Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Arcania (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=193)
-   -   BANANY 2009 Arcania (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205218)

himato 30-01-2009 17:08

BANANY 2009 Arcania

Straznicy ladu i spokoju oraz Tworcy gry postanowili przelamac rutyne i zadzialac. Nie baczac na to, ze banuja wyzsze lvl (swoich stalych pacc klientow) odwazyli sie na radykalny krok.

Tibia.com nie dziala ale slyszalem ze z INTER polecialo ok 10 osob, w tym Medi, Ata, Plan, Sonya, Dratwik, etc.

Jak tam IP i czy Waszym zdaniem bedzie to mialo jakikolwiek wplyw na wygasajaca wojne?

macie nowe fakty piszcie (ploteczki tez).

pozdrawiam

bajsi 30-01-2009 17:18

Jan 30 2009 -
4959 Accounts Punished for Cheating

hehe

Partyzant_Felix 30-01-2009 17:25

jaka wojna? nawet partyzantki nie ma

Faytah 30-01-2009 18:25

Nie wiem jak wplynie na kwestie militarne,ale lvle juz nie beda tak szybko rosly ;D

Eti 30-01-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slodkamisia (Post 2442974)
Rofl a za co bany dostali?

Bo to oszusty dlatego wygrywają wojny !!

Faytah 30-01-2009 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eti (Post 2443304)
Bo to oszusty dlatego wygrywają wojny !!

Zapomniales dodac ze my gramy fair i respektujemy wszystkie zasady zarowno tibii jak i moralne,przestrzegamy dekalogu i pomagamy potrzebujacym.

Bracia_Zdunscy 30-01-2009 20:09

Może zróbmy wojne z Cipsoftem ? Nie kupujmy pacców a daje im pół roku i wyłącza tibie

JC na 100%

Alanus Lutinum 30-01-2009 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2443371)
Zapomniales dodac ze my gramy fair i respektujemy wszystkie zasady zarowno tibii jak i moralne,przestrzegamy dekalogu i pomagamy potrzebujacym.

Trapowanie jest niezgodne z zasadami gry.

himato 30-01-2009 22:50

Mam watpliwosci. CIP-y daly bana ponad 10% kont. Wiele z tych kont mialo pacca-a czyli wykupiona !!!!!!!!! za rl pieniadze mozliwosc szerszej "grywalnosci". Umowa zawarta byla pomiedzy wlascicielem konta a wlascicielem gry. Czy zatem obdarowaniem banem (30 dni pomniejszony pacc) nie jest jednoczsnie zlamaniem umowy handlowej zawartej miedzy stronami w rl swecie. Dotyczy to zwlaszcza sytuacji kiedy CIP odmawia uzasadnienia bana, odmawia kwestii zazalenia na jego arbitralna decyzje.

Jeszcze wiecej watpliwosci mam przy apriorii decyzji CIP-a w stosunku do kasowania konta z pacciem. Czy CIP nie jest zobowiazany do udokumentowania zlamania zasad gry a w przeciwnym przypadku (jednostronne wymowienie warunkow umowy) do zwrotu pieniedzy uzyskanych z pacca na danym koncie.

himato 30-01-2009 22:52

ponoc bana dostali - tibia.com niedziala wiec trudno o weryfikacje.

medi shady
bellish elane
sonya shady
plan (zagrozony wykasowaniem)
sebek
ata of arcania (zagrozony wykasowaniem)
dratwik

cos kolo 10 osob z inter

himato 30-01-2009 23:00

Jak informuje CipSoft na swojej stronie Tibia.com:

Cytuj:
Dzisiaj ukaraliśmy 4959 tibijskich kont za korzystanie z nieoficjalnego oprogramowania do gry w ciągu kilku ostatnich tygodni. Konta zostały określone poprzez automatyczne narzędzie z pełną dokładnością, więc wszelkie skargi są bezcelowe. Kary są ostatecznie i wszystkie zażalenia będą ignorowane. Nie ujawnimy naszych kryteriów dla tych kar, nie będzie także żadnych dowodów.

Tym z was, którzy uważają, że liczba ukaranych kont jest zbyt mała, przypominamy, że będziemy banować tylko, gdy będziemy mieli niepodważalne dowody, iż owy gracz złamał zasady. Wiemy o większej liczbie oszustów, jednak zbieramy dowody, gdyż te, które aktualnie posiadamy, są niewystarczające do ukarania ich w tej chwili. Pozostają oni jednak na naszej liście.

