![]() |
Eternia - Sad, but true
Temat może być i bezsensowny, ale coś czuje że może się wywiązać całkiem interesująca dyskusja...
nvm Jakis czas temau padł mój kolega, bo "strażnicy teksasu" z eterni zabijają za white skull. nie da się ich o "nic" oskarżyć - bo niby bronią eternie od PK (haha). Czytałem temat na tibia.com, IMHO bardzo interesujący, polecam przeczytać (np by zobaczyc 15 dzieciaka z lv 80-90 mówiącego "get a life" :D) Ktoś dał bardzo szyderczy obrazek, jednak co by nie mówiąc trafny. http://www.dave.despi.net/kerafefoo.gif Sad(funny?), but true. Czy jest sens grać, by potem za byle g**** tracić swoją "prace" i słuchac 15letniego bachora (może nie chodzi o wiek, sam mam mniej, ale o zachowanie) ktory Ci potem powie "get a life, It's only a game" Smutne~ Mam wrażenie że powoli zanika dobra zabawa w tibii, a ludzie stają się jej niewolnikami. Na początku całą ciłą walczymy by wyprzeć power-abusera i wroga publicznego (tu: Kevin MacLathlan) by potem wybijać się nawzajem? Mam tez wrażenie że im nowszy świat, tym bardziej spaprana polityka, więcej niewyżytych dzieciaków na czołowych miejscah w expie, mniej zabawy. Czy to nie strzaszne, że większość nie mówi tego co powinno, w obawie o swoje chary, lub wypowiada się w "drażliwych" kwestiach za pomocą postaci z 2lv? Albo inaczej: Po co mamy expić, skoro i tak wybuchnie wojna, i Ci którzy wybrali tą "złą" strone będą musieli opuścić Tibie? Czy wojny w Tibii powoli nie stają się codziennością, i swego rodzaju atrakcją dla innych? Dlaczego na Valorii chyba po 2 tygodniach była wojna? Ten temat Pada w nim wiele poważnych kwestii np: Cytuj:
Cytuj:
|
Zabijanie za białą czachę to przesada chociaż dosyć łatwo jest takiej czaszki nie mieć (nie mówię o polowaniach). Z power abuserem (takim poważnym)spotkałem się tylko raz, nie wziął pod uwagę moich przyjaciół na lunarce i musiał się wynieść na inny świat (serwer). Na lunarze panuje LOA ale oni próbują zrobić coś pożytecznego. Przesadzili wprowadzając opłaty za expienie w cycopolis ale ustalili też tzw. Lunara Minimumprices czyli ceny przedmiotów, aby lunara nie stała się anticą. Kto nie przestrzega tych cen zalicza zgon i tyle... Jakoś nie widzę większej ilości powodów aby się przejmować tym kolesiem. Olać ciepłym moczem i nie wchodzić mu w drogę i tyle.
