Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Symulatory lotu itp, itd (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208501)

Delarev 08-03-2009 09:41

Symulatory lotu itp, itd

Witam.
Szukałem na necie dużo gier typu symulatory lotu (np. Operacja Pustynny Grom) tylko właśnie znalazłem tylko tą grę. Jeśli znacie gry typu właśnie symulatory lotu, czy jakieś gry wojenne które polegają na lataniu jakąkolwiek jednostką bojową (samolot, helikopter) i można w nie grać na joystick'u to prosiłbym o wypisywanie tytułów.

Grue 08-03-2009 09:55

Lock On - Dooobre
Total Air War - omg spedzilem nad tym kupe lat :d Polecam! F-22 rlz!

kołbaś 08-03-2009 10:03

Wole latac w grach typu bf lub warrock. Tylko latanie jest zbut nudne bo lubie czasami przywalic antytankiem w czołg przeciwnika albo przedziurawic mu głowę snajperką.

Seeleesee1992 08-03-2009 12:47

Polecam grę Ił-2 Sturmovik + dodatki… Wg. mnie jeden z najlepszych symulatorów na PC. No i wbrew nazwie nie latamy tylko radzieckim Iliuszynem, ale także niemieckimi maszynami. No a po zainstalowaniu dodatków samolotów do oblatania jest tyle że głowa boli ^^ Bez joya też można w to spokojnie grać. A jeśli wcześniej nie grałeś w „rasowe” symulatory to można grę ustawić tak że nawet totalny newbie sobie z nią poradzi

Misza 08-03-2009 13:13

Ja nigdy symulatorów nie lubiłem. Nudne i trudne. Nawet arcadowy HAWX jest dla mnie kiepski.

Delarev 08-03-2009 15:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grue (Post 2489183)
Lock On - Dooobre
Total Air War - omg spedzilem nad tym kupe lat :d Polecam! F-22 rlz!

Sciagnalem Lock On i po 2h prób zawsze po jakims czasie mi samolot spadał na ziemie, nie potrafię nawet wystartować a jak zobaczyłem opcje sterowania to spadłem z krzesła. Powiedz mi człowieku jak takie coś się ogarnia bo kurna potrzebuję przewodnika-poradnika. :P

Vasudanin 08-03-2009 15:42

Ty nie mowisz o symulatorach tylko arcade... (Strzalki+spacja)
Dobry symulator to flightgear, wazy okolo 250~ mb, ma troche kiepskawa grafike, ale samoloty odwzorowane znakomicie.

Wielkimanitu 08-03-2009 17:07

Eurofighter Typhoon, dość stareńka gra. Mimo, że lata się tylko tytułowym modelem, gra wciągnęła nawet mnie, kompletnego indolenta w kwestii "latadeł", głównie z powodu ciekawie i realistycznie ukazanej III wojny światowej.

Pasztecioch 08-03-2009 18:32

A mnie dziwi, że nikt nie wypisał króla symulatorów lotu - Microsoft Flight Simulator. To jest jednak gra dla prawdziwych weteranów tego gatunku. Jesli dopiero zaczynasz to stawiam dychę, że nawet awionetką nie wystartujesz. Jesli jednak szukasz realizmu to lepszej gry nie znajdziesz.

loonyxd 12-03-2009 20:53

----------

Serious Sam 12-03-2009 22:33

Ja grałem w MFS, nie pamiętam jednak, która część. Z początku rzeczywiście było trudno, jednak później dało się latać, najtrudniej awionetką ofc ; >

AzuranskiRookstayerXL 15-03-2009 00:07

No dobra, ściągnąłem MFS, i potrafię wystartować. Paredziesiąt metrów przelecę i spadnę, a także nie wiem do czego służą różne gałki i przyciski. Poza tym gram na klawiaturze. Ale wystartowałem!

Zajcewik 20-03-2009 15:59

No to wypróbuj wszystkich, ja jak grałem też tak miałem potem nauczyłem się latać z miasta do miasta, najtrudniejsze jest wg. mnie lądowanie samolotem. :)

Serious Sam 25-03-2009 22:02

Od waszego boga Korektora:
Cytuj:

Kochani, latanie na zasadzie odpalenia symulatora i pociśnięcia przepustnicą do przodu, ze skutkiem dostania się do jakiegoś miasta to żadne latanie. W dodatku statki powietrzne oferowane domyślnie przez MFS są dość słabej jakości i kiepsko odzwierciedlają realia panujące w powietrzu. No i offline to też nie to samo co online. Jeśli ktoś serio się tym interesuje i ma ochotę polatać na poważnie to może się zainteresować następującymi pozycjami:
www.pl-vacc.org - strona polskiego Vatsimu, czyli sieci gdzie wirtualni piloci latają online po całym świecie z zachowaniem procedur i realiów z prawdziwego świata. Oczywiście to nigdy nie będzie to samo, bo dla przykładu instrukcja operacyjna Boeinga 737-600 firmy PMDG (wirtualny model) zawiera około 150 stron. W realu dochodzi do 500. I tak lepsze to niż arcade.
www.aviation.home.pl - pozycja zawierająca podstawy teorii, które każdy z Was powinien opanować przed połączeniem się z siecią.
Tak, więc jak tam będziecie zainteresowani to wyciągnijcie moje gg od Seriousa. Fajnie jest się dzielić pasją.
BTW. Nie odpowiadam na pytania typu "jak się ląduje" albo "czy też uważasz, że Lasooch jest głupi?

Kropa9 28-03-2009 21:39

Polecam Lock On trudne do opanowanie ale dobra grafika i ten dzwiek :D
Zaje@@@@ poprosu, gram w sieci z kumplami :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:36.