Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Czy Rookstayerzy sa potrzebni? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=204456)

larwa92 21-01-2009 12:26

Czy Rookstayerzy sa potrzebni?

Prosze nie krytykowac, tylko wyrazac wlasnie zdanie ;)

MosieQ 21-01-2009 12:37

Zależy jacy moim zdanie boty nie są potrzebne, ale ci co grają uczciwie moim zdaniem są spotkałem wielu rookstayerow co mi pomagali expic, blokowali mi skelety, a nawet dali katane, sam mam 16 lvl rookstayera i lubie pomagać innym

Itaro 21-01-2009 13:36

Moim zdaniem rookstayerzy powinni pomagac inny, graczow i ustępywać im expa, ponieważ inni chcą wyjść jak najszybciej na maina.

Ciufcia 21-01-2009 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Itaro (Post 2430424)
Moim zdaniem rookstayerzy powinni pomagac inny, graczow i ustępywać im expa, ponieważ inni chcą wyjść jak najszybciej na maina.

Rookstayerzy powinni ustępować exp tylko tym graczom, do których ten
exp "należy". Podobnie jak wszyscy członkowie społeczności Tibii. Takie jest
moje zdanie. Szkoda, że nigdy tak nie będzie: /

Luker's 21-01-2009 14:24

Czy potrzebni są ? Po wiem tak...
Rookstayerzy są potrzebni lecz nie Rookboterzy...
Jak powiedzieli koledzy wyżej trzeba pomagać i pozwalać expic innym...

Lecz są tacy co uważają się za lepszych... zabierają expa , bloczą respy , ustawiają trapy (nie na boty tylko na newbe i innych uczciwych graczy) i zostawiają ich na pastwę losu np. uciekają z katana room i zostawiają biedaka na 6 na pastwę piksel.

larwa92 21-01-2009 14:27

chacialbym zauwazyc iz na rooku i w ogole w calej tibi zadko jakis player pomaga 2 playerowi, ludzie przeliczaja wszystko na gp.

Taki mamy Rookgard Jaki potrafimy zrobic;)

Luker's 21-01-2009 14:30

piękne słowa... B) lecz czasem widzę jak gracz pomaga graczowi na rooku... nie tylko materialnie...

larwa92 21-01-2009 14:33

Chociazby ja dzisiaj ubilem mino i wydalem chain armor;) ale slowa thx nie zobaczylem:)

Rapek 21-01-2009 14:39

Tak samo możemy zapytać o to czy potrzebni są Druidzi/Knighci...
Gracze, którzy mają swoich Rookstayerów, sami wybrali sobie drogę i pozwólmy im w niej kroczyć. ;)

larwa92 21-01-2009 14:42

Rookgard a mainland to jest troszke roznicy, prawda?

Angerfist 21-01-2009 14:49

Prawdziwi Rookstayerzy są potrzebni.
Wczoraj np. zrobiłem nowego chara na antice ( dużo rookstayerów ) przechodze tutorial, otwieram game chat i pisze "Could any rookstayer help me in quests ? i need equip :)"
Zaraz fala spamu, "haha noob" z 10~ osób które coś napisały tylko jeden, rookstayer, powiedział żebym przyszedł na most, którym wychodzi się z miasta i pójdziemy razem na questy.
Pomógł mi zdobyć najlepsze eq na rooku, nie chciał zapłaty, tylko napisał że lubi pomagać.
Takich rookstayerów potrzeba.
A nie boterów, przez których ludzie nie mogą zdobyć ani trochę doświadczenia.

Rapek 21-01-2009 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez larwa92 (Post 2430524)
Rookgaard a mainland to jest troszke roznicy, prawda?

No tak... na mainie są większe pikselki.

Marcin24 21-01-2009 17:26

A ja wam powiem, że Rookstayerzy nie są wcale potrzebni. Rookstayer to produkt uboczny Rookgaardu, którego twórcy gry nie przewidzieli. A jeśli go nie przewidzieli, to znaczy, że zaplanowali grę bez ich udziału, czyli bez nich było by wszystko OK.

Heatvich 21-01-2009 17:56

Jak się lubi być trapowanym przez 80 lvl+ no to może i są potrzebni... Zależy o których ci chodzi...O Tych pseudo czy o tych True?
Pseudo - Zostałem trapnięty przez 60 i 34 lvl.... Miałem 5 lvl.. <NIE>
True - Dostałem eq na wejśćcę + pomoc z Questami.. <TAK>

Marcin24 21-01-2009 18:01

Cytuj:

Rookstayerzy powinni ustępować exp tylko tym graczom, do których ten
exp "należy".
Co znaczy "należy"?
@up
Sami materialiści tutaj. Jak ktoś pomaga, to może zostać, a jak ktoś trapuje to niech spieprza.

Pan Klocek 21-01-2009 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2430788)
A ja wam powiem, że Rookstayerzy nie są wcale potrzebni. Rookstayer to produkt uboczny Rookgaardu, którego twórcy gry nie przewidzieli. A jeśli go nie przewidzieli, to znaczy, że zaplanowali grę bez ich udziału, czyli bez nich było by wszystko OK.

Racja.

A tak na marginesie, jest już taki temat. I chyba się nawet tak samo nazywa?

Heatvich 21-01-2009 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2430845)
Co znaczy "należy"?
@up
Sami materialiści tutaj. Jak ktoś pomaga, to może zostać, a jak ktoś trapuje to niech spieprza.

Oj nieee.....
Chodzi mi że jak trapuje - jest nubem. Niech trapuje boterów a nie 5 lvl...
Pomaga? Prawdziwy rookstayer jest od pomagania... A takie eq jak studded club i studded armor to każdy może podarować ... Więc o to mi chodziło.

Ciufcia 21-01-2009 18:43

@Marcin24

"Należy" znaczy, że jeśli potworek bije mnie to jest mój i nikt
inny nie powinien go atakować. Ja tego przestrzegam i oczekuje
tego również od innych graczy. Jeśli ktoś się do tego nie stosuje, wyznaje
zasadę "oko za oko, ząb za ząb".

Orac 21-01-2009 19:21

re:

@up
"dupy za pieniądze"

@topic
Dlaczego rookstayer jest dobry gdy pomaga, a nie gdy po prostu sobie gra? Bez pomocy, bez trapów, bez przeszkadzania?

Wydaje mi się, że równie dobrze można napisać:
knight jest dobry kiedy wszystkim bloczy

Ogólnie jednak zgadzam się tu z Wami. Pomoc innym, trapienie botterów i nie przeszkadzanie. Wiem, że jestem na Rook'u nadobowiązkowo i nie ja mam pierwszeństwo do expa.
Pomagam nowym, żeby jak najszybciej się ich pozbyć z Rook'a i mieć exp dla siebie :p

Ahh i faktycznie nie jesteśmy potrzebni. Każdy wybiera swoją drogę (jak ktoś tu napisał) i godzi się z jej konsekwencjami. Tak musi już być.

Lubimy być nie potrzebni i pomagać innym :)

Pozdrawiam
;)

Dindsuk 21-01-2009 19:24

Bez sensu... To tak jakbys spytal "Czy chinole sa potrzebni?" ... Sadzac po Twoim pytaniu uwazasz tych ludkow grajacych na Rooku jako swego rodzaju odrzutkow.

I kto powiedzial ze Rookstayer musi pomagac? Niech robi co chce: botuje, sharuje, trapuje, kradnie... Gracz jak gracz. I niech mi ktos powie co znaczy "Prawdziwy Rookstayer".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29.