Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Amulety. Mit czy bujda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205647)

refresher 03-02-2009 20:32

Amulety. Mit czy bujda?

Te Wolf Tooth Chainy i inne "amulety szczęścia". Co o nich sądzicie? Ja noszę Chaina i nie spadło mi nic oprócz bp i baga(raz ten amulet).

Vasudanin 03-02-2009 20:36

Ale o so chozi?
@down
Ej, dzienki, nie wieciałem!1

Gormitas 03-02-2009 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2449748)
Ale o so chozi?

o amulety typy wolf paw itp. i on chce wiedzieć czy to prawda że przynoszą szczęście
Top@
bujda

Zamne 03-02-2009 20:41

w tibii nie ma skilla szczęścia i dobrze. ten amulet nie jest ci na nic potrzebny.

bakus1088 03-02-2009 21:25

Ja sadze ze to bujda i watpie zeby naprawde przynosily szczescie

Seeleesee1992 03-02-2009 21:39

Nie będę się rozpisywał: Bujda
Nie wiem czy jest sens dalej ciągnąc temat, skoro wszyscy (prawie wszyscy?) wiedzą że wszystko zależy od szczęścia, nie od „ozdoby” na szyi... ;P

Zarejestrowany69 03-02-2009 22:32

Powiem tak - mit ... nieee bujda . Aczkolwiek mit :p

Berials 03-02-2009 22:45

Nie wiedziałem, że jeszcze jest w ogóle w tibii ten mit powszechny ;D

Patysiak 03-02-2009 23:46

Przynoszą tyle szczęścia, że przy deadzie może Ci wypaść ten amulet zamiast Twojego rox dwarven shielda ;p A jeśli chodzi o częstotliwość wypadania itemów - bujda.

refresher 04-02-2009 08:26

Jak nosiłem Chain, to 10 deadów z amuletkiem, i tylko bp(za 6 razem amulet).
A palkiem(drugi char) co 2 dead, leci scale armor.

Patr'yn 04-02-2009 12:30

Niby te gówna nic nie dają, ale popatrzcie na to z drugiej strony-gdy nie posiadamy żadnego amuletu ani ringa-prawdopodobieństwo że wyleci nam helmet/armor/legsy/buty/shield/item z arrow slota jest większe.Dlatego osobom bez aola, p ammy i bez żadnych użytecznych amuletów zalecam nosić np szalik za 10 gp i crystal ring/wedding ring nic nie warty(o ile nie noszą roha,life ringa,might ringa itp).Często ratuje to przez stratą czegoś wartościowego z eq po dedzie...oto moje zdanie...

A itemy nie wypadają cześciej z tym gównem...i tak już za dużo rzeczy w tibi zależy od szczęścia...

Ziomalek'boss 04-02-2009 13:17

UP
sorry ale szansa że spadnie z Ciebie częśc equ jest taka sama czy slot na ring/amulet masz zapełniony czy pusty... zawsze szansa jest ta sama , bo nie jest tak że jak założysz amulet to dodaje się to do sumy equ bo on jest brany pod uwage zawsze czy on jest czy go nie ma.

Lasooch 04-02-2009 13:19

Autor poprzez nazwanie tego tematu tak a nie inaczej sam wykluczył możliwość rzeczywistego działania tych amuletów (bo jeśli mit, to bujda, a jeśli bujda to... oczywiste.). Więc po co ten temat?

Satanik 04-02-2009 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziomalek'boss (Post 2450625)
UP
sorry ale szansa że spadnie z Ciebie częśc equ jest taka sama czy slot na ring/amulet masz zapełniony czy pusty... zawsze szansa jest ta sama , bo nie jest tak że jak założysz amulet to dodaje się to do sumy equ bo on jest brany pod uwage zawsze czy on jest czy go nie ma.

chyba nie zrozumiałeś oco mu chodziło...

chodzi oto że jak masz nawet ten gówniany amulet to jest szansa że przy śmierci wyleci ci ten amulet zamiast np k legów... rozumiesz? albo że wyleci ci crystal ring zamiast blue robe...

Richard56 04-02-2009 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2450721)

chodzi oto że jak masz nawet ten gówniany amulet to jest szansa że przy śmierci wyleci ci ten amulet zamiast np k legów... rozumiesz? albo że wyleci ci crystal ring zamiast blue robe...

Ale jak przy dedzie miałby wypaść ci ten amulet i bp, a nie będziesz miał tego amuletu to wyleci ci tylko bp

Arathorn 04-02-2009 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2450721)

Możliwe że o to mu chodziło tyle że losowanie czy item spadnie jest osobne dla każdej kratki. Więc to czy mamy jeden slot zajęty czy wszystkie 9 szansa że konkretny item nam spadnie jest taka sama. Mój rekord do tej pory to są 3 itemy + bp :p

Patr'yn 04-02-2009 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziomalek'boss (Post 2450625)
UP

Taa, czyli wg. ciebie amulet/ring jest brany pod uwagę nawet jeśli go nie ma ?
Narysuj mi to...Czyli jeśli nie masz żadnego amuletu a po dedzie masz stracić item z amulet slota to nie stracisz nic (prócz bp)?

Udowodnij mi to :)

Ja na dowód też nic nie mam, ale tyle razy wypadał mi amulet/ring/lina z arrow slota, że jestem pewien, że gdybym nie zapełnił tych slotów, na bank by mi coś z eq poleciało...

Eugeniusz Siekiera 04-02-2009 19:54

Szczescie

Szczescie w Tibii jest wynikiem aktualnego czasu.
Wynika to bezposrednio z funkcji c plusa i innych jezyków programowania. Funkcja random pobiera aktualny czas i sprawdza jego podzielnosc przez liczby naturalne z dokladnoscia do jednej sekundy.

Ale nie da sie ustalic o której godzinie cos ci spadnie xD

Patr'yn 05-02-2009 02:33

UP

To znaczy że jak ubije potworka o xx:xx:01 to poleci co innego niz o xx:xx:02 ?

Już se wyobrażam dwóch kumpli na expie :

X-Ej nie bij go teraz !!!
Y-Czemu?Szybciej padnie, mniejsze waste !
X-Mówię ci, nie bij go teraz !!
Y-Nie kumam...
X-Ok lej szybko !!!
Y-You see dragon scale mail[...] Skąd wiedziałeś ?
X-Z zegarka :)

Maax'ior 05-02-2009 08:05

Z tymi wolf chainami to mity !!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:22.