Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lost (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205668)

robek 03-02-2009 23:18

Lost

co sadzicie o 5 serii? jak sie rozkrecil temat z PB to i z lostami rowniez powinien, w koncu moim zdaniem jest 2x lepszy od pb ; p

duzo teraz rzeczy sie dzieje, wyspa sie przenosi, o6 z benem ma wrocic na wyspe (sa problemy), richard sie nie starzeje, duzo zagadek z wyspy sie wyjasnia (ale tez duzo pojawia), dalej nie wiaodmo co to ten dymek i kto to jacob, widmore na wyspie w 1954 roku, wczesniej pani hawking w fajnym stroju przyjela locka i na komputerze rysowala zapewne polozenie wyspy

a z reszta, jak ogladaliscie - sami wiecie i mam nadzieje ze rozpocznie tu sie jakas tam dyskusja na ten temat ; P

GargoinX 03-02-2009 23:42

Osobiście do czasu, kiedy odcinki nie pojawią się na AXN czytam tylko opisy. Sezon wydaje się fajny, ale duchy i podróże w czasie to chyba przesada. ;d

Ulrikk 04-02-2009 01:36

Przestałem to oglądać, gdy bezludna wyspa okazała się bardziej.. ludna(?) niz moje mieszkanie. Jakoś mnie nie wciaglo

@Down
Dlatego ciesze się, że nie jestem na tyle mądry, żeby być w stanie ''przewidzieć całą fabułę'' jak to niektórzy mówią

Dark Sven 04-02-2009 14:48

Lost, podobnie jak PB tak niesamowicie ssie pałkę, że ciężko coś na ten temat powiedzieć.

Robin 04-02-2009 16:29

Tylko dobija mnie kolejność, np. W 4 sezonie w retrospekcjach są pokazane sceny które wydarzą się TUŻ po ostatnim odcinku.

Gtyk 04-02-2009 16:41

@Robin

Widac ze bardzo nieuwaznie ogladasz serial ;) Tego nie mozna nazwac retrospekcjami, to sa po prostu wydarzenia po opuszczeniu wyspy, i przed tym co ogladamy w 5 sezonie, czyli przed powrotem na wyspe, a nie sceny po ostatnim odcinku

Thero 04-02-2009 17:29

Czekam aż odkryją drugą wyspę. I Atlantydę, wtedy będzie ciekawie dopiero.

Koszyk 04-02-2009 17:49

@UP

rotfl.

@topic.

Hmm, no zobaczymy jak sie wszystko potoczy...

..::QRAS::.. 04-02-2009 20:11

Wszystko jest dobre ale do pewnego momentu ...

Voniek 04-02-2009 20:26

5 sezon - mistrzostwo. Takich zawiłości jeszcze nie widziałem (może za wyjątkiem pierwszego posta robusia :P). Gdzieś przeczytałem fajną rzecz, że 5 seria jest tylko dla prawdziwych fanów - to już nie jest serial typu Moda na Sukces - obejrzysz 1 na 100 odcinków i wiesz o co chodzi. Tutaj trzeba każdy odcinek uważnie i po kolei, inaczej 5 seria to będzie coś jak fizyka kwantowa dla humanisty.
Gl ;)

robek 04-02-2009 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek (Post 2451371)
przeczytałem fajną rzecz, że 5 seria jest tylko dla prawdziwych fanów - to już nie jest serial typu Moda na Sukces - obejrzysz 1 na 100 odcinków i wiesz o co chodzi. Tutaj trzeba każdy odcinek uważnie i po kolei, inaczej 5 seria to będzie coś jak fizyka kwantowa dla humanisty.
Gl ;)

no, mozna tak powiedziec - bo nie ogladajac wczesniej, nie wiedziec co/gdzie jest jakas tam stacja , poweidzmy orchidea czy tam swan, do czego sluzyla - pwoeidzmy desmond stal w tym zoltym kombinezonie wtedy kiedy spotkal sie z faradayem - wtedy klikal ten guzik a ten ktos moze tego nie weidziec, a to wplywa na fabule ogladajacego... dobra, nie bede przymulal, inny przyklad to np z mlodym widmorem - ktos, kto wczesniej nie ogladal - nie wywrze (?) na niego az takiego wrazenia niz na kim kto to ogladal.. ta babka co prowadzila faradaya do bomby to prawdopodobnie jego matka, kto nie ogladal, nie wie.. des nazwal swojego syna charlie - kto nie ogladal, nie wie od kogo prawdopodobnie to imie pochodzi - takich przykladow moze byc kilkaset

ps. czekamy parenascie godzin do nastepego odcinka, w kazdym razie ja czekam

Zabanicjowany 04-02-2009 22:36

Lost skończył się w drugim sezonie.

