Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Co myślicie o CD ACTION? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20339)

Volerasi 19-12-2004 22:52

Co myślicie o CD ACTION?

Interesują mnie wasze opinie na to czasopismo. Ja uważam, że jest dobre, piszą w nim fachowcy, fajne konciki są np. na luzie albo AR :)
I nie czepiać mi sie tu Smugga bo on właśnie po to jest żeby hamsko ar prowadzć i sporej ilości ludzi się to podoba :)
Czekam na wasze opinie.

Gewof 19-12-2004 23:13

Pismo dla dzieci(9-13lat)... -.- Ty pewnie tez jestes w okolicach tego wieku bo widac to po twoim pismie...

sesaj 19-12-2004 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gewof
Pismo dla dzieci(9-13lat)... -.-

I na dodatek kosztuje ok 20zl...

Vegefa Ziom 20-12-2004 08:24

@Gewof
A mi to wygląda na 10 lat, góra 11, ale nie 13, listości.. A widziałem kiedyś nawet list do CDA kogoś powyżej 30 lat (już nie pamiętam) :P LOOL

@Sesaj
20 zł. to nie tak dużo, jak miałeś kasę na neta, na kompa, na buciki (jakie widziałem w jednym z topiców, kiedyś..:P) to i te 20 zł. co miesiąc by sie znalazło.

@Topic
Czytałem, już nie czytam, znudziło mi się, po necie chodzą 100 razy ciekawsze rzeczy i to za free.

Matek 20-12-2004 08:42

Cytuj:

Pismo dla dzieci(9-13lat)... -.- Ty pewnie tez jestes w okolicach tego wieku bo widac to po twoim pismie...

Nie tylko dla dzieci... Dla wszystkich, którzy lubią pograć i to w coś orginalnego za tanioche...

Kiedyś czytałem, teraz juz nie... przezuciłęm sie na bardziej prof. pisemka... Ostatnio kupiłem numer... I wiesz... porównaj teraźniejsze AR do AR z np 2003 roku... było o niebo lepsze... tam czuło się smak i sens jechania po pewnych osobach a teraz. Nie wiem czy to czytelnicy czy redaktorzy, ale wśród 150000 czytelników napewno jest więcej "normalnych"...

Ashlon 20-12-2004 09:02

Ja czytam. Wg mnie jest do dosc dobre pismo...Lubie poczytac sobie o grach, nieraz calkiem przyzwoita gierke dadza, a lepsze to niz jakies Komputer Swiaty Gry albo inne Playe....

Ghost Nieudany 20-12-2004 09:38

CD-Action: Uwielbiam narzekania na cenę... Może zaraz ujrzę posta, w którym jest roszczenie na temat braku reklam?
Czytuję, owszem. Kiedyś byłem maniakiem, od pierwszego numeru do końca 2002, ale teraz mi środki finansowe nie pozwalają na prenumeratę, niestety.

Co do AR... Czasem tylko będzie coś fajnego, jak np. Krzysztof Krzyżowiec, ale coraz bardziej mnie nudzi. Głównie z powodu braku polotu autorów listów, bo Smuggowi jakoś niczego nie umiem zarzucić.

Nekro: a dali przyzwoite gierki już, teraz będzie UFO: Aftermath, było Nosferatu: Wrath of Malachi, a wcześniej dali jeszcze dwie części Soul Reavera i Commandos...
Co do Komputer Świat GRY, to kupuję czasami jak dobrą grę dadzą. Ostatnio dali np. Disciples II: Mroczne Proroctwo i Port Royale, więc się kupić opłacało (a kiedyś dali np. Watchmakera i dobrego polskiego Starmageddona...).

Maksiu 20-12-2004 15:09

osobiscie uwazam ze cd-action to lipa
najlepszym czasopismem tego typu bylo moim zdaniem ss pozniej sie przezucilem na Reset'a bo tanio i dawali plytke niestety upadlo

ale i tak wszystkie te gazety razem wziete nie dorownaja gazetce poswieconej playstation to jest psx extreme ta gazetka miala klimat i wogule za***isci redaktorzy

dziekuje za uwage

Cd-Action to najlepsze czasopismo w polsce o grach ale biorac po uwage ze nie ma konkurencji to trudno tu oceniac w porownaniu do innych innym ciekawym czasopismem moglbybyc gamestar ale niestety jest malo popularny
ja osobiscie nie kupuje zadnej gazetki bo po co mi recenzja czyjas jak zagram to bede mial swoja a nie wydalbym kasy na gazete w ktorej napisza to samo co ja mysle ( ofkoz w cda jest na odwrot niz ja mysle dlatego nie kupuje ) jak mnie cos interesi to se zobacze co jest na gamershellu lub innej stronce z polskiej to chociazby wp i sie sciagnie demko albo sie "pozyczy" od kogos z sieci

@down
czemu nie lubisz takich postow fakt ze tzra patrzec w pszyszlosc ale dla mnie ss i psx extreme to czasopisma kultowe moze szerszej i mlodszej publicznosci nie znane

Shanhaevel 20-12-2004 15:38

@Maksiu
Jak ja nie znoszę rzeczy w stylu "najlepsze pisma już upadły"...

I a propos, CDA to nie gazeta...

@Gewof
Może jakiekolwiek uzasadnienie?

@Sesaj
Chcesz pewnie dostać około 160 stron i płytki z (czasami) fajnymi grami za 2 zł, co?

Jak kto chce, to mogę to wrzucić na 'Forum Actionum' i macie szansę być w następnym numerze w AR. :D

LOLO 20-12-2004 15:43

Ja myśle że CD ACTION niejest bardzo popularną gazetką bo troche drogo kosztuje -.-

Centaurek 20-12-2004 15:45

CD-ACTION to według mnie najlepsze pismo komputerowe na rynku. Mam 14 lat a czytam je od dośc dawna (co prawda nie zawsze kupuje co miesiąc ale ostatnio tak :D). Nie kupuje go dla jakiejś części np dla AR, tylko głównie dla recenzji - a one są napisane tak, żeby łatwo zroozumieć a nie "Aby podłączyć kabel kosmopedalota, musisz kompromitywnie odczepić aeurodynamiczną wtyczke termojądrową" :confused:. Fajny jest też Click, lecz CD-action jest grubszy...brakuje w nim czasem tylko dobrych gier :/ 1!

Ashlon 20-12-2004 15:46

@UP : "CDA to nie gazeta" . W AR mialbys duze szanse na zaistnienie ;)

I takie male btw. Niby CDA jest takie dupne, itp...ale na rynku polskiej prasy i tak najlepsze. Jest najwieksze objetosciowo, ma najwiecej textow, cena tez nie jest jakas wygorowana (75% polskich gazet kosztuje ok. 20zl), dosc duzo plytek, co jakis czas super pelne wersje (zazwyczaj dosc srednie, ale tez sie fajnie pogra).Wiec konkurencji zbytniej na rynku nie ma...Pozatym - kazdy ma swoj gust, a o gustach sie nie dyskutuje. Sami sobie decydujecie, co wam odpowiada i co kupujecie :)

BadDuck 20-12-2004 15:58

Mnie denerwuje jak ludzie to kupuja tylko po to bo daja 3 a czesm 4 plyty 8o
Ja wole sobie poczytac ale juz nie kupuje bo jesli wedlug was to pismo dla 13-sto latkow to ja juz sie nie mieszcze do skali wiekowej :p

Virius 20-12-2004 15:59

Cytuj:

Hmmmmm... no wiesz, oj brat ma 22 lata i czyta CDA... hmmmmm...

CDA RULEZZZZ! SMUGGIE Tesh :D ale najlepszy jest Ghost

HAIL CDA!

Qpuje co miesiąc moim zdaniem jest to najlepsze pismo o grach w Polsce.

BadDuck 20-12-2004 16:03

A moj kuzyn ma 17 lat i tez kupuje co miesiac - widac wyraznie kto jest przeciwnikiem cd-action jesli sadzi ze to pismo od 9 do 13 lat
P.s Jako chyba pierwszy mam Yeti :P

sesaj 20-12-2004 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
@Maksiu

@Sesaj
Chcesz pewnie dostać około 160 stron i płytki z (czasami) fajnymi grami za 2 zł, co?

OMG
Nie, wole 300 stron z 5 najnowszymi grami.

Chodzilo mi tylko o to, ze 20zl to nie jest mala cena. A kazdego stac na wydanie tylu polskich zlotych -.-"

$corcerer 20-12-2004 16:49

miedzy rokiem 1997 a 2002 byli niezli, teraz stali sie za ardzo trendy, komercha wszedzie, itd. Ogólnie kiedys ich lubilem, teraz jest wszystko bardzo naćkane i takie.. hmm... KOMERCYJNE.

Gewof 20-12-2004 16:54

Otoz jak jeden z panow zauwazyl "Nie kupuje go dla jakiejś części np dla AR, tylko głównie dla recenzji - a one są napisane tak, żeby łatwo zroozumieć a nie...", recenzje sa pisane dla dzieci zeby mogly je zrozumiec... Po za tym te ich pelne wersje, ehh. Zbieralem ta gazete przez 3 lata(koncowka 98 - koniec 02, pod koniec juz sporadycznie kupilem raz na kilka miechow) i musze stwierdzic ze gazeta coraz bardziej sie psula. Upadal w niej klimat, powstawaly nowe bez sensowne dzialy a recezje robily sie coraz bardziej "bez jaja". Ciezko zreszta znalezc osoby w wieku 16-17lat i wyzej czytajacych CDA bo w polsce jest wiecej i bardziej profesjonalych gazet... CDA czytaja zazwyczaj dzieci dlatego ze opisywanych jest tam duzo gier i daja "ql" pelne wersje -.- Po za tym ta cena 20zl potrafi odstraszyc(mozna zobaczyc na jak w ciagu kilku lat cena wzrosla, pojawilo sie wiecej reklam, pismo zmiejszylo obietosc a pelne wersje sa na tym samym poziomie...).

PiXik 20-12-2004 18:13

Najlepszym czasopismem jest dla mnie "Click"CDA jest wg mnie średnią gazetą może by tak jeden temat która gazeta komputerowa jest najlepsza:)?

joey 20-12-2004 18:25

oo Volerasi jeszcze grasz na julerze? -.^ ??
co do pisma....... czasami rzadko kupuje

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48.