Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   AoC vs. WoW (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208746)

Glannath 11-03-2009 23:12

AoC vs. WoW

Nie ma co się rozpisywać, proste pytanie: Age of Conan, czy World of Warcraft? ;)

Czytałem wiele opinii (także na tym forum) o AoC. Niektórzy mówią, że jest to straszny chłam, inni, że WoWa całkowicie przebija (chociażby recenzja z CD-Action, jakieś pół roku temu) Sam osobiście kupiłem AoC, gram od 2 tygodni i narazie nie marudzę. W WoWa nie grałem nigdy na poważnie, jedynie na jakichś funservach. I grając przez tą chwilę od razu można się zorientować, że AoC bije WoWa na głowę pod względem systemu walki.
Btw. warto podkreślić, że AoC to stosunkowo młodziutka gra, która dopiero się rozkręca, a WoW istnieje już od ładnych paru lat. ;)

I liczę raczej na kostruktywne, przemyślane opinie : D

Rocket Slayer 12-03-2009 07:20

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0...,26,10434,3815
http://www.gram.pl/sk4_9wjgG,5_Age_o...ntures_PL.html
http://www.okazje.info.pl/okazje/gry...az,opinie.html
Więcej w google:
Age of conan opinie
Age of conan komentarze

Rothes 12-03-2009 07:28

Nie widziałem AoC na oczy, więc nie będę oceniał tej gry, ale Tobie radzę to samo - nie oceniaj WoWa po serwerach prywatnych, to nie jest ta sama gra, co najwyżej przypomina go jedynie pod względem audiowizualnym.

Bluray 12-03-2009 15:05

Hah... no i kolejny temat, który na pewno spowoduje kłótnie... Po co się tego pytasz tu? skoro i tak wiadomo że część powie że WoW lepszy, a część że AoC i co Ci to da?

Cytuj:

(chociażby recenzja z CD-Action, jakieś pół roku temu)
Proszę przeczytaj minirecenzje i Gamewalker, (c)Onan (recenzant) nigdy nie lubił WoW'a a uwielbiał świat stworzony przez Howarda i tak napalił się na AoC że napisał tak bzdurną recenzję. Chodź teraz AoC jest lepszy niż był te pół roku temu.

Glannath 12-03-2009 16:40

@2up
Słyszałem, że WoW Legion to jeden z lepszych prywatnych servów WoW, na którym gra naprwadę sporo graczy. Więc czym może się różnić?

@up
Ja nie chce wiedzieć, dla kogo co jest lepsze. Ja chcę, żeby mi ktoś te gry jakoś porównał ;)

@top
Dzisiaj dowiedziałem się, że AoC troszku obumarł. Z ponad 1,2 mln kont, które istniały w październiku (chodzi mi o aktywne konta), teraz zostało coś koło 100-200 tyś.

Racon 12-03-2009 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glannath (Post 2493350)
@2up
Słyszałem, że WoW Legion to jeden z lepszych prywatnych servów WoW, na którym gra naprwadę sporo graczy. Więc czym może się różnić?

Slyszalem ze dorożka podobnie jak BMW tez potrafi jezdzic. Więc czym może się roznic? (Porownanie juz wczesniej przez kogos uzywane)

Bluray 12-03-2009 16:50

Cytuj:

@2up

Bardzo wieloma rzeczami, takimi jak na privach: niedziałające skille i abilitki, masa bugów i błędów, niestabilne serwery (nie wspominając już o legalności tych serwerów).

Nie możesz ocenić WoW'a po privach i tyle.
I co że gra dużo ludzi? Masa dzieciaków którym nie chce wydawać się pieniędzy, żeby zagrać w grę (oczywiście nie obrażać mi się, nie mówię o wszystkich)

Cytuj:

@up
Ja nie chce wiedzieć, dla kogo co jest lepsze. Ja chcę, żeby mi ktoś te gry jakoś porównał ;)

A co za różnica? I tak i tak prowadzi do sporów, spamu i kłótni.

Inferno3031 12-03-2009 17:02

Cytuj:

@2up

Nie grałeś na oficjalu skoro mówisz, że na jakimkolwiek prywatnym serwerze gra "sporo" graczy... A czym się może różnić? Np. tym, że grając na oficjalu masz 100% pewność ciągłości gry. Nie musisz się martwić, że po 2 miechach gry blizzard zamknie serwer tudzież administratorzy skasują wszystkie postacie. Poza tym na prywatnych servach masa rzeczy nie działa, są lagi (żeby nikt nie wyskoczył, że 100ms to mało...), nie masz dostępu do przydatnych rzeczy takich jak choćby wow armory... no i co to za przyjemność z gry jeśli zabijesz 5 mobów i masz 50 lvl? Nie wspomnę już o tym, że blizzard ma zastępy ludzi których jedyną rolą jest dbanie o to, żeby stworzony świat był jak najlepszy...

eerion 12-03-2009 18:37

Cytuj:

W WoWa nie grałem nigdy na poważnie, jedynie na jakichś funservach. I grając przez tą chwilę od razu można się zorientować, że AoC bije WoWa na głowę pod względem systemu walki.
A więc tak...
Miałem znajomego, któy grał w WoWa. Gdy zaczęły wychodzić pierwsze informacje o AoC strasznie się na tą grę napalił. Tak to trwało - nie wiem (bo nie znam go tak długo. Tylko z tego co mówił) miesiace bądź i rok/kilka lat.
Zgadnij w co gra teraz
w WoWa. Ponieważ AoC okazał się po prostu grą kiepską. Grafikę ma lepszą - spoko, ale w MMO grafika nie daje tak dużo.
System walki - ot troche więcej rozmaitych klawiszy do wciskania. Nic specjalnie ekscytującego. Jak ktoś lubi takie kombinowanie powinien siąść do bijatyki. w MMORPG jest to gadżet, bez którego spokojnie da się żyć.

kołbaś 12-03-2009 19:23

Mnie tam rajcowało to co można było stowrzyc z gildia, wręcz własne potężne miasta. Podobno huja z tego wyszło i wcale nie tak ekscytująco, dlatego wspołpraca gildijna jest na mniejszym poziomie niz w wow'ie. A w mmo najbardziej licza si ludzi i to co moga razem zrobic a nie jakies hujumuju, bo pogadac to ja moge i na ircu nie koneicznie placac za neigo miesieczny abonament.

KrEmAs KAc 12-03-2009 19:36

WoW znudził mi się po 2,5 roku (2lata + pół roku grałem na priv) czyli musiał mi się spodobać jeśli tyle czasu spędziłem nad tą gierką.
AoC grałem u znajomków i gdybym miał czas sam bym zaczął grać. AoC jest dużo młodszą grą od WoWa więc ciężko się przekonać graczowi który grał kilka miesięcy-lat w WoWa do AoC :) na AoC szykuję się od Maja do Listopada :evul:

Bluray 13-03-2009 17:34

To porównamy ile będziesz lat grał w AoC ;O

Glannath 13-03-2009 20:13

@up
Chyba raczej miesięcy... albo tygodni ;)

Frezko 16-03-2009 14:00

Grałem w obie gry na początku aoc wydawał mi się lepszą grą pod względem grafiki itd ale po dwóch tygodniach mi się znudził i liczba graczy cały czas spada. Conanem mało kto już się interesuje a tym bardziej nikt nie pamięta postaci w Conanie jakie występują. Dla tego próbują dac grę w inne kraje że by zdobyc nowych graczy np Polska w wowa gram 4 miechy i mi się jeszcze nie znudził a na private nie ma nawet połowy przyjemnosci z tego co jest na Officialu .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:41.