Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ciąża nastolatków. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208131)

Gonzo 02-03-2009 19:05

Ciąża nastolatków.

Czy ciąża Twoja/Twojej dziewczyny, w aktualnym wieku, byłaby dla Ciebie tragedią?

Do wyboru jest 10 odpowiedzi:

- Zdecydowanie tak, nie chciałbym mieć do czynienia nic z tym dzieckiem ani z tą dziewczyną.
- Zdecydowanie tak, postarałbym się wspierać matkę dziecka i dziecko, ale nie chcę mieć z tym dużo do czynienia.
- Zdecydowanie tak, ale trudno, stało się - dziecko trzeba wychować.
- Zdecydowanie tak, uważałbym/uważałabym, że jest to marnowanie życia.
- Najprawdopodobniej przez długi czas nie przyjąłbym/przyjęłabym tego do wiadomości.
- Nie, stało się i trzeba podejść do tego realistycznie.
- Nie - ucieszyłbym/ucieszyłabym się.
- Nie, przeszedłbym obok tego obojętnie.
- Zależy od wielu czynników zewnętrznych, jak np. rodzina.
- Inna odpowiedź (proszę o udzielenie jej w poście).

Proszę o udzielenie odpowiedzi, jest mi to potrzebne do wstępnego projektu pracy konkursowej na WOS. Dziękuję!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hariboss666 (Post 2483631)
A tak P.S. nie napisałeś w temacie czy to by było moje dziecko ;p więc nie wiem jak mam to rozumiec ;]

Tak, zakładamy, że jest to Twoje dziecko.

Gierubesoen 02-03-2009 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2483594)
- Zdecydowanie tak, ale trudno, stało się - dziecko trzeba wychować.

Niezależnie, od tego co ludzie z zewnątrz by mówili- dziecko musi mieć ojca.

Xelius 02-03-2009 19:12

Omg myślałem przez chwile, że przez przypadek wszedłem na jakieś bravo.pl czy jakiś inny sweetbrokacik.

Gonzo 02-03-2009 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xelius (Post 2483605)
Omg myślałem przez chwile, że przez przypadek wszedłem na jakieś bravo.pl czy jakiś inny sweetbrokacik.

Z zewnątrz faktycznie może to tak wyglądać. :)

Proszę o wyrozumiałość i odłożenie kamieni, że wrzucam to tutaj - populacja tego forum jest dosyć inteligentna jak na jakąkolwiek populację internetową, dlatego spodziewam się dosyć "optymalnych i realistycznych" wyników ankiety.

Na brawoklapklap dostałbym zapewne "ojEjQqq CioNża? $k0Czył@by/\/\ z d@hó, HiHiHi buSSsiolE ;*". A to mnie przeraża. :/

Kikuslav 02-03-2009 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2483594)
- Zdecydowanie tak, postarałbym się wspierać matkę dziecka i dziecko, ale nie chcę mieć z tym dużo do czynienia.

Nie widze się jako ktoś kto po*******a po osiedlu z wózkiem i małym mną w wózku ;/

Calen Futh 02-03-2009 19:20

Cytuj:

Nie, stało się i trzeba podejść do tego realistycznie.
Wierzę w support ze strony mojej rodziny.

hariboss666 02-03-2009 19:24

No jakbym się o tym dowiedział to na pewno mojej laski bym nie porzucił , wspierałbym ją , ale z wychowaniem dziecka to szczerze mówiąc nie wiem , zależało by to od sytuacji może tak może nie.

A tak P.S. nie napisałeś w temacie czy to by było moje dziecko ;p więc nie wiem jak mam to rozumiec ;]

No ale jakby było moje to bym raczej je wychował w końcu byłaby by to moja córka/syn.

Arashel 02-03-2009 19:26

No to skoro to na WOS no to odpowiem...

Moja odp to ta ostatnia i brzmi:
Nie mam zdania... (ale się wysiliłem...)

Hovvner 02-03-2009 19:32

Każdy idący do łóżka chyba wie jakie mogą być konsekwencje :)

A konsekwencje własnych działań trzeba ponieść ...

Serious Sam 02-03-2009 19:34

Jestem na 100% pewny, że do takiej sytuacji by nie doszło. Natomiast jeżeli, jakimś cudem by się to stało, to oczywiście :
- Inna odpowiedź (proszę o udzielenie jej w poście), czyli:
Starałbym się, aby wszystko było dobrze, i nikomu nic nie brakowało =]

Calen Futh 02-03-2009 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hariboss666 (Post 2483631)

To fajną masz dziewczynę...

hariboss666 02-03-2009 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2483651)
To fajną masz dziewczynę...

nie chodziło mi tu o moją dziewczynę tylko o to , że w temacie nie ma nic napisanego o tym ;o

Necromantor 02-03-2009 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2483633)

jesli zamierzasz pisac taka czcionka to wyjdz i nie wracaj, okularow nie potrzebuje.

No ja raczej tak jak ludzie wyzej, choc nie jestem pewny zalezalo by to tez od postawy jej/mojej rodziny.

Alanus Lutinum 02-03-2009 19:46

Zachodzenie w takim wieku w ciążę to głupota, nawet przez przypadek. Gdyby jednak moja baba zaszła w ciążę, to zapewne rzuciłbym ją w pizdu. Tylko, że potem alimenty, utrata szacunku (wiadomo, jakbym ją rzucił to byłbym znienawidzony). Powinna wiedzieć komu daje dupy i jak się zabezpieczyć. Btw. ja nigdy bym nie prosił się laski o pójście do łóżka, żeby nie było :).

Rocket Slayer 02-03-2009 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2483633)

Pan mała czcionka i mały p... wrócił!

@topic
Gdyby dziewczyna powiedziała mi, że jest w ciąży, krzyknąłbym do niej "Patrz! Free items!" i poleciałbym w długą...

Aaa właśnie mi przyszło na myśl... co gdyby twój chłopak był w ciąży? Zróbmy sondę!

KrEmAs KAc 02-03-2009 19:56

Zawsze będzie wina faceta :D
Jeśli dziewczyna by była w moim wieku to nie koniec świata ale gdyby mi się trafiła taka 16 , 17 lat to trochę lipka :)
wybrałem: - Nie - ucieszyłbym/ucieszyłabym się. może za kilka lat będę skakał z radości ;)

Quezacoatl 02-03-2009 19:57

Szkoda ci kasy na gumke to na alimenty sie bedziesz musial wykosztowac.

Nie czuje sie w kompetencji odpowiadac na ta sonde. Jak sie ma 20stke na karku to dzieciak to juz nie jest "nastoletnia ciaza". No chyba ze insynuujesz ze zaplodnilbym jakas goraca 13nastke. Ale wtedy ja do wora i do rzeki. Nie mialbym pozytku z dzieci, a nastoletnia matka to tylko kolejny dzieciak. W sondzie brakuje opcji "zabic, pozbyc sie dowodow, udawac ze nic sie nie stalo.".

sazqq 02-03-2009 20:37

@up
Mocno powiedziane...

@top
(głupi temat)
'Nie, przeszedłbym obok tego obojętnie.'

@offtopic
A może założę temat z sondą czy założyć nowy, głupi temat? ;o

Dr.Unknown 02-03-2009 20:38

Jack Black powiedziałby "You shouldn't have fucked me so hard."
Doprawdy, z każdym dniem kolejne tematy mnie zaskakują...
Solution: FALCON... PUNCH!

Litawor 02-03-2009 21:01

Akurat ten temat nie wydaje mi się głupi. Pomijam fakt, że to mało prawdopodobne, bo autora ankiety chyba to nie interesuje. Zresztą środki antykoncepcyjne nie są w stu procentach efektywne i to się jednak może każdemu zdarzyć.

Wybrałem odpowiedź: "Zdecydowanie tak, uważałbym/uważałabym, że jest to marnowanie życia", tyle że zawiera ona jedynie opinię, a nie mówi, co bym zrobił. Ja bym namawiał dziewczynę na aborcję, bo rodząc dziecko nie tylko zmarnowałaby życie swoje, ale mogłaby też zaszkodzić dziecku - nastolatka nie jest przygotowana do bycia matką, przede wszystkim psychicznie (ale też pod względem materialnym - byłaby przez cały czas zależna od innych). Jeśli jednak nie udałoby mi się jej przekonać, to jej ciąża jest bądź co bądź moją winą i musiałbym wziąć za to odpowiedzialność. W związku z finansowym aspektem przede wszystkim musiałbym zapewnić jej i dziecku utrzymanie w przyszłości.

A co dokładnie chcesz z tym zrobić? Znaczy - co robisz na ten wos?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:42.