![]() |
Skillowanie Palladynem - jak?
Witam!
Nie mam żadnego doświadczenia w graniu na mainie, stąd moje pytania. W większości postów na forum oraz poradnikach wyczytałem, że powinienem skillować do ~ 70 dista. W porządku. Mam 9 lvl i dobiłem 35 dist, ale Trolle padają po moich 2-3 strzałach z dista. Co mam robić? Kupić lepsze eq i iśc na dwarfy / roty? Do którego dist skillować na spear? Czy po osiągnięciu 70 dist mogę zacząć expić z kuszą? Pozdrawiam. |
Na full def można ze spearami skilować do 60 dista.
Musisz tylko znaleźć monstery, na których bedzie ci dobrze. Możesz iść próbować na dwarfy, minosy, coclopsy, orc warrior, rotwormy, valkyrie, amazon, |
A nie będzie potrzebne do tego lepsze eq?
|
Skile
Zdecydowanie tak będzie trzeba kupić :Belted Cape, plate legs'y ,horseman helmet/dark helmet , dwarven shield Na to wydasz około 5k.:):cup:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Na około 50 diście próbuj z kamieniami na Slimach w ab (zamykasz je w pokoiku i nawalasz). |
@up
chyba na full attack. ze slimami jest mało opłacalne, lepiej 1h zbierac kamienie na gobach, potem skillowac do końca kamieni, znowu zbierać i znowu skillować, aż do znudzenia (na małym levelu nie da rady na slimie). |
Cytuj:
Poradnik : Jak trenować palem w Ab - Czyli świetny sposób na train! |
Skilluje teraz na Amazonkach i Valkyriach - czy to dobry wybór? Z Val często lecą speary (częściej niż na trollach), a czasem można wyloocić coś ciekawszego.
Ile warty jest bp small stones? |
Cytuj:
ale zdecydowanie bardziej się opłaca je kupować niż zbierać - szkoda czasu, szczególnie później, gdy 1% =5min x.x ... |
Opowiem Ci historię mojej ostatnie postaci...
Zaczęło się to pod koniec ubiegłych wakacji. Ponieważ stare konto sprzedałem, zrobiłem sobie nową postać, paladyna. Po osiągnięciu 8 poziomu wybrałem Carlin, aby łatwo było dojść do trolli. Zakupiłem klucz, kilka włóczni i udałem się na najniższy poziom. Zabijając trolle i trolle championy wbiłem 42 poziom dystansu. Oczywiście obrona rosła również, jednak nie tak szybko jak chciałem i wynosiła tylko 37 punktów. Oprócz skilli wzrastał także mój poziom główny oraz saldo w banku - gdy opuszczałem miasto elfów miałem 13 poziom i 4k. Udałem się do Thais słynącego z mrocznych podziemi bogatych w rotwormy. Zabierając włócznie trenowałem na rotach aż do 50 dista. Za zebrane już wtedy 5k, a trzeba przyznać, że robiłem lootbagi z mace'ów, swordów itp. Zakupiłem kamienie - na początek było ich 200. Tak oto osiągnąłem poziom dystansu równy 55. Ponieważ byłem ciągle za słaby do trenowania na szlamach, za pozostałe 1k zakupiłem łuk, strzały i ruszyłem w podziemia DTD. Tam, zdobywając 24 poziom, ponad 10k oraz skille 58/48 byłem gotowy do walki ze slimami. O EQ nie dbałem - nosiłem zwykłą dragonkę na wszelki wypadek i zwykłe buty. Można powiedzieć, że byłem nagi ;) Slimy były mocnym partnerem do treningu, po 5 minutach potrafiły zadać cios równy 20-30 punktów. Dlatego też, oprócz kamieni kupowałem LRy/LFy/MFy. Moim celem było właśnie wbicie 70 poziomu dystansu, jednak nie jest to łatwe mając 500 kamieni i 12 skilli do wbicia. Dlatego gdy kończyły mi się kamienie wyruszałem znowu pod DTD na nieumarłe stworzenia i zarabiałem pieniądze na kolejne kamienie. Taką oto taktyką po 3 miesiącach miałem 30 poziom, skille 70/58, 10 mlvl oraz jako takie wyposażenie: vampire shield, belted cape, plate legs, leather