Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Yalahar dla rp. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208444)

Emcess 07-03-2009 14:23

Yalahar dla rp.

Mam pytanko. Co trzeba zrobic żeby dostac sie na Yalahar i jakie trzeba zrobic questy żeby odblokowac wszystkie quartery?
I czy udaloby mi sie to na takim charze :
38rp, skill 70, walilbym z rs, mam bohy ; )
I czy mógłbym tam dla siebie znaleźc jakis dobry exp?

Patr'yn 07-03-2009 14:57

Musisz mieć rangę novice w explorer society.
Co do expa, tam normalnie nie można sobie czegoś nie znaleźć xD
Jeśli chodzi o quartery, to wpisz sobie w google "In service of yalahar quest"
w miarę przechodzenia kolejnych misji będziesz mial otwarte all bramy ale nie musisz tego robić , można chodzić naokoło.

Co do expa dla rp polecam :
-mino w foreign quarter (w 6 godzin tam wbiłem lvle 47-50 i wyszedłem na +)
-elfy w foreign quarter
-piraty w foreign quarter
-mistrock (cyce)
-culty,necro,hero w magician quarter
-bog raidery w alchemist quarter
-worker golemy w factory quarter

ale ogółem to zawsze wszystko zajęte ;/

Emcess 07-03-2009 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patr'yn (Post 2488412)
Musisz mieć rangę novice w explorer society.
Co do expa, tam normalnie nie można sobie czegoś nie znaleźć xD
Jeśli chodzi o quartery, to wpisz sobie w google "In service of yalahar quest"
w miarę przechodzenia kolejnych misji będziesz mial otwarte all bramy ale nie musisz tego robić , można chodzić naokoło.

Co do expa dla rp polecam :
-mino w foreign quarter (w 6 godzin tam wbiłem lvle 47-50 i wyszedłem na +)
-elfy w foreign quarter
-piraty w foreign quarter
-mistrock (cyce)
-culty,necro,hero w magician quarter
-bog raidery w alchemist quarter
-worker golemy w factory quarter

ale ogółem to zawsze wszystko zajęte ;/

dzieki za odp, ale dalej nie wiem czy uda mi sie zrobic all te questy z explorera ; p

Smerfekk 07-03-2009 15:07

@up
Nie trzeba wszystkich questów explorera.
Na range 'novice' potrzeba jedną czy dwie misje tak więc nie martw się, na pewno Ci się uda :)

Emcess 07-03-2009 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smerfekk (Post 2488426)
@up
Nie trzeba wszystkich questów explorera.
Na range 'novice' potrzeba jedną czy dwie misje tak więc nie martw się, na pewno Ci się uda :)

nei wiem czy to prawda, ale na tibiawiki jest napisane ze trzeba zrobic conajmniej misje `joining the explorers` czyli ta z dwarfami.
a w ogole, to co z cementary quarter? gosc w tibii mi mowil ze moge tam miec dobry exp na cryptach i ghoulach. a moglby mi ktos dac mapke jak tam go tego wszystkiego dojsc? bo nie chce sie na jakies necro czy cos wpierdzielic ; p

StagG 07-03-2009 16:03

tak, musisz wykonać misję w dwarf jail :P

wbrew pozorom to jest bardzo łatwa misja :)

Macunio 07-03-2009 18:11

czyli nie wystarczy zrobic dostepu na yalahar by moc wszedzie biegac na tych quarterach ?

LoluU$ 07-03-2009 18:28

www.tibia.wikia.com

Monsword 07-03-2009 18:50

expy... worker golemy pojedynczo max po 2
ZOMBIE cudny exp
dragi w elf fortes(jak uda ci wejsc zpisz w kalendarzu)
itp zeby poplynac na yalahar zrob misjie z dwarfami

a zadnych misji niemusisz robic by miec dostep do all dzielnic
idizesz do straznika hi pass wpisujesz nazwe dizelnicy

Arathorn 07-03-2009 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2488448)
nei wiem czy to prawda, ale na tibiawiki jest napisane ze trzeba zrobic conajmniej misje `joining the explorers` czyli ta z dwarfami.

Łatwa i prosta misja, dwarfy z tej ostatniej jamy można ropować po jednym na górę, jak boisz się że padniesz albo po prostu nie chcesz niepotrzebnie potków tracić.
Cytuj:

a w ogole, to co z cementary quarter? gosc w tibii mi mowil ze moge tam miec dobry exp na cryptach i ghoulach. a moglby mi ktos dac mapke jak tam go tego wszystkiego dojsc? bo nie chce sie na jakies necro czy cos wpierdzielic ; p
Idziesz do magician quarter, potem w pierwszą w lewo, dochodzisz do bramy mówisz hi-pass-cemetery, potem idziesz w lewo, dalej w pierwszą ścieżkę w dół i masz dwa cmentarze, jeden po lewej, jeden po prawej (wchodzi się klikając na ten kołowrót).
Ten po lewej jest banalny bo w całych podziemiach respi się chyba 1 albo 2 crypty, tak to same ghoule i szkielety. Ten po prawej już jest trochę cięższy, ale myślę że sobie poradzisz.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macunio (Post 2488616)
czyli nie wystarczy zrobic dostepu na yalahar by moc wszedzie biegac na tych quarterach ?

Na początek z miasta masz dostęp tylko foreign i magician quarterów. Żeby przejść do innych musisz wejść do któregoś z dwóch podanych i potem dookoła leciać mówiąc do strażników hi-pass-<nazwa kwartału>.
Tak więc robienie tych dalszych questów jedynie zwiększa ci wygodę - np. żeby dojść do trade quarteru to idziesz tam od razu zamiast biegać dookoła przez 3 inne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35.