Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Ed or Rp?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=204666)

Kromka123 23-01-2009 17:01

Ed or Rp?!

Witam mam prośbę byście mi poradzili kim grać na serverze non-pvp ( CANDIA ) , posiadam Elder druida oraz Royal Palladina oto staty postaci.

Elder Druid-
Posiadam nim zaledwie 16-17 mlvl oraz 21 lvl 50% do 22 i takie ma EQ : Platinum amulet ( p ammy ) , Crown helmet , mamoth fur cape , blue legs , bohy , necro/moonlight/snakebite ROD , Demon Shield.

Royal Palladin-

Ten char jest moim nowym charem ( Świeżym ) posiada słabe skille 62/50 i eqq takie samo jak druid , zamiast rod speary ( na 25 royale ) i 7 mlvl.

◘Wazne informacje:
-Net nigdy nie pada jest szybki 0 lags / 0 kicks.
-Kasy mam ponad 100k wiec moze byc male waste.

◘Pytania na które proszę odpowiedź:
-Kim sie lepiej expi w grupach a kim lepiej solo.
-Kim na czym expic i do którego lvl ( to mozna se darowac )
-I ogólnie kim się lepiej gra /kogo polecacie.

PS: proszę nie pisać textów typu ; Graj tym kim chcesz. itp
z góry thx

Clubertex 23-01-2009 17:54

Ja radziłbym ci grać elder drutem ponieważ z pacc to nieźle sprawa z teamem na późniejszych levelach będzie wygladac

Niezbawiony 23-01-2009 17:58

Drutem kupujesz pacc lecisz do 60 lvla i expisz se na d lair z srednim waste
a pallkiem to nawet pacca nie musisz kupowac ;p

Wylansowany 23-01-2009 19:23

Pallem gra się lepiej, druidem gra się fajniej. Reszta zależy od Ciebie, czy wolisz mieć więcej kasy, addonów, ładniejszy domek itd. czy więcej frajdy z gry. (Ja bym wybrał ED)

TaJemniczy 23-01-2009 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kromka123 (Post 2433460)
Witam mam prośbę byście mi poradzili kim grać na serverze non-pvp ( CANDIA ) , posiadam Elder druida oraz Royal Palladina oto staty postaci.

Elder Druid-
Posiadam nim zaledwie 16-17 mlvl oraz 21 lvl 50% do 22 i takie ma EQ : Platinum amulet ( p ammy ) , Crown helmet , mamoth fur cape , blue legs , bohy , necro/moonlight/snakebite ROD , Demon Shield.

Royal Palladin-

Ten char jest moim nowym charem ( Świeżym ) posiada słabe skille 62/50 i eqq takie samo jak druid , zamiast rod speary ( na 25 royale ) i 7 mlvl.

◘Wazne informacje:
-Net nigdy nie pada jest szybki 0 lags / 0 kicks.
-Kasy mam ponad 100k wiec moze byc male waste.

◘Pytania na które proszę odpowiedź:
-Kim sie lepiej expi w grupach a kim lepiej solo.
-Kim na czym expic i do którego lvl ( to mozna se darowac )

z góry thx

Człowiek jest istotą, istotą mało doskonałą, potrafi on jednak pokazać drogę drugiej istocie, lecz czy pokazywanie drogi wiele razy ma sens??Czy jednostka indywidualna nie potrafi sama zdecydować??Huummmm:(

bimasterek 24-01-2009 20:09

UP Rozbrajasz mnie. ^^ O ile twierdzisz ze takie osoby nie zasługują na odpowiedź po co w ogóle się wciskasz?

ED:
- znacznie lepszy do grupowych huntów od RP
- szybciej expi
- daje więcej adrenaliny

RP:
- expi się nim spokojniej nie musisz się bać że padniesz na combo
- słaby w huntach grupowych bo przydaje się tylko i wyłącznie do robienia dmg w którym i tak ED bije go na głowę

Avidek 24-01-2009 20:21

Cytuj:

O ile twierdzisz ze takie osoby nie zasługują na odpowiedź po co w ogóle się wciskasz?
Poniewaz niektorzy musza sie wreszcie nauczyc samodzielnie podejmowac decyzje.

@Kromka

Cytuj:

To, kim bedzie ci sie lepiej gralo zalezy tylko i wylacznie od ciebie (wiem, mialo byc bez takiego gadania ale co ja poradze). Polecam druida.

bimasterek 24-01-2009 20:26

Nauczyliby się gdyby moderatorzy zajęli się bezsensownymi postami zamiast tymi które ukazują przykrą prawdę.

Avidek 24-01-2009 20:41

Ten temat wogole nie powinien powstac. Na forum mozna znalezc mnostwo informacji na temat profesji, a ze gosc juz troche pogral druidem, to powinien wiedziec czy gra ta profesja sprawia mu przyjemnosc. Nic zreszta nie stoi na przeszkodzie zeby pogral troche palkiem i wkoncu sie zdecydowal. Problem w tym, ze niektorych interesuje glownie to, ile beda wbijali expa na godzine lub ile beda zarabiali kasy a nie to, czy gra dana profesja bedzie im sprawiac przyjemnosc.

juran_se_spychowa 24-01-2009 21:00

Graj tym swoim "80 driuidem" co to go "masz" ;p. Graj palkiem, bo druidem trzeba umieć grać ;]

Kromka123 24-01-2009 21:18

@up
80 lvl jest na saphirze ale zaczynam na candii.. ^^

Valisha 24-01-2009 22:03

Wolisz grać solo - paladin, w teamie - druid.
Osobiście wybrałabym paladina. Bo ma mocniejsze hity i więcej życia.

I odradzam Candię, po kilku tygodniach/miesiącach będziesz miał dość.

@down
Gdziekolwiek expisz, ktoś będzie na złość chodził za Tobą i wybijał potworki. Najpóźniej po godzinie skillowania przyjdzie ktoś, twierdząc że też chce skillować i nie odpuści. Sporo ludzi trapuje, a do tego pełno oszustów. W godzinach szczytu nie da się normalnie grać.

Kromka123 24-01-2009 22:17

@up
niby why?

Mahomet 25-01-2009 00:14

bechemot czarno rurzowy becheldor

Inegvar 11-02-2009 19:33

...........

W grupie się expi zarówno dobrze rp jak i Ed lecz ed częsciej biorą ze względu na ,,sio".

Palkiem solo sie dobrze expi bo hity lecą duże jak skill jest .
Sam gralem kiedyś palkiem ale :
szybki skill ale kamyczki drogie i szybko znikają

Poszedlem raz na wyvki z 20 rs. All zniknely po 30 minutach.

Ja polecał bym Ed jeśli llubisz walić z magi i leczyć kumpli ratować ich tylki sio :D.

A pallek no tu ci nie powiem nie che żle mówic

Zonta 11-02-2009 20:12

rp>ed <znaki>

Zyphius-Knight 11-02-2009 20:14

z góry thx[/quote]

Syfors 11-02-2009 20:20

Moim zdaniem ED bo z PACC'em łatwo jest. ;)
Na niskich poziomach bardzo łatwo się nim gra. :p
A w grupach jest dobry często brany z uwagi na "exura sio ...".

Kizon3 11-02-2009 23:01

Zależy bocisz czy grasz manualnie ?

Elesar Inferno 12-02-2009 12:58

RP ponieważ:

Zero problemów finansowych, efektywny exp przy malym lub zerowym waste, na wiekszych lv staje sie czolgiem, solo da rade praktycznie wszędzie jeśli zna sposób na dana okoliczność.

Druid ponieważ:
Raczej mało pieniędzy, exp średni z profitem lub exp zajebiście szybki z wielkim waste, nawet na bardzo wysokim levelu musi wszędzie uważac i bardzo łatwo sie nim wywrócić, solo rownież da rade lecz nie wszedzie a jak juz to musialbym wydać wiele wiecej an supllies od paladyna

Porównujać 2 opcje wybierz ;o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:31.