Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jak zostać znanym na rookgaardzie ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203743)

Angerfist 12-01-2009 10:52

Jak zostać znanym na rookgaardzie ?

Małe pytanie :

Jak zostać sławnym na rookgaardzie ?
Nie piszcie tylko takich postów : postaw bota i wbij 100 lvl jak najszybciej, lub zrób fejka twojego chara z spike swordem.

Regoor 12-01-2009 11:28

Po prostu exp. Wysoki poziom przynosi sławę. Do tego wypowiadaj się na forach, rób konkursy, loterie, zabawy. Mile widziana jest pokaźna kolekcja+dobre skille. Zawsze możesz też odwiedzać Rookstayerów z innych światów.

Flaorath 12-01-2009 11:43

Wysoki poziom wcale nie oznacza sławy. Możesz mieć 100 poziom ale być skur****nem, albo mieć 30 i być znanym i lubianym przez wszystkich :) Tak czy inaczej sława nie jest najważniejsza, a tym bardziej pogoń za sławą jest oznaką próżności :] Jeśli już Ci na tym zależy, zrób coś fajnego, bądź pomocny itp...

Satanik 12-01-2009 12:50

wbij 100lvl i wyjdź na maina, napewno będziesz sławny, a potem jeszcze się zrookuj

.N3pt3r. 12-01-2009 13:07

@up
Own3d.

@topik!
Sława nie sławą :) wystarczy mały rozgłos... np mój pierwszy rookmaster to był 11 lvl <wow!>, pomagałem , oddawałem ekwipunek nowym graczom , po 3 miesiącach mojej pracy , zabawy kto mnie ujrzał odrazy coś w stylu Hi :D Hello :) Yo yo! i każdy już w tedy wiedział kim jestem :) więc pomagaj! Baw się tym że jesteś na Rooku a nie zacinaj w tibie 28/7 żeby wbić ten 25 lvl... i to tyle ludzie sami co polubią :)

Rozenix 12-01-2009 13:35

Sam mam rookstayera. Może levela nie mam dużego bo ledwie naście, ale jedyne co mogę zaproponować, to właśnie pomaganie graczom którzy chcą opuścić rooka jak najszybciej. Mam na myśli sprzedaż eq po niewielkich kwotach, a nawet po cenach symbolicznych. W żadnym wypadku nie bij nowym graczom respa, szanuj ich i traktuj na równi ze sobą. Odpowiadaj na ich pytania, pomagaj im zdobywać wiedzę na temat tej gry, czasem wyposaż za darmo jakiegoś newbie w dobre eq + trochę kasy - ot tak dla lepszej satysfakcji. Rób konkursy, loterie. Czasem zorganizuj darmowy quest service po katane czy cooper shielda, bądż inny quest. Jeśli zobaczysz gracza, który nie daje rady z jakimś monsterkiem i jest na redzie, to nie czekaj aż padnie tylko poratuj potionem. Myślę, że to pomoże a na pewno nie zaszkodzi.

Morderff 12-01-2009 13:59

Być oryginalnym.

.N3pt3r. 12-01-2009 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rozenix (Post 2418997)
Sam mam rookstayera. Może levela nie mam dużego bo ledwie naście, ale jedyne co mogę zaproponować, to właśnie pomaganie graczom którzy chcą opuścić rooka jak najszybciej. Mam na myśli sprzedaż eq po niewielkich kwotach, a nawet po cenach symbolicznych. W żadnym wypadku nie bij nowym graczom respa, szanuj ich i traktuj na równi ze sobą. Odpowiadaj na ich pytania, pomagaj im zdobywać wiedzę na temat tej gry, czasem wyposaż za darmo jakiegoś newbie w dobre eq + trochę kasy - ot tak dla lepszej satysfakcji. Rób konkursy, loterie. Czasem zorganizuj darmowy quest service po katane czy cooper shielda, bądż inny quest. Jeśli zobaczysz gracza, który nie daje rady z jakimś monsterkiem i jest na redzie, to nie czekaj aż padnie tylko poratuj potionem. Myślę, że to pomoże a na pewno nie zaszkodzi.

I o to chodzi :)

@btw co do twojego podpisu

Noob - to nie jest zamierzenie
N00b - Graczy który nie zna gry ale twardo się trzyma swoich tez , przeszkadza doświadczonym graczom , nie zna zasad moralnych gry.

