Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Dla kogo PACC? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=207882)

Vhio 28-02-2009 18:17

Dla kogo PACC?

Witam, mam pytanie. Czy kupić pacc dla 33 palka czy dla 15 druida? ;]
planuje kupic gdzies tak za miesiac dwa :)

Charin 28-02-2009 18:23

Bo skili/eq, czegokolwiek więcej to już nie łaska podać?

Bercik_14 28-02-2009 18:29

Dla Druida. Gra profesją magiczną na paccu to sama przyjemność.

Vhio 28-02-2009 18:31

pal - mammoth fur cape, leather boots, steel helmet, beho shield, scarf, plate legs + 25k w banku
skille:
68/55

Druid - eq i kasa tak samo

Mlvl:
9

Radzio95 28-02-2009 18:51

kup lepsze buty i helmet i pograj drutem do 30 i m lvl wbij do 35 a potem na pacc bedziesz drutem smigal ale twoj wybor mozesz doskillowac jeszcze troszke pallem

Wicher'Sorcer 28-02-2009 21:05

Jesli masz postacie na tym samym koncie obydwie postacie dostaja pacc'a .
Ja radze druida , postacie magiczne na pacc'u to czyste zloto

neopostman 28-02-2009 22:42

zdecydowanie polecam pal- na tym lvlu może jest słabszy od druida, ale to będzie inwestycja w przyszłość. Na wyższych poziomach palkiem gra się dużo przyjemniej i duużo więcej się zarabia.

Voniek 28-02-2009 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vhio (Post 2481008)
Witam, mam pytanie. Czy kupić pacc dla 33 palka czy dla 15 druida? ;]
planuje kupic gdzies tak za miesiac dwa :)

Odpowiedź na to pytanie zależy od wielu czynników. Na pewno musisz odpowiedzieć na pytanie: co lubisz robić, a potem jak już zdecydujesz to rób to (godzinę temu oglądałem chłopaki nie płaczą, przydatna rada rodem z tego filmu). Następnie zastanów się czy cały czas będziesz mieć PACC i ile będziesz w stanie poświęcić na grę. Kolejną rzecz jest rozwój postaci. Ponieważ chcesz kupić pacc dopiero za 2 miesiące to na pewno do tej pory mógłbyś wytrenować skille paladyn bądź polepszy poziom druida. Jeżeli odpowiesz sobie na te kilka pytań na pewno znajdziesz odpowiedź :)

Teraz czas na moją własną odpowiedź - polecam paladyna. PACC nigdy nie będziesz miał przez cały czas, a na zwykłym koncie i co za tym idzie podstawowych terenach to paladyn jest tym górującym nie tylko nad druidem, ale także i innymi postaciami. Dystans nie musisz już praktycznie trenować, bo sam prędzej czy później wpadnie. EQ również wystarczy, a za pieniądze z banku możesz kupić broń i fluidy. Wydatki wyniosą niewiele w porównaniu do tego co wyniesiesz z miejsca polowań. Wbijane poziomy będą mniej kosztowały u paladyna niż u druida. Myślę, że gdybyś się postarał, to paladyn wbiłbyś minimum ten 80 poziom przez 5 miesięcy (grając niewiele na aktualnym, darmowym koncie i później na paccu).

Podsumowując - graj paladynem, bo to dobry wybór do świetnej zabawy :)

Vhio 02-03-2009 15:21

Dzieki Voniek :)

Doskilluje :) Poexpie :) i PACC :)

Pozdro

Vistusia 03-03-2009 16:59

Jak dla mnie druid z pacc to jest bostwo, zakladaj na druida tylko troszke mlvl potrenuj ;) Pozdrooo xD

StagG 06-03-2009 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vistusia (Post 2484513)
Jak dla mnie druid z pacc to jest bostwo, zakladaj na druida tylko troszke mlvl potrenuj ;) Pozdrooo xD

zgodzę się w 100% :)

gra ed'kiem na paccu to czysta przyjemność.

Jeśli będziesz mieć cały czas PACC'a, to bez wahania wybieraj ed'ka.

Napisałeś, że pacc kupisz dopiero za 2 miesiące. Do tego czasu, możesz spokojnie wbić 25lvl, a resztę czasu poświęcić na bicie mlvl (na paccu szkoda na to czasu chyba, że będziesz sobie robić runki na hunty).
A za 1.5 miesiąca mlvl byłby nadwyraz imponujący jak na 25lvl (wystarczyły by 2-3 godzinki dzienne, co nam daje dla przykładu 135bp hmm (1bp/h * 3h dziennie * 45 dni) Profit sobie policz sam xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:25.