu zdjęcia miałeś zaznaczoną opcję "Resize image". Wyłącz ją i po sprawie.
Btw. double posty zwykle nie są mile widziane na forach. W prawym dolnym rogu swojego postu jest opcja "Edytuj". Używając jej, możesz dopisać coś do istniejącego już posta bez potrzeby tworzenia nowego ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:57. |