Dodałbym coś więcej ale ten temat nie chce mi się otworzyć... |
:P
Ja jakoś nie dokońca wszystko rozumiem, bo anglika nie znam, trochę z tego co piszesz też nie rozumiem, ale temat ciekawy. No więc chodzi ci chyba o to, że ludzie se szybko expią a potem zabijają gorszych, ale takich co mają czaszki, więc niz za to nie mają, a mówią, że to przecież tylko gra, a potem piszą kiespkimi postaciami jakieś głupoty, a potem będzie wojna i oni wygrają, a ci dobrzy se przestaną grać?? |
muahahah respect dla tego co zrobil tego screena :D
ale niestety taka jest smutna prawda ... |
yoyoyo tak to wlasnie ja to moj 1 poscik :)
wiec ozchodzi sie dkladne o smierc mojej postaci a ten piekny obrazek wykonal [wiem, ale myśle że ów pan wolałby zachować anonimowość - Dobo]- alias lord dave :) kazdy wie kogo chodzi :) jush tyle ie napsialem w tej sprawie ze nic nie dodam :) "...Childrens playing, having fun..." ;) |
Temacik troche zamotany, sry
@Xavier Chodzi o to że teoretycznie jak masz white skull to inna osoba może Cie uznac za PK, i zabić bez konsekwencji. IMHO cały system zczaszkami to pomyłka... @SuperMAN rozchodzi się głównie o to: Cytuj:
W obronie Evema staje MacLathlan, sugeruje że Lovan (Cousellor) zdjął bana Kerafe Foo, i przrez to zginął Evem. Mówi wprost - Lovan jest skorumpowany. Lovan żąda dla niego bana na forum (prawda kole w oczy?) Następnie jest dyskusja kto tu jest normalny, a kt powinien w tą gre nie grać. Następnie jakis 2lv zadaje pare ważnych pytań - skoro panowie K I N zabijają za skulle, to dlaczego nie zabiją Teraniona (108 Royal) który ma red skull? Pytanie zostaje bez jednoznacznej odpowiedzi. Ciekawa dyskusja, potem streszcze resztę. |
Aha, no to fakt, że pomylony jest system czaszek a PK tyle się cieszą. Teranion chce się nauczyć polskiego, bo mówi, że to fajny język ,więc można go nauczyć:P. Mój brat przez 10 minut mu mówił, że yes to tak i takie tam rzeczy:P.
|
Ogólnie
teraz Tibia to nie zabawa a uzależnienie ... takie niewyżyte dzieci z racji wieku nic nie zdziałają na real to chcą rządzić chociaż w Tibii ...
---==== BTW ====--- No nie mogę. Tyle się naczytałem przygnębiających topików na gerym o takich sprawach różnych serwów ... gery upada to u nas muszą się pojawiać ... PROSZE MI NIE PSUĆ SIELANKI dwudziestolevelowca :D ---==== 000 ====--- |
To jest wszystko naprawde poryte. 10 letnie dzieci z mojego bloku (40 levele):/ chcą mnie i kumpla pozabijać bo wygraliśmy z nimi w noge na realu. Dorywa się takie dziecko i wyżywa się bo dostało pałe w szkole... A ten system czaszek jest trochę poryty. Kolo zrobił misscilick a ja zdenerwowany oddałem mu 2 SD zanim zawołał "missclick". Czaszki SUX.
|
Ale macie problemy, mam jednak rozwiązanie:
NON PvP Na początku może i sie wydaje nudne ale w TEJ grze powinno sie zabijać potwory, nie graczy.... |
Szatan moze i ma racje. Ale w moim przypadku (gralem na sucurze) szybko to sie znudzilo(gralem dosyc dlugo-doszedlem do 24lvl). Zawsze jak jest ten kolo co zabija za czaszki to ...jednak jest ten dreszczyk emocji i tak naprawde tesh i o to w tej grze chodzi. Po prostu trza uwazac gdzie sie klika. Ja tak przynajmniej osobiscie uwazam. Ale oczywiscie istnieje pewna granica, ktora przekroczyli niektorzy z eterni.
|
ci co grali na servie nova i graja troche czasu wiedza jaka byla wojna miedzy R7 + La onda vs. JUSTICE Justice to byli ci dobrzy. I co najwyzszy level na Novej Wade walker bachor jak nie wiem co widzialem nawet fotki na tibia.de wiecie nie bylo by nic dziwnego w wojnie ale r7 i la onda kazali placic 50 leveom z innch gild po to tylko zeby miec kase na walke z Justice. I co sie stalo ? Justice gildia sprawiedliwa (r7, la onda - zbiórka peksów) zostala zniszczona przez gmów dlatego ze skasowali Messiaha ( 102 master sorc 75 magiczny swego czasu najwyzszy magiczny na calej tibi) i Sule (105 master sorc 69 mag lev) i zostali skasowani dlatego ze zabijali za duzo oczywiscie czlonków r7 i la ondy i podano glupie powody ze oszukiwali w grze itp.
mam nadzieje ze cos takiego jak r7 albo la onda juz nie powstanie- sorka namotalem troszke tak 3 po 3 gadalme |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:00. |