Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   MS - kilka pytań ;) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208260)

Karol4722 04-03-2009 15:10

MS - kilka pytań ;)

Witam
Mam 27 MS na świecie pvp.
Eq: Ragnir Helmet / Hotm, Scarf, Spirit Cloak, Plate Legs, Leather boots, Wszystkie dostępne wandy.
Mam 24mlvl (z eq 26)

Nigdy nie grałem sorcem więc prosiłbym o rozpiskę, wiem że są od tego poradniki, czytałem je, ale tam jest wszystko za bardzo ogólnie ;p

1. Chciałbym wiedzieć gdzie mogę expić na poszczególnych lvl, np w przedziałach między lvlami. Od kiedy mogę chodzić na necro i na dragi i z summonem czy bez, jakie runy używać itp.
2. Mam słaby mlvl, jakie runy powinienem robić aby mi się to opłacało?
3. Jakie eq kupić, co nosić i na jakich lvl?

Narazie tyle pytań jak coś sobie jeszcze przypomne to napisze.

Avidek 04-03-2009 16:21

Cytuj:

Nigdy nie grałem sorcem więc prosiłbym o rozpiskę, wiem że są od tego poradniki, czytałem je, ale tam jest wszystko za bardzo ogólnie ;p
Cytuj:

1. Chciałbym wiedzieć gdzie mogę expić na poszczególnych lvl, np w przedziałach między lvlami.
Przeciez w poradnikach masz napisane gdzie mozesz expic w roznych przedzialach lvlowych. Mam ci pokazac palcem kazdego rota/larwe/krasnala ktorego masz zabic zeby nie bylo "zbyt ogolnie"?

Zreszta jest jeszcze przyklejony temat:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1807

Cytuj:

3. Jakie eq kupić, co nosić i na jakich lvl?
To tez masz w poradnikach, dokladniej sie chyba nie da (chyba ze chcesz zeby ci napisali jaki ma byc rozmiar, kolor lub jakosc materialu).

Cytuj:

2. Mam słaby mlvl, jakie runy powinienem robić aby mi się to opłacało?
Jezeli wogole chce ci sie trenowac mlvl, to fireball lub hmm.

Voniek 04-03-2009 23:26

Zacznijmy od początku. Po pierwsze gdzie możesz expić - tutaj dobrze, że masz PACC, będzie łatwiej wchodziło. Zacznij od jaskiń ze skarabeuszami na poziomie -2, Tombach pierwsze poziomy z potworami bądź piraci z summonami (tutaj to nawet do 40 jak się uprzesz). Na około 35~ możesz zejść w jaskiniach scarabów na -2, a w tombach poziom niżej. Od tego też poziomu możesz biegać na smoki/necro z DSami (tutaj niektórzy mogą powątpiewać czy Ci się uda - owszem, uda - przykładowo idziemy na necro na Darashii. Zakładamy Stealth Ring i biegniemy szybko na resp. Zdejmujemy pierścień, summonujemy/convicujemy 2 dsy i tak się bawimy. Run w sumie nie polecam, lepiej bić z czarów spontanicznych, aczkolwiek jeżeli chcesz być bardziej bezpieczny to strzelaj z HMM/Icicle). Na poziomie 45 możesz dalej bić skarabeusze, ew. od czasu do czasu ubić Ancient Scaraba (expić nie polecam, bo szybciej wylądujesz w świątyni niż go zabijesz). Do tego dochodzą kolejne poziomy tombów (tutaj przede wszystkim mam na myśli Black Water/Tarpit -3 - fajny exp i kasa (ofc. jak jesteś sam :P)) oraz piraci/smoki solo (ze smokami ostrożnie). Myślę, że dalej wykombinujesz już gdzie, co i jak :)
Z runami jest prosta sprawa - żadne. Robienie runek to tylko strata czasu, bo zanim zrobisz 1 plecak typowych SDków maga to inny gracz z tym samym poziomie wbije kolejny lvl i zarobi więcej. Jeżeli jednak chcesz, to rób z początku GFB, potem Thunderstorm, a na 45 rób SD.
Wyposażenie to sprawa drugorzędna. Nie potrzebujesz w ogóle dobrych rzeczy zważywszy na to, że łatwo możesz wylądować w świątyni. Do 40 poziomu polecam podstawowe eq - spirit cloak, plate legs, leather boots (haste jak masz nadmiar gotówki, ale nie są konieczne), medusa shield, hat of the mad/crown helmet/dark/steel helmet oraz różdżka. Zapewne chciałbyś nosić rzeczy dodające poziom magiczny. Na Twoim aktualnym lvlu takie itemy nie robią wielkiej różnicy. Uważam, że po 50 możesz zakupić focus cape, hat of the mad o ile wcześniej go nie miałeś oraz jedną z książek (którą? wybierz sam :)).
Jeżeli coś jeszcze Cię gnębi - pytaj i czytaj poradniki dla magów/druidów (fajny poradnik Emoka znajdziesz w odpowiednim dziale). Uprzedzam pytanie - to, że jesteś magiem nie znaczy, że nie możesz czytać poradników dla druidów. Te postacie są prawie identyczne, niewiele się różnią między sobą.
*Down
Ubije, ale exp na nich na tym poziomie nie należy do bezpiecznych, a chyba nie chcemy żeby z 45 zrobił się 40~? Na 50+ może bić, ale ja i tak nie polecam (są lepsze i bezpieczniejsze wyjścia).

Juhhhhy 05-03-2009 01:45

@ Up od 45 lv Ancienta nie zabije? To co Ty chcialbys je bic od 80lvla?
Na ancientach z powodzeniem mozna expic od 35lv. Gdy gonia Cie 2 albo wiecej zarzucasz pod siebie firebomba i bijesz po 1.

Xindiruk 17-05-2009 10:58

a gdzie jest ten poradnik dla maga bo nie moge znalesc. na tibi.pl jest tam jakis poradnik ale tam nie widze zdeby pisalo cos dla magaX(

Joomcio 17-05-2009 11:53

Poradnik dla Sorcerera.

KLIK

ZenonRozbojnik 17-05-2009 23:50

moim zdaniem bohy jak najszybciej

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:39.