Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Skilowanie paladynem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203355)

Gadzixor 07-01-2009 17:41

Skilowanie paladynem

Siemson :p
Zacząłem grac pallkiem. Jestem teraz na Wyspie Przeznaczenia. Czy mam tam troche poskilować czy lepiej bedzie jak odrazu pójdę na Main? A czym się ogólnie skiluje na początku: kamieniami, spearami czy wziąć łuk+strzały?

Z góry thx za objaśnienie sytuacji :)

booom 07-01-2009 17:51

Moim zdaniem powinieneś powalić najpierw trochę trolle na wyspie przeznaczenia gdzieś do 35 dista a potem wyjść na main i skillować z kamyków. Skilluj najlepiej gdzieś do 70 a potem to już z górki i dopiero zaczyna się zabawa. :]

Gadzixor 07-01-2009 19:35

Czy na Island of Destiny moge wbić 9 lvl?

Ada$ 07-01-2009 19:44

Możesz wbić lvl, tylko po co.
Najlepiej skiluj na trolach, bo wbicie lvl za długo trwa.
A po wyjściu na maina do 60 dista możesz spokojnie skilować spearami.

Gadzixor 07-01-2009 19:46

No tyle że ja własnie podczas skilowania nabiłem prawieże 9 lvl i nie byłem pewny czy nie bedzie zadnych konsekwencji typu wbicie 9 lvl na Rookgaardzie.

booom 08-01-2009 18:27

A po wyjściu na maina do 60 dista możesz spokojnie skilować spearami.[/quote]
lol na czym? 8o

Gadzixor 09-01-2009 15:36

No własnie kilku gości sie mnie spytało na Main poco mi speary do skillowania... Mówia, że skiluje sie small stones'ami.

Satanik 09-01-2009 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gadzixor (Post 2415254)
No własnie kilku gości sie mnie spytało na Main poco mi speary do skillowania... Mówia, że skiluje sie small stones'ami.

słuchaj się gości spod depo to będziesz po svargrond w klapkach chodził... przy tak niskim skillu jaki zapewne ty masz nie opłaca się używać kamyków bo 80% hitów ze speara to miss'y, z resztą jeśli masz kase żeby bulić 2k za 100 smal stone to już twoja sprawa

Diablo91 09-01-2009 17:08

@up

Ma spearami skillować cały czas? Bo to wynikia z twojej wypowiedzi.

@autor

Możesz skillować na tych trollach na wyspie przeznaczenia do 30 skilla? Potem wyjdz na Mainland i udaj się do Ab i skilluj tam na trollach*. Kup p-set i z 35(40) shieldingiem skilluj na rotach/dwarfach). Kiedy rotworm/dwarf nie wytrzymuje dłużej niż min lub gdy zadajesz często blood hity przerzuć się na kamienie. Wbij 60 dist i exp :)

* Możesz siedzieć dłużej ale wbijesz już wtedy 9-10 lvl (bynajmniej ja tak miałem).

Jest też rozwiązanie alternatywne: Jeśli grasz na świecie pvp to poproś znajomego druida/sorcerera aby przywołał dla Ciebie Ghoula/Monka. I skilluj na summonie. :)

booom 09-01-2009 17:23

Zgadzam się z Diablo91 ma 100% racji B)

Bytomski 14-01-2009 11:40

Najlepiej od razu po wbiciu 8 lvl wyjsc na main zmontowac sobie speary i na goblinach skilowac ile sie da i przy tym kamyki zbierać ja tak robilem i bylo spoko ;]

Nyksus 14-01-2009 15:10

Re:

Nie zgodzę się z żadnym przedmówcą.

Wg. mnie skill paladyna leci na tyle szybko, że nie ma sensu go trenować. Wystarczy wymęczyć te 40 dist i normalnie expić. Do 50lvla bez żadnego treningu 70 distance sam Ci wpadnie ( wiem po sobie ). Szanuję opinię innych, jednakże kompletnie się z nimi nie zgadzam.