Thornak 30-01-2009 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez himato (Post 2443922)
Mam watpliwosci. CIP-y daly bana ponad 10% kont. Wiele z tych kont mialo pacca-a czyli wykupiona !!!!!!!!! za rl pieniadze mozliwosc szerszej "grywalnosci". Umowa zawarta byla pomiedzy wlascicielem konta a wlascicielem gry. Czy zatem obdarowaniem banem (30 dni pomniejszony pacc) nie jest jednoczsnie zlamaniem umowy handlowej zawartej miedzy stronami w rl swecie. Dotyczy to zwlaszcza sytuacji kiedy CIP odmawia uzasadnienia bana, odmawia kwestii zazalenia na jego arbitralna decyzje.

Jeszcze wiecej watpliwosci mam przy apriorii decyzji CIP-a w stosunku do kasowania konta z pacciem. Czy CIP nie jest zobowiazany do udokumentowania zlamania zasad gry a w przeciwnym przypadku (jednostronne wymowienie warunkow umowy) do zwrotu pieniedzy uzyskanych z pacca na danym koncie.

Zaczynajac gre w tibie i twożąc konto potwierdzasz że zapoznałeś się z regulaminem w którym wyraźnie napisane jest , że przestrzeganie zasad gry jest obowiazkowe, a ich łamanie oznacza ze to Ty nie przestrzegasz umowy z nimi zawartej. Jestem niemal pewien iż który kolwiek z zbanowanych wystąpił by na drogę prawną w celu dochodzenia swoich praw ( zapłacił za pacc chce grać), to cipsoft znalazł by dowody. Jak sam napisałeś zbanowanowano tylko 10% kont, dlaczego ? Ponieważ to jest tylko ostrzeżenie.
Pozatym raz już tak było, że pobanowali a potem odbanowali część.

Medivh Shady 31-01-2009 00:05

Dla ścisłości bany maja :

Medivh Shady
Misiek Shady ( nie gral prawie 3 miechy a dostal xD zal )
Plan Edson
Bellish elane
Zuziek
Dratwik
Ate of arcania
Elder Arsis
Mazur shady
Sebek~
Capra
Shavenis
Teletubis pro

i chyba jeszcze pare osob

Atee 31-01-2009 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez himato (Post 2443929)
ponoc bana dostali - tibia.com niedziala wiec trudno o weryfikacje.

medi shady
bellish elane
sonya shady
plan (zagrozony wykasowaniem)
sebek
ata of arcania (zagrozony wykasowaniem)
dratwik

cos kolo 10 osob z inter

ate* kur*a nie ata -.-

himato 31-01-2009 00:33

fakt ate :P

sorki

Notopeczek 31-01-2009 00:50

Cytuj:

i 14 przykazan !

czy ile tam;] ich bylo

Notopeczek 31-01-2009 01:06

Cytuj:

i 14 przykazan !

czy ile tam;] ich bylo

Sericalan 31-01-2009 03:38

clapek jak zwykle zablysnal inteligencja...

Eti 31-01-2009 07:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez clapson (Post 2444199)
Tak , macie bottery , ja taki dobry chlopak nie botuje nie to co DRATWIK i PLAN na frostach ja cichy i skromny zawsze zgodnie z kazym punktem regulaminu tibijskiego gram XD i nie mam bana jak to jst? hum :>
P.S radena ty kurwo , wy nawet botow nie umiecie obslugiwac retardzie jebany w kakao murzynka frajerzyno zogorzona , a reszcie slicznie dziekuje . Pa

Ur Clappy

Poziom twojego bluzgania uwłacza twoim rodzicą , żal mi ich ... ale przynajmniej brata masz fajnego i go lubie (nie dziwie sie ze sie ciebie wstydzi i ci hacka zalatwil)

a tak btw. To Witold jestem z tobą masz teraz wolne to wpadaj do krk na leśnego dzbana juz sa w kaufie u nas :D

SpoconyKrystyna 31-01-2009 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez himato (Post 2443922)

Złamali regulamin gry więc bany się należały. A poza za tym nawet jak ktoś by się chciał sądzić to u nas w kraju wyśmiali by taką osobę :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:13.