![]() |
Cytowanie na forum X(
Ostatnio zastanawiałem się, czy w podpisach użytkowników można robić cytaty, ale cytować słowa, których dany użytkownik nie wypowiedział. Trochę jaśniej: wystarczy w podpisie napisać takie cuś ;P:
[quote+tutajnazwaużytkownika] Ugagahah [/quote] W temacie specjalnie napisałem "quote+", ponieważ nie chciałem, aby pojawił się cytat. Poprawnie trzeba napisać "quote=i tutaj nazwe uzytkownika". W ten sposób możemy cytować zdania, których użytkownicy nie napisali. Myślę, że to dość poważny błąd. A tak jest na pewno, ponieważ dzisiaj z kolegą próbowałem. |
To oczywiście jest możliwe, ale jak inaczej sobie to wyobrażasz. Mógłbym kliknąć u ciebie Cytuj i zmienić to co napisałeś. To nie jest błąd, po prostu trzeba liczyć na uczciwość cytujących...
Dodam, że jest to po to, aby dało się wycinać kawałki cytatu [po co mam cytować cały post? cytuję to, co mnie interesuje], a także cytować coś, co na forum nie zostało napisane [na przykład arktykuł z jakiejś innej strony]. |
Tak jest na kazdym forum....
Ten tryb cytowania jest standardowy- jeszcze sie nie spotkalem z inna implementacja (czy nawet probami sprawdzania poprawnosci cytatow). |
Cytowanie
Jeśli tak jest na wszystkich forach, to OK. A nie da się tego jakoś zmienić [tylko się pytam:P, bo właściwie to mi to tak bardzo narazie nie dokucza]. No i rzeczywiście, trzeba liczyć na uczciwość ;p.
|
Cytuj:
|
Niestety, ale tego się nie da rozwiązać w praktyczny sposób.
Po pierwsze, pomyśl, jak by obciążyło forum, gdyby każdy cytat musiało ono sprawdzać. Przeszukać WSZYSTKIE posty z całego forum (bo przecież możesz gdzieś indziej kogoś cytować). A co, jeśli jakiś post zostanie usunięty lub zedytowany przez autora? A co, jeśli ktos nie cytuje posta, tylko np. informacje z jakiejś strony, z GG, z rozmowy na podwórku...? Niestety, ale sprawdzanie poprawności cytatu jest po prostu niewykonalne. A jesli ktoś fałszywie "cytuje" ciebie lub kogoś i ci to przeszkadza, zawsze można zgłosić post do moderatora lub napisać do któregoś z nich PW, a oni na pewno zajmą się tym. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:58. |