Bardziej to tak idzie

Diablo91 12-01-2009 14:54

Sławnym? Zależy na jakiej sławie Ci zależy, jeśli na sławie "najlepszego trapera na serwie" to trapuj... Jeśli chcesz uchodzić za no lifa który gra na rooku tylko dla levela i uważa się za legende danego serwa, bo go postawił na nogi(według jego mniemania) swoim levelem :P. Jak to już ktoś powiedział "bądz orginalny"... Tylko oczywiście w sensie pozytywnym :)

Vryysas 12-01-2009 16:17

sława w tibii lol
rox ambicje

Dindsuk 12-01-2009 16:53

Liz dupsko wszystkim lvlom wyzszym od Ciebie =.=

Tego typu tematy robia ludzie ktorzy w realnym zyciu nie maja przyjaciol i chca ich zdobyc na servie... Takie jest moje zdanie...

Poprostu badz soba

@Rozenix, .N3pt3r., i ktos tam jeszcze
Jemu nie chodzi o szacunek tylko o slawe

Satanik 12-01-2009 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vryysas (Post 2419182)
sława w tibii lol
rox ambicje

wniosłeś swoim postem cokolwiek do tematu? nie podoba ci się co tu piszemy i w co gramy? to wypad na forum dla rolników B)

Prezydent_czuwa 12-01-2009 18:02

Kiedyś? Po prostu bądź sobą i rób dla innych jak najlepiej.

Teraz? Postaw bota. Dla niektórych to, niestety, dzisiejsza podstawa.

Nie ma sposobu. Chcesz być znany? Wyjdź na ulicę, a nie psujesz wzrok przed komputerem. =p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik-noob
wniosłeś swoim postem cokolwiek do tematu? nie podoba ci się co tu piszemy i w co gramy? to wypad na forum dla rolników

Odwal się od Alu nabsie.

@topic
Aha, możesz spytać Klocka albo Vantage'a. xD

piramjida 12-01-2009 18:06

Badz oryginalny, ale ciebie na to nie stac, to sorry.

Smerfekk 12-01-2009 18:14

Wbij 200 na rooku będziesz znany \o/

Ciufcia 12-01-2009 18:24

Pozwólcie, że się wypowiem jako osoba, która (tak mi się wydaje) miała swoje 5 minut. Może nie byłem rookstayerem sławnym na cały świat, ale na swoim serwerze oraz na forum.Tibia.pl byłem rozpoznawany.

1. Poziom - nie ukrywajmy, że trudno zostać sławnym rookstayerem mając 12 level. Pasowałoby osiągnąć conajmniej 20 poziom,
żeby być jako tako rozpoznawanym na serwerze (tak było kiedyś,
dzisiejsza fala botterów to trochę zmieniła)
2. Czas poświęcony grze - Nie będziesz rozpoznawany grając 5 minut dziennie, to chyba oczywiste.
Ale uważaj, żeby nie przesadzić ; )
3. Trapy - Nie koniecznie potrzebne do sławy, ale swego czasu na Morganie byłem po tym rozpoznawany
razem z Darushu (pozdro dla niego:*)
4. Kolekcja - jak wystawisz ładną kolekcję gwarantuje Ci, że ludzie to zapamiętają. Minusem zdobywania w ten
sposób sławy jest to, że nie łatwo jest wejść w posiadanie pokaźnej kolekcji na rooku.
5. Skille - ja np trenowałem fist fighting i doszedłem do 25 poziomu. Może nie byłem mistrzem w walce pięściami (pozdrawiam
Paladyna on rook), ale parę osób mogło mnie zapamiętać dzięki temu.
6. Forum - bez tego ani rusz. Chyba, że chcesz być rozpoznawany jedynie na swoim serwerze.
7. Hack - nie było to miłe, ani nie zależało ode mnie, ale się stało i nie przeszło obojętnie (chyba)
wobec ówczesnych forumowiczów.

No to by było na tyle, mam nadzieję, że pomogłem.

cetniewo2000 12-01-2009 20:49

padnij na trolach na 66 lvlu i wyjdz na main na 87

DaimenPro 12-01-2009 20:53

@up
hahah...owned... w 100% się zgadzam.:D

caveki 12-01-2009 20:54

Nie zdobyjesz sławy na silę. Wiele osób myślało, że jak wbije wysoki poziom, potrapuje będą znani... A jak ich postrzegają? Jako boterów, no liferów, dzieci z 30iq... Udzielaj się na forum i graj tak jak grałeś. Ja proponuje pomagać i uczyć grać newbie =)

Rapek 12-01-2009 21:03

Szpanuj wybotowanym 88 fishem jak Ameriov Rookstayer ;]
albo mysl, ze jak nacisniesz ctrl+r to ci cos z plecaka wyleci

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:07.