boots, crown helmet oraz royal speary. Szczęśliwy udałem się na guardy, na których zawsze mi się zwracało i nadal się zwraca :) Podsumowanie: Pomęcz trolle do 40 dista, potem idź na roty i je pomęcz do 50 dista. Jeżeli będziesz chciał potrenować shielding, po prostu bij raz na pół minuty rota, ale lekko i pamiętaj, aby 2 Cię atakowały. Na 55 distansie, 20~ poziomie oraz 50 shieldingu~ weź kamienie, mfy/lry (life ringi) i udaj się w spokojne miejsce aby trenować swoje umiejętności. Ja trenowałem do 70, bo tak chciałem, ale Tobie polecam jedynie 65 - później to już samo wpadnie :) Aha, nie używaj kuszy, bo to nie ma sensu (więcej biłem z royal spearów na 30 poziomie niż z boltów). Jeżeli jeszcze masz jakieś pytania - pytaj :) |
super sposob to ten ze slimami w ab, ja zawsze jesli gram na palu to od 8 lvl'a chodze na gobliny zabijajac je zbieram kamienie, gdy juz uzbieram z 20~ przekładam jes do reki zamiasta spirów i tak do 60 dista, na max defie hity takie wielkie nie siadaja, a w ostatecznosci jesli dla Ciebie bedzie za szybko idz na cyclopy, nawet w słabym eq mozesz biegac w około drzeek czy krzaków.
PS. Nigdy na 20 lvlu nie miałem gorszego skilla niz 65 co wiekszosc osob satysfakcjonuje i wystarcza na efektywne expienie. |
Trochę tak głupio, że po 2 dniach...
Cytuj:
Moim zdaniem skillowanie na low lvl nie ma sensu przy okazji można łatwo paść i to tylko strata czasu. Moim zdaniem od 8lvl skillować do 50 dista (przy okazji powinieneś mieć już 13-15lvl). Od 55 dista (ok 20lvl czasami jest bliżej 60 dista) powinieneś iśc na AC, potem jak wbijesz 25lvl to na cyclopy z royalkami (najlepiej kupić pacca albo zapoznać dobrego qmpla). Później to tylko exp i powergaming. Tak można wbić 50lvl w 3 miesiące (tak można wbić 40lvl skille 75/60). Imo co wam dadzą wysokie skille na low lvl jak po pierwsze nie macie wystarczającej ilości hp/many/capu żeby huncić lepsze mobki a po za tym po drodze i tak załapiecie mnóstwo deadów/kicków a jak wiadomo exp łatwiej odrobić niż skille to jest powód dlaczego 60lvl paladyni mają za zwyczaj poniżej 80 dista... PS: Biedne forum już co raz rzadziej tu zaglądam bo nie gram w tibie nawet z spammbotami nie może se poradzić... |
*Up
Moja historia trochę odbiega od rzeczywistości - tak na prawdę na 30 lvlu miałem 55 dista, bo wcześniej biegałem z kolegą na PoH/Guardy. Ta historia bardziej pasuje do mojego pierwszego paladyna, którym to podnosiłem własnoręcznie kamienie (Tibia 7.7?) i 60 dista to było coś. Obecnie dobrze jest wbić te 70 dista, bo to wcale nie zabierze dużo czasu, a przyda się na przyszłość. Gdy wytrenowałem to co chciałem to guardy na wszystkich poziomach kopalń nie sprawiały problemów. *Down Tak, to prawda. Jednakże będę się upierał, że 70 dista to takie minimum, bo jak już wytrenujesz swoją postać do tego poziomu, późniejsze trenowanie nie będzie konieczne. |
Ale wtedy sie jeszcze chyba kuszą expiło...
|
Eeee tam
Ja po prostu zamierzam tak długo siedzieć w kopalni w Ab aż będę mógł zabić trola jednym strzałem :faceoff: 10m......20m......30m......40m......50m! :elf:
Już teraz mi się to zdarza (choć rzadko), a skill leci bardzo szybko (exp też):cup: Tylko z kasą kiepsko :confused: No chyba, że na 60 nie będzie "one shot, one kill" to odpuszcze A tak przy okazji, może znacie jakieś fajne questy na Facc, tak od 15 lvl? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:27. |