![]() |
Amulety. Mit czy bujda?
Te Wolf Tooth Chainy i inne "amulety szczęścia". Co o nich sądzicie? Ja noszę Chaina i nie spadło mi nic oprócz bp i baga(raz ten amulet).
|
Ale o so chozi?
@down Ej, dzienki, nie wieciałem!1 |
Cytuj:
Top@ bujda |
w tibii nie ma skilla szczęścia i dobrze. ten amulet nie jest ci na nic potrzebny.
|
Ja sadze ze to bujda i watpie zeby naprawde przynosily szczescie
|
Nie będę się rozpisywał: Bujda
Nie wiem czy jest sens dalej ciągnąc temat, skoro wszyscy (prawie wszyscy?) wiedzą że wszystko zależy od szczęścia, nie od „ozdoby” na szyi... ;P |
Powiem tak - mit ... nieee bujda . Aczkolwiek mit :p
|
Nie wiedziałem, że jeszcze jest w ogóle w tibii ten mit powszechny ;D
|
Przynoszą tyle szczęścia, że przy deadzie może Ci wypaść ten amulet zamiast Twojego rox dwarven shielda ;p A jeśli chodzi o częstotliwość wypadania itemów - bujda.
|
Jak nosiłem Chain, to 10 deadów z amuletkiem, i tylko bp(za 6 razem amulet).
A palkiem(drugi char) co 2 dead, leci scale armor. |
Niby te gówna nic nie dają, ale popatrzcie na to z drugiej strony-gdy nie posiadamy żadnego amuletu ani ringa-prawdopodobieństwo że wyleci nam helmet/armor/legsy/buty/shield/item z arrow slota jest większe.Dlatego osobom bez aola, p ammy i bez żadnych użytecznych amuletów zalecam nosić np szalik za 10 gp i crystal ring/wedding ring nic nie warty(o ile nie noszą roha,life ringa,might ringa itp).Często ratuje to przez stratą czegoś wartościowego z eq po dedzie...oto moje zdanie...
A itemy nie wypadają cześciej z tym gównem...i tak już za dużo rzeczy w tibi zależy od szczęścia... |
UP
sorry ale szansa że spadnie z Ciebie częśc equ jest taka sama czy slot na ring/amulet masz zapełniony czy pusty... zawsze szansa jest ta sama , bo nie jest tak że jak założysz amulet to dodaje się to do sumy equ bo on jest brany pod uwage zawsze czy on jest czy go nie ma. |
Autor poprzez nazwanie tego tematu tak a nie inaczej sam wykluczył możliwość rzeczywistego działania tych amuletów (bo jeśli mit, to bujda, a jeśli bujda to... oczywiste.). Więc po co ten temat?
|
Cytuj:
chodzi oto że jak masz nawet ten gówniany amulet to jest szansa że przy śmierci wyleci ci ten amulet zamiast np k legów... rozumiesz? albo że wyleci ci crystal ring zamiast blue robe... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Narysuj mi to...Czyli jeśli nie masz żadnego amuletu a po dedzie masz stracić item z amulet slota to nie stracisz nic (prócz bp)? Udowodnij mi to :) Ja na dowód też nic nie mam, ale tyle razy wypadał mi amulet/ring/lina z arrow slota, że jestem pewien, że gdybym nie zapełnił tych slotów, na bank by mi coś z eq poleciało... |
Szczescie
Szczescie w Tibii jest wynikiem aktualnego czasu.
Wynika to bezposrednio z funkcji c plusa i innych jezyków programowania. Funkcja random pobiera aktualny czas i sprawdza jego podzielnosc przez liczby naturalne z dokladnoscia do jednej sekundy. Ale nie da sie ustalic o której godzinie cos ci spadnie xD |
UP
To znaczy że jak ubije potworka o xx:xx:01 to poleci co innego niz o xx:xx:02 ? Już se wyobrażam dwóch kumpli na expie : X-Ej nie bij go teraz !!! Y-Czemu?Szybciej padnie, mniejsze waste ! X-Mówię ci, nie bij go teraz !! Y-Nie kumam... X-Ok lej szybko !!! Y-You see dragon scale mail[...] Skąd wiedziałeś ? X-Z zegarka :) |
Z tymi wolf chainami to mity !!!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:22. |