No powiedźcie mi czy to normalne, że część wydostała się z wyspy, a teraz wracają oczywiście z Lockiem w trumnie bo on już umarł. Na wyspie przemieszczają się cały czas w czasie, raz jest rok 1950 któryś, później nie wiadomo który... Ehh oglądam bo teraz to mało jest ciekawych seriali i mam dużo wolnego czasu ale to już nie kręci jak kiedyś. Tak samo jak tibia - kiedyś wciągała, teraz jest do dupy...

I jeszcze to przesunięcie wyspy...

A tak na marginesie to serial ma się skończyć w 2010 i to chyba będzie ostatni 7 sezon. Chyba, że okaże się, że na wyspie pojawi się Michael Scofield z Lincolnem, a Widmore to brat tego łysola z prison break. I będzie Prison Lost season 8 episode 1 Sara escaped!

Necromantor 04-02-2009 22:37

podobno w 7 sezonie odkryja 2 ameryke.

GargoinX 04-02-2009 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zabanicjowany (Post 2451658)
A tak na marginesie to serial ma się skończyć w 2010 i to chyba będzie ostatni 7 sezon.

Nie wiem gdzie to usłyszałeś, ale z tego co wiem, ostatnim sezonem ma być sezon 6.

Vil 05-02-2009 10:08

uwazny widz po tych kilku odcinkach najnowszego sezonu jest w stanie wyjasnic 50 ( jak nie wiecej ) procent watpliwosci i zagadek z sezonow poprzednich.

Arka_Sath_Wielki 05-02-2009 16:42

@up
Co nie zmienia faktu, że osoba która pisała scenariusz musi mieć nieźle zrytą banie :D

robek 05-02-2009 16:57

w s05e04 ben gra swoje, on stal za prawnikami.. kocham ta minke co wystepuje w 38:30~ : ) n
a wyspie dzieje sie coraz wiecej, nastepne krwawienia, sawyer koffa kate, ciekawe kto i dlaczego do nich strzelal gdy plyneli tym kajakiem (?, mysle ze lodka bylaby lepszym okresleniem)
o bernardzie, rose i balascie nie bylo nic, troche lipa
z tym jinem to parodia, prawdopodobnie stal kolo bomby jak wybuchla i przezyl? fajna mine odwalil jin jak danielle mu sie przedstawila : )

ps. danielle (aktorka) powinna byc wg mnie starsza, chociaz nie wiadomo czy bez tych wszysktich make upow sie nie postarzala ; P

Robin 06-02-2009 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk (Post 2450931)
@Robin

Widac ze bardzo nieuwaznie ogladasz serial ;) Tego nie mozna nazwac retrospekcjami

Ja słowa retrospekcje używam ogólnie. Nie lubie słowo Futourospekcja(?)

Cytuj:

to sa po prostu wydarzenia po opuszczeniu wyspy, i przed tym co będziemy ogladać w 5 sezonie, czyli przed powrotem na wyspe

Cytuj:

a nie sceny po ostatnim odcinku

Obejrzyj ostatni odcinek 4 sezonu a potem odcinek 9 (ten w którym Ben w ff ląduje na pustyni w płaszczu z ranna ręką).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2452471)
z tym jinem to parodia, prawdopodobnie stal kolo bomby jak wybuchla i przezyl?

Jin nie stał koło bomby. Stał na pokładzie gdy helikopter odlatywał (dla mnie to chore żeby nie skakać w tym momencie do wody.

Alanus Lutinum 06-02-2009 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2452446)
@up
Co nie zmienia faktu, że osoba która pisała scenariusz musi mieć nieźle zrytą banie :D

Skoro serial uzyskał taką popularność to nie sądzę. A i w serialu występuje wielu scenarzystów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:30.