![]() |
Spears czy crossbow?
Witam. Czym najlepiej expić paliem na początku? Speary czy Crossbow, nie chodzi mi o skillowanie tylko exp
|
spiry i te inne zbiry, nimi poexpujesz :D
Nie no lepiej spearami :> Bo xbow to na niskich skillach bedziesz tlyko ammo marnowac :P |
Wszystko zależy jakie masz skille, poniżej 40 z kuszy i luku sie nie pyli bo zbyt dużo strzałów jest niecelnych. Dopiero od 40+ exp z kuszą i łukiem ma jakiś sens, na razie polecam Ci speary. :)
|
zalezy na czym expisz
ale na poczatek najlepsze spear'y tak do 60 dista Ci sie nie oplaca zmieniac na crossbow :P ale sa wyjatki np. jak idziesz na EF to bierzesz luk zeby sobie z elfow ammo lotowac a jak na mino w miejscach z duzailoscia archerow to crossbow bo z nich sporawo boltow leci |
A jest jakaś różnica w expieniu spearami na full deff lub full atack?
|
A i dodatkowo. Co z throwing knife?? Zużywają się tak jak speary?? Czyli mamy w nich wiele uderzeń?? I co z obrażeniami?
|
pytanie nr 1.
jesli na full def to slabiej bijemy, a na full atk mocniej, proste. 2. throwing knife zuzywaja sie po kilku strzalach, nieco szybciej niz speary. obrazenia sa podobne, ale z knifow troche czesciej sie trafia. |
Najpierw najlepiej ze spear'ów gdzieś od 60 dista opłaca się dopiero z łuku
|
luku albo kuszy zalezy gdzie expisz :>
Wiele palkow nacodzien expi z royal spearow dopiero na poszczegolne hunty zakladaja lepszza bron :) takze wybor nalzey do Ciebie jezeli chcesz taszczyc kupe amnicji to bow/crossbow jezeli wolisz proste w uzyciu +shielding to speary :D nie musis na tym 60 discie koniecznie zmieniac |
To zalezy jakie masz eq i ile masz kasy bo na belty trzeba sporo wydawac i duzo capa zabiera
Ale radze ci speary narazie :D |
polecam normalne speary do 25lvl'a a potem przerzucic sie na royale do 40 lvl'a a jak chcesz strzelac crossbowem to od okolo 14 lvl'a radze ci chodzic na minosy archery albo na soldiery i zbierac beltyB)
|
Speary Speary i jeszcze raz Speary
najbardziej oplacalna i tania bron x bow, na jakies hunty w teamie albo jak dle i frosty z dista bierzesz bow - moim zdaniem bezuzyteczny |
Cytuj:
|
Cytuj:
Fajny avatar |
Cytuj:
HAHAHAHAHAHAHA rozwaliles mnie :D Mam takie pytanie: Dlaczego do ch*ja w takim razie trenując na niskim skillu przerzucamy się stopniowo z full attack, poprzez balance, do full defence? Żeby właśnie zadawać mniejszy dmg, bo rośnie on wraz ze wzrostem skillu w dystansie! ============== Full attack - Lepszy atak, ale gorsza obrona (chodzi o obrażenia fizyczne z broni - łuk, kusza, noże, gwiazdki, włócznie, broń obuchowa, topory, miecze)... Full defence - Gorszy atak, lepsza obrona (z łukiem i kuszą, czy w ogóle bronią oburęczną nie warto tego używać, gdyż i tak nie jesteśmy w stanie tego wykorzystać nie mając tarczy) Balance - Tak jakby po środku między full attack/full defence... (opłacalne praktycznie tylko dla knightów, paladynom to nie potrzebne) Jak biegasz paladynem na full defence to wielkie GZ 4 YOU... Jak się boisz laga to nie graj w Tibię, bo od dawna ta gra polega tylko na tym - wbijasz lvl, disconnect/lag/kick i wszystko od nowa :O To właśnie magami i druidami biega się z full defence bo zadają obrażenia od MAGII, tak więc full attack nie wpływa na zadawane przez nich obrażenia, a z full defence mają lepszą obronę ;-) Full defence bierzesz tylko kiedy: a) Goni Cię kilku knightów/paladynów b) zostałeś trapnięty c) sporo mobów na klacie i szybka ucieczka Mam takie pytanie: Dlaczego do ch*ja w takim razie trenując na niskim skillu przerzucamy się stopniowo z full attack, poprzez balance, do full defence? Żeby właśnie zadawać mniejszy dmg, bo rośnie on wraz ze wzrostem skillu w dystansie! @Topic Zdecydowanie SPEARY! Dlaczego? To proste! Po pierwsze możesz nosić tarczę, co BARDZO się przydaje (w trudnych sytuacjach przełączasz na full defence mode i już dmg, który zadają Ci mobki/gracze jest zredukoway, oczywiście mówię tutaj o fizycznym dmgu!), a poza tym speary są tanie i dobre, do tego lecą z orków, które pewnie bijesz, bo zakładam, że nie masz wyższego lvla. Fakt, że sporo capacity potrzeba na nie, ale na prawdę szybko się nie łamią także z powodzeniem można ich używać już od najmniejszych lvli. |
Cytuj:
|
jak chcesz skilowac to bierz speary i trenuj na trollach bo jak ci sie 1 polamie to zara mozesz se go lotnac a jak chcesz juz expic to xbow bo spearem rzadziej sie trafia i slabiej od xbowa
|
SirLasmix
Grałeś kiedyś w tibie? |
Cytuj:
|
Więc zacząłeś grać w Tibię w wieku 6 lat ? Ostro :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:28. |