Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Arcania (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=193)
-   -   Wojny na Arcanii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=204203)

Revisin 18-01-2009 15:21

Wojny na Arcanii

Chciał bym w tym temacie poruszyć temat wojen na Arcanii. Było ich wiele każdy o tym wie i w tym temacie właśnie możemy podyskutować która Waszym zdaniem była najciekawsza.

Moim zdaniem najciekawsza była wojna NG vs. DPFT :)

Czarus1 18-01-2009 17:14

DPFT vs. EZ

Faytah 18-01-2009 17:34

kupa vs ormo

xoz 18-01-2009 18:40

ormo vs uwazajcie pekujemy (jakos tak mieli)

LoluU$ 19-01-2009 07:11

piniu vs felix
^ventrilo

hmmmm...
DPFT - Beach 8)

Rycerz_ktory_walczy 19-01-2009 09:07

Beach vs. DPFT :)

Emulsja 19-01-2009 09:11

Mam prośbe... Może ktoś wymienić wszystkie wojny na Arcanii jakie były od początku serwera? wiem że były EZ vs DPFT NG vs. DPFT SK vs DPFT BEACH vs. DPFT TTT vs. DPFT SB vs. DPFT IT vs. LR IP vs. IT Może ktoś podać resztę? Proszę tylko o pełne nazwy gildi :)

Boil 19-01-2009 11:10

@up
Enigma vs Knighthood.
Inferno vs Hellgate.
Dark Wind vs KGB.

Elerak21 19-01-2009 11:13

Każda wojna ma swój początek i koniec,po skończeniu zaczyna się nowa i tak ciągle... ;P

bemo 19-01-2009 12:10

7K i DPFT zdecydowanie :)

Picinhoxs 19-01-2009 17:37

Dasz cos vs American Rapers

Ivanov Galil 19-01-2009 18:17

Ktos mnie zapewne bedzie musial poprawic ale cos na styl

Senseless vs Powerpuff girls - pierwsza wojna na arce? ;d

Partyzant_Felix 19-01-2009 18:55

DPFT vs. EZ

oby ta miala taki sam koniec (dla nas wygrany ofc)

@off
moje przemowienie na polaka

Panie i panowie! Chciałbym przedstawić wam mój pomysł dotyczący nauki w szkołach. W wyniku sondy przeprowadzonej przez firmę Sondy, tylko co 1000 uczeń lubi chodzić do szkoły, odrabiać prace domowe itd. Konieczko, z popularnego serialu dokumentalnego ‘Włatcy much’ nazwał szkołę ‘symbolem ucisku i zniewolenia’ co mówi samo za siebie. Na zajęciach wpaja się dzieciom głównie informacje nieporzebne oraz do niczego nieprzydatne. Większość lekcji nieinteresuje uczniów, którzy nie sluchają nauczycieli, zamiast tego starają się odespać na zajęcicach (wstają około 6:30-7:00). Na sprawdziany/odpowiedzi uczą się w domu z podręcznika, jeśli czegoś nie potrafią proszą rodziców bądź kolegów o pomoc. Niestety tak wygląda rzeczywistość polskiej edukacji. Mój pomysł polega na tym, aby uczniowie uczyli się w domu (co i tak robią), a do szkoły przychodzili tylko zaliczać dany materiał. Jestem pewien, że większości z nich spodobałby się taki system.

Ku lepszej szkole!!!

Revisin 19-01-2009 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Partyzant_Felix (Post 2428078)
DPFT vs. EZ

@off

Panie i panowie! Chciałbym przedstawić wam mój pomysł dotyczący nauki w szkołach. W wyniku sondy przeprowadzonej przez firmę Sondy, tylko co 1000 uczeń lubi chodzić do szkoły, odrabiać prace domowe itd. Konieczko, z popularnego serialu dokumentalnego ‘Włatcy much’ nazwał szkołę ‘symbolem ucisku i zniewolenia’ co mówi samo za siebie. Na zajęciach wpaja się dzieciom głównie informacje nieporzebne oraz do niczego nieprzydatne. Większość lekcji nieinteresuje uczniów, którzy nie sluchają nauczycieli, zamiast tego starają się odespać na zajęcicach (wstają około 6:30-7:00). Na sprawdziany/odpowiedzi uczą się w domu z podręcznika, jeśli czegoś nie potrafią proszą rodziców bądź kolegów o pomoc. Niestety tak wygląda rzeczywistość polskiej edukacji. Mój pomysł polega na tym, aby uczniowie uczyli się w domu (co i tak robią), a do szkoły przychodzili tylko zaliczać dany materiał. Jestem pewien, że większości z nich spodobałby się taki system.

Ku lepszej szkole!!!

zgadzam sie co do tego offtopa. Po co komuś uczyć się np. chemii ? i liczenie jakiś głupich pierwiastków... do czego mi się to w życiu przyda? Ogólnie rzecz biorąc to większość lekcji jest nie potrzebna i szkoła od gimnazjum powinna wyglądać jak studia czyli wykłady i zaliczenie... chcesz chodzisz nie chcesz nie chodzisz. Ale w Polsce jest taki problem że obowiązek szkolny jest od 18 roku życia i musisz chodzic do tej szkoły grom wie po co... 90% lekcji w szkole to jedna wielka ściema i nie ma co tu mówić na ten temat więcej. Nie wiem jak jest ze szkolnictwem za granicą ale uważam że to co dzieje się w Polskim szkolnictwie to parodia... A poza tym Felix napisałeś że uczniowie uczą sie z podręczników itp. ale ok racja uczymy się ale po co ? Chyba tylko po to aby zaliczyć dany przedmiot i zapomnieć tych głupot co się nauczyłeś. Taka zasada ZZZ - zakuć - zaliczyć - zapomnieć czy jakoś tak to idzie ;)

Colmar 19-01-2009 19:18

Co do szkoły

Przykład z życia wzięty. Dzisiaj poniedziałek warsztaty szkolne na samochodówce... O 13:00 poszliśmy do sali i oglądamy filmy... to po co tam siedzieć na warsztatach skoro i tak nic nie jest związanego z tematem ?

SZKOŁA ÓCZY

Partyzant_Felix 19-01-2009 19:44

gowna sa bo sa, ale nie wiem jak u innych u mnie w 100% uczymy sie w domu, bo na lekcjach nauczyciele pierdola jacy to oni madrzy a my jacy glupi + odsypiamy

Ivanov Galil 20-01-2009 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Partyzant_Felix (Post 2428078)
DPFT vs. EZ

@off

Ku lepszej szkole!!!

zapracujesz pojdziesz na studia bedziesz tak mial ;)

Wiatrak 21-01-2009 12:23

ta dobrze ze ty sie w ogole pojawiasz na uczelni xD

Notopeczek 21-01-2009 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ivanov Galil (Post 2428015)
Ktos mnie zapewne bedzie musial poprawic ale cos na styl

Senseless vs Powerpuff girls - pierwsza wojna na arce? ;d

nie

2-ga
pamietaj dlaczego PPG powstalo,bo przegrala poprzednia gildia wojne ktora byla 1-sza;]
reson:8 dzien serwow czyli wykupowanie najbardziej fajniutkich hatek,,dokladnie 5 min po save juz sdki lataly po edron

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:50.