![]() |
Najt na pvp
Witam!
Mam 150+ ek na PVP. Nie grałem w Tibie ponad rok i nie wiem co i jak teraz jest. Na moim świecie są ciągle wary i chciałbym się przygotować do niego jakoś. Jeżeli ktoś może proszę o opisanie mi jak teraz grać najtem na pvp i jakie eq wziąźć itp. Z góry wielkie dzięki. |
Wiesz, przez rok tibia aż tak się nie zmieniła.
Eq weź : dobre. Gra się : tak jak kiedyś, strzałkami, hotkeyami i myszką. I nie zapomnij wziąść potionów. |
Nom powiem, że dla najta jest teraz lepiej :)
|
A poradnika na allegro nie dorzucili ?
|
ahahha.... dzieciak to, że Ty kupujesz chary na allegro to nie znaczy, że każdy kupuje.
|
@up
Nie rob se jaj. Przez rok nie zmienilo sie az tyle, zeby gosc ktory wbil (manualnie) 150 lvl nie wiedzial jak grac. |
To tak:
Eq: Warrior Helmet | Skullcracker Armor | Knight Legs | BoH | Giant Sword/Dragon Lance/ War hammer ( ewentualnie Avenger\ Arcane Staff - na furorze 30-40k to wiesz). Wyposażenie plecaka: 20BPx Mana potiony,15+BPx UHP, 10x Stone Skin, 2x Stealth ring, 4x Time Ring, 3x Death Ring, 1x BP DFów, kilka Fire Bomb, 1+BP GFB/Avalanche. (Jeżeli masz 9mlvl zakup BP Magic Walli). Takich żeczy jak; lina czy macheta, albo oil czy blood i kasa na podróż nie będe wypisywał. Co do PVP hmmmm..... ......spróbuj nie dać się strapować i nie walić e gran w swoich i bedzie git. No i jesteś tankiem, co nie znaczy, że masz się pchać pierwszy (Choć głównie tak :p). No i skoro wbiłeś 150 lvl to chyba wiesz, że jak masz trapa to CTRL nic nie pomoże. Nie przeskoczysz typa :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Kup sobie dobre eq: http://tibia.wikia.com/wiki/High_Level_Knight_Basic_Set Yakky dał dobre wyposażenie plecaka, tylko nie wiem po co 3x Death ring. Nie zapomnij o aolu. @Emcess Nie kocham cię. |
ahahahah po co mu 3 death ringi? leze
|
Cytuj:
|
Obnizanie 10 Shielda to tylko jedna opcja death ringa, a jest jeszcze druga strona medalu ; >
|
@3up
zmniejsza shielding, ale takze dmg otrzymywane z sd btw. lez dalej |
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie wypominam ludziom błędów (jeśli chodzi ci o temat o analfabetyzmie) zbeształem autora, bo zakłada takie tematy, a sam robi błędy do hulja nie podobne. Gdybym założył taki temat - ok, wypominam. |
Po pierwsze kup sobie dobre eq http://allegro.pl/item558237471_item...erasz_bcm.html
A po drugie będziesz również potrzebował poradnika. http://allegro.pl/item549808999_najn...nik_tibia.html |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A taki 150+ ek raczej się nie oddziela od reszty ekipy (chyba, że ucieka, ale wtedy T ring). Po drugie widze, że sugerujecie, że 190+ Ek i Rp na Furorze to naby, że biegają z DRingami, no ale cuż wy się znacie lepiej. (n/c)B) |
Ja mam pytanie, poco komu vial of oil & blood?
A co do autora to pisze sie knight. |
Cytuj:
No nie zawsze się wygrywa OB. A niekiedy są rozgrywane pomiedzy thais a veno. Albo jak się robi mass loga na typa co expi na DL'ach POI. Juz kojażysz? Nie? Jeszcze nie? No widać, że na PoI nie byłeś, ale to bez urazy. Oil i Blood sie przydaje uwierz. Tibia nie jest już taka prosta. To nie kupienie SD, MF i heja. Dzisiaj trzeba myśleć :confused: No ale cuż, może dlatego tak mam, że ja nie gram na non-pvp Furora rox |
@autor
Dlatego się nie kupuje postaci na allegro :) @up - piszemy "cóż" :) @topic- przydałyby sie jeszcze orichalcum pearls i holy tible (bylo?) yalahari armor / emerald sword - AOL xd chyba ze rs.... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:16. |