![]() |
Gorace info o Cipsoftowym programie anty-boterowym
Mar 03 2009 -
Today we have punished 5163 Tibia accounts for using unofficial software to play during the last couple of weeks. These accounts have been identified by our automatic tool. For this reason, complaints about these punishments are in vain. Cipsoft nie zartowali :) Cytuj:
poprawione, thx StagG ;) |
Banishment:Account banished until Apr 02 2009, 16:20:04 CEST because of using unofficial software to play (Automatically detected.)
FAKTYCZNIE |
ta, pewnie banują pierwsze lepsze konta i się popisują.
a co do tego super wykrywacza botów, to pewnie wykrywa jakieś boty darmowe z tibiasoftu :p Ja nie dostałem bana. ;) |
O.o to ci nowość ;P Może padnie rekord 10 k o.O Dobrze, że tyle wiary dostało bana, z drugiej strony mój rl kumpel też :D Mniej wiary na expie :) xD ! ! !
|
|
Jeszcze tylko brakuje ceny EURO z lipca (dzisiaj po 4,77 :() i tylko rozgrzewać myszkę do gry. :p
|
Cytuj:
|
W ten sposób motywują ludzi żeby zaczynali botwać, gdyż bot place po "starych" boterach są chwilowo mniej zaludnione.
|
@up
Dokładnie, sam z 'zemsty' odpaliłem 3 dodatkowe boty, jak nigdy tego nie robię. @topic Ja jestem jakoś tak obojętnie nastawiony do tego sytemu, nie znam zasady jego działania więc ciężko mi powiedzieć, czy on faktycznie dobrze działa. W sumie, zbanowali mi kumpla z rl, to tez w fajny sposób, bana dostał o 15.40, a grał do 16.40 :P |
Cytuj:
Widać, że konsekwentnie zabrali się do wywalania boterów. |
Ale pobanowali tych botterów:) Na Neranie tylko 650 osób teraz gra. Na pvp to jeszcze można zabijać i zarabiać na botterach a na non-pvp to trochę trudniej się ich pozbyć ale też się da;): http://tibiacam.tv/cams.php?id=soca96czafsphwlk
|
Banowanie malo daje , wiecej traca niz zyskaja , miesiac temu gralo srednio po 60k ludzi teraz po banach gra jakos 42k ludzi , dla mnie lepszym rozwiazaniem jest ulepszenie funkcji w tibi , np przyjazne hotkeje ( nie tylko pod fami ) ale jak chcesz to i pod cala klawa albo pod myszke ( bo ogolnie ciezko jes operowac myszka strzalkami i do tego wciskac w ruchu np f1 ,
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
#top Widać że coś robią :P Dobranoc :) |
Cytuj:
@kilka up skrypt nie sprawdza jakiego kto ma bota (bo niby jak? o.O), tylko czas w ms (milisekundach) w jakim jest np. przerzucany loot, czy jak w przypadku auto healera - po przekroczeniu progu automatycznie leczenie / używanie manasa, i uwierz mi, nie ma znaczenia jakiego bota używasz, bo każdy działa tak samo - możliwie jak najszybciej. Czyli krótko mówiąc - producenci sami załatwili sobie pogrzeb - i dobrze. Napewno botterów nie wytępią w 100%, ale znacząco ograniczą ich liczbę :) Cytuj:
ps: Cytuj:
|
No, teraz jest dobrze. Kiedyś kolejki na harmoni o godz.18 sięgały do 250~ A teraz po 30~
|
Cytuj:
@Aphino Dzięki :). |
@up
no dokladnie, jeszcze kolesiowi dostanie sie ban na ip (6 miesiecy) i wtedy bedzie placz |
Kurde wezmą, losowo zbanują 6k kont i happy.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:08. |