Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   4story (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=209238)

mistrz99 18-03-2009 08:09

4story

Gra, w której interfejs, grafika i wiele innych rzeczy pochodzą z innej gry, już wiecie jakiej? Tak, tak World of Warcraft. Zostawmy tę kwestię na bok i przyjrzyjmy się bliżej grze. Podałem tutaj dwie wersje tej gry z kilku powodów. Po pierwsze global 4story zablokuje IP dla graczy z Europy po tym jak wystartuje europejska wersja tej gry. Zapytacie zaraz to po co podałeś dwie strony tej samej gry. Ano po to, że druga z prezentowanych 4story to wersja dla nas, dla graczy ze Starego Kontynentu. Paradoks? Nie. Niemiecka wersja jest od początku do końca wydana w języku naszych zachodnich sąsiadów. A kto by chciał grać, nie rozumiejąc nic. Oczywiście w germańskiej wersji doświadczysz mniejszych lagów i "ludzkich" godzin wojen i eventów. Jednak przynajmniej dla mnie i jak sądzę dla większości z was język niemiecki jest przeszkodą, więc póki nie wyjdzie wersja europejska trzeba grać na wersji globalnej. Nie zmienia to jednak faktu, że wersje nie różnią się od siebie niczym z wyjątkiem bariery językowej.

W grze dostępne są 3 rasy podzielone na 6 klas. Ludzie, bestie i wrózki, a zostać możemy Wojownikiem, Assasinem, Łucznikiem, Magiem, Priestem i Summonerem. I teraz uwaga, ze względu na posiadane atrybuty początkowe każda z postaci będzie najlepsza tylko w dwóch klasach. Dajmy na to człowiek będzie idealny jako łucznik i assasin, ze względu na swój przyrost dexterity i strenght, jednak będzie marnym magiem i priestem. Bestia idealnie będzie się nadawała na wojownika, zaś wróżka zostanie wspaniałym magiem, priestem i summonerem. Na początku oprócz rasy i specjalizacji wybieramy jedno z dwóch królestw, które do końca gry będziemy reprezentować. Różnią się one lokacjami i środowiskiem. Gdy zdecydujesz się zagrać w 4story przygotuj się na dłuuuuugi i czasochłonny GRIND. O ile do 10 poziomu jakoś leci, pożniej expienie solo to czysta katorga. Najlepiej znależć sobie szybko dobrą gildię i party i delektować się grą. Polecam fanom WOW-a, i dla których grind nie jest przeszkodą.

Oficjalna strona: www.4story.pl (polska wersja) lub www.global.4story.com (wersja globalna)lub www.4story.de(niemiecka wersja)
Waga instalki: 820 MB
Wymagania: Procesor 2.4 GHZ, 512 RAM, grafika 128 MB, 3 GB na HDD

http://img27.imageshack.us/img27/8656/4story.jpg

Mój nick: Sorek
Profesja : Złoczyńca
Wersja gry: Polska
Jaki kanał