![]() |
Rookgaard - problem
Witam! :)
Od niedawna gram w grę Tibię, [jakby ktoś mnie szukał, to moje imię to Lord de Guzman, świat Antica] i jestem na wyspie Rookgaard. Na obecny czas znalazłem NPCs'a - Carlosa. Lecz ja nie wiem, co mam dla niego zrobić, czy co przynieść, żebym mógł iść dalej... Proszę o pomoc. Będę wdzięczny:] |
Jestes na Tutorial island o ile się nie myle, musisz zabic kirlka rabbitów wziąść food z dedow i sprzedać Carlosowi.
Sprzedaje sie mówiac "trade" :p |
@Barbar
Bardzo Ci dziękuję. Podziałało :D |
żeby nie zakładać nowego tematu to ja napiszę tutaj jakie mam problemy 1 z nich to taki że kupiłem sickle i nie mogę tym ściąć zboża :| a jest napisane na stronie że tym się da a próbowałem wiele opcji... :/ a druga sprawa to ktoś się zna na linuxie ?? bo jak gram pod linuxem to w ogóle mi nie działa menu spod lewego przycisku myszki więc między innymi nie działa mi trade i dodawanie ludzi do vipów :| ktoś wie czemu tak się to dzieje?
|
Musisz poczekac, aż zboże urośnie do maxymalnej wielkosci ^^
Mi na linuxie wogle nei cihciała działać więc nie wiem ;P |
ale przez wine ? czy ściągałeś wersje pod linuxa?
edit: i po za tym dzięki ;] |
Słyszałem że nowej tibii nie odpalisz przez Wine
Ściągałem linuxową :P |
Tutaj będę pisał swoje wszystkie problemy związane z Tibią.
No więc mam 2 nowe problemy (a raczej pytania). 1 problem: Przeszedłem przez most [dałem Carlosowi mięso z rabbit'ów], ale nie wiem, co mam dalej robić :baby: 2 problem Jak wejść przez drabinę? |
no to dziwne mi od razu uruchomiła się aż się zdziwiłem że nie musiałem kompilować tibi ;]
Modual: na stronie głównej tibi.pl masz wszystkie questy związane z wyspą dla początkujących :) |
Modual - Jakbyś czytał co tam oni do ciebie mówią wiedziałbyś. Proszę o nieskładanie tutaj podpowiedzi, ponieważ od tego wszystkiego jest tutorial, którego on nie umie przejść (co oznacza że się do tej gry nie nadaje).
@Down Jakie to mondre, wiesz? Czy ty nie rozumiesz iż wszystko o co się on pyta jest napisane w tutorialu? Wychodzi na to iż albo nic nie czyta albo nie zna podstaw angielskiego (Tam jest tak łatwo to wszystko napisane iż nie da się po prostu tego nie umieć) |
Use na miejsce pod drabiną
Idz na raty w kanalach są na lewo od Obiego(taka kratka) use na nią i już @up Każdy z nas czegoś niewiedział, wsadź se w siusiaka swoją pomoc. @down Nie mozna się wymienic z NPC możesz im coś selnąć Jak masz więcej pytań to: http://tibia.pl/strona/manual |
Wybaczcie, za moją niskopoziomową wiedzę o Tibii. Mam kolejne pytanie :o
Jak się wymieniać z NPCs'ami (opcja 'trade')? Mam to opisane w Help/Tutorial Hints, lecz nie mogę tego zrozumieć :( |
piszesz do niego "hi" a później "trade" i z lewej strony wyskakuje Ci menu z trade ;]
|
Poucz się angielskiego. Bo się z ludźmi nie dogadasz. A jak nie umiesz/nie chcesz to nie graj, proste.
|
eej zboże już urosło bo koleś ścina je a ja nie mogę :| więc nie wiem o co chodzi chyba że sickle nie da się go obcinać... :| ale na stronie pisze że można :|
|
@up
a wiesz jak scinac? klikasz prawym na kose, bierzesz Use with... i klikasz na zboże. proste jak gwozdz (specjalnie nie napisalem drut bo lubie przerabiac zwiazki frazeologiczne xD) |
noo to robię za pomocą ctrl :P bo to skrót od tego i nic :|
|
@up
JEST! ROZWIAZALEM TWOJ PROBLEM nie uzywaj sickle, tylko Scythe! :p to co jest na stronce to taka mini-opowiastka |
no to ładnie w błąd mnie wprowadziła :D hehe a po za tym zauważyłem że dawno aktualizacji strony nie było i wiele rzeczy się nie zgadza jak np. ceny albo exp z danego stworka :|
|
Wpadł zuy jedrolek i powiedział że...
Jest coś takiego jak toturiale !! Odpowiedzą Ci to na 99 % nurtujących Cie pytań. Przeczytaj sobie :http://http://tibia.pl/strona/manual
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:11. |