Diablo91 14-01-2009 15:33

@up

Każdy ma swoje zdanie, i każde zdanie powinno się uczanować.
Moim zdaniem paladyn powinien mieć wyskillowane 60 dista. Dlaczego? Ponieważ do 60 dista skille lecą baardzo szybko (3x szybciej niż u knigta) + na tych skillach wbije szybciej level gdyż będzie częściej trafiał i zadawał większe obrażenia. Aczkolwiek każdy ma swój sposób na gre i nikogo nie zamierzam przekonywać do mojego sposobu, gdyż to mija się z celem :).
Reasumująć: każdy gra jak chce B)

corus95 14-01-2009 18:11

Lol

Poczytaj sobie poradniki;)to się dowiesz:D

bonkOo 14-01-2009 19:11

@UP
To może dasz link do owego poradnika ?
@2xUP
Skille lecą 2x szybciej nie 3...
@TOPIC
Ja na twoim miejscu bym doskillowal te 60 dista

LookamZzaRogu 14-01-2009 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus (Post 2421471)
Nie zgodzę się z żadnym przedmówcą.

Wg. mnie skill paladyna leci na tyle szybko, że nie ma sensu go trenować. Wystarczy wymęczyć te 40 dist i normalnie expić. Do 50lvla bez żadnego treningu 70 distance sam Ci wpadnie ( wiem po sobie ). Szanuję opinię innych, jednakże kompletnie się z nimi nie zgadzam.

To jaki musisz mieć lvl, żebyś skilla miał chociaż 85?...

@bonko

aż 2 razy? gdzie to wyczytales.... daj linka jakos nie chce mi sie wierzyc

@topic

skilluj spearami, gdy wbijesz już 60 dista - oczywiscie nie musisz caly czas skillowac - to przeżuć się na kamienie (zbieraj na goblinach najlepiej, bo z kasą nie bedzie latwo jak bedziesz kupowac)

bonkOo 14-01-2009 20:03

http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/...-profesji.html

SirBlaxis 14-01-2009 20:28

yyy, wiecie co. powiem wam tak... polowa z was gra najtem i nigdy nie grala palem.. Chlopie poradze ci tak.

1) na roku graj tylko po to zeby wbic 8 lvl ( nie wbijaj 35 dista bo to sie rownowarzy z wbiciem 80 dista + na mainie czyli strata czasu )
2) na mainie kup jakiegos p seta z kasy z roka, zostaw se 50gp kup klucz do troli w ab, bierz speary i idz skiluj do 50 - 55, potem wyexpij tak z 25 lvl, jak uzbierasz jakis hajs kup lepsze eq, k seta moze ale najlepeij jakas tarcze dobrą, idz na slimy kolo mostu dwarfów ropnij se i wywlecz gdzies gdzie nikt ci go nie zabije. bierz 20 spearow, 100 kamieni idz skiluj na full defie

- na slimach duzo szybciej skilujesz o nie musisz biegac za potworkami .
- bierzesz 2 bp mp i w razie czego sie leczysz

3) poskilujesz do 75+ albo wiecej jak masz silna wole tzn 85 i wiecej ^^ .. to lecisz na wyverny kolo OF'a i tam masz 2x szybszy exp niz na nobowskim d lair, chyba ze zalezy ci na srednim locie.

4) dobijasz tak z 40 lvl na wyvkach ( na 25 zmieniasz speary/bolty na royal speary ) lecisz na OF'a... i tam zaczyna sie zabawa.. robisz loot bagi, hajsu po uszy i expa tez duzo,

5) wbijasz z 60 lvl i lecisz na gs'y na crus helmie. ( tam wbijasz dziennie nawet 50k KASY !!! )

6) a potem to juz jestes PRO bo masz lvl

- NAJWAZNIEJSZY PUNKT 7) jak masz problem z pallem to pisz mi na priv a nie pytasz sie 13 knajtóF ktorzy wala z Axa

LookamZzaRogu 14-01-2009 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bonkOo (Post 2421999)

Ja bym się nie sugerował "2 x szybciej rosną skile" bo np shielding rosnie tak samo szybko jak u knighta, a mlvl kilkakrotnie szybciej...
z doświadczenia wiem, że to jest jakieś 1/2 szybciej, a nie 2...
wbijanie 80 skilla knightem nie trwa 2 razy dluzej jak wbijanie 80 dista pallem

bonkOo 14-01-2009 21:47

A może 1,3 ? :D
Już nieważne, wiadomo dist leci szybciej a shield wolniej koniec kropka.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:16.