![]() |
Usunąć rook stayerów? Co Wy na to?
Nie wiem czy czytacie czasem proposals board na tibia.com. Dział, w którym ludzie rzucają wartościowe i mniej (te częściej) propozycje odnośnie zmian w Tibii. Ostatnio pojawiła się kompletnie bezdennie głupia propozycja aby wyczyścić Rookgaard z rookstayerów (czy może raczej uniemożliwić im dalszą karierę na tej przepięknej wyspie). Myślałem że ludzie szybko uzmysłowią gostkowi że to pomysł durny i kompletnie do bani. Niestety wbrew moim oczekiwaniom wielu ludzi poparło tę ideę posuwając się nawet do stwierdzeń że rookstayerzy to banda botterów bojących się wyjść na maina a Ci, którzy nie popierają pomysłu botują na Rookgardzie. Oczywiście te stwierdzenie jest głupie, rasistowskie i kompletnie nadające się do rozbicia o kant tyłka. Ale jednak miło by było gdyby ludzie się wypowiedzieli bo mi brakuje już sił do pisania że ten pomysł jest nie fair w stosunku do rookstayerów i że jest zwyczajnie idiotyczny. Zachęcam Was do odpisywania w tym temacie bo dziś się nie przejmiecie a kiedyś rookstayerzy obudzą się.. z ręką w nocniku bo CipSoft posłucha "większości".
Link to tematu na Tibia.com: http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2409040 Dla ludzi, którzy boją się że to jakiś hakerski link: sami wpiszcie na Tibia.com forum numer tematu: 2409040 (tytuł tematu: "The 'None' Vocation") |
Yyy, wątpię żeby Cipki zablokowali w jakikolwiek sposób możliwość grania Rookstayerom.
http://img230.imageshack.us/img230/8679/uo0004rz7.jpg http://img230.imageshack.us/my.php?image=uo0004rz7.jpg http://img230.imageshack.us/my.php?image=uo0004rz7.jpg |
Popieram, oczywiście pomysł usunięcia "rook stayerów"
|
Ja bym usunąl 90% rookstayerow :)
|
Uwazam ze rookstayerzy za daleko zaszli zeby ich "usuwac". Wiadomo ze duzo rookstayerow botuje, jednak uwazam to raczej za argument do walki z botami niz z rookstayerami.
Cytuj:
|
Za późno na jakiekolwiek usuwanie postaci. Za duża afera wtedy wychodzi. I co najważnejsze mniejszy przychód.
|
Cytuj:
topic: Nie popieram tego za usunięcie rookstayerów.... możliwe że większość graczy ma pacc.... ale nie wiem w tibi już nie gram sam miałem rookstayera. Czekam na wypowiedzi innych. |
jasne że popieram.
|
Świetny pomysł gra będzie lepsza bez takich jak np. ja . Popieram
|
Po co cipy mają sobie komplikować robotę, skoro ten wątek wystarczy podpiąć pod sprawę botterów?
|
Cytuj:
|
@Kawalerzysta
Ale Rookstayer jest botem!. Przecież jak zakładam to tylko koło 5% Rookstayerów z +30 lvl'em nie używa bota -.- (wyciągam wnioski na podstawie mojego servera). Dodatkowo teraz prawie każdy resp musi być zajęty przez takiego delikwenta + trapy rookstayerów którymi się tak szczycą. @Topic Popieram temat na Tibia.com. Rookstayerzy według mnie nie powinni istnieć. Chyba nawet podpisze się pod tym. |
Cytuj:
|
Jeżeli ten pomysł wejdzie w życie, to będzie to kolejny dowód jak Tibia podupada. I to nie z samego usunięcia Rookstayerów. Ktoś tu napisał, że podepną to pod usuwanie botterów. To chyba najprostsza sprawa - z grupy ludzi jest kilka osób złych, to usuńmy całą grupę. A przecież problem botów to prosta sprawa - na każdy świat 2 GMów - jeden od Rooka, drugi od Maina. Trudne? Nie sądze.
|
Teraz pytanie do was.... Chcecie usunąć Rookstayerów czy ludzi na rooku mających powyżej 8 lvl? Co wam da jeżeli zniknie Master Slayer , Sunrise + Inne legendy rooka... Ale te prawdziwe a nie Wesouy Rookstayah Cavebitah mastah......
Popieram pomysł usunięcia postaći powyżej 8 lvl na wyspie nowych , ale nie rookstayerów. |
Cytuj:
|
Jeśli z założenia rookgaard ma być (czy też miał być) tylko pierwszym etapem tibii, w którym to gracz uczy się "jak, co, po co, i dlaczego" :p to już dawno powinna być zrobiona blokada expa na rooku tak jak jest np. na island of destiny. Imho teraz jest już za późno na wprowadzenie takiej innowacji.
Poza tematem: Nie rozumiem potrzeby czy też chęci pozostania na rooku :p. Na mainie jest więcej wszystkiego więc po co bić trolle, roty i mino z katany skoro można bić dragi z np. sca? B). |
Cytuj:
|
Uważam, że zmuszenie rookstayerów do wyjścia na mainland to dobry pomysł. Czemu? Nowi by się nie musieli męczyć z zajętym expowiskiem, botterów byłoby mniej...
Dawny klimat Rooka zaginął, nic nie można poradzić. Teraz Tibia to Tibia - lepiej jak się wyjdzie na mainland, mega wielkiej różnicy nie ma a są same plusy. Cipki tego nie zrobią - wiadomo - łakome na kaskę. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tak czy siak - pobożne życzenie |
@Spider
Kiedyś się (a przynajmniej ja) zostawało na rooku by poczuć klimat tamtej wyspy, poszukać spike sworda, wbić 20 lvl i rozdać itemki. Teraz wychodzi na to iż RookGaard staje się 2 mainlandem. @Topic Można przecież pójść na kompromis! Zablokować nabijanie expa do 15 lvl'a. Ci którzy mają już 100 lvl'e nie będą mieli możliwości dalszego expienia (nabijania doświadczenia). Wtedy Rookstayerzy dalej będą istnieć, a problem z botami się rozwiąże. Co Wy na to? @Edit Można by było też zmiejszyć ilość lvl'i po nabitym 15 o 4, formuła: (xlvl - 15) : 4 |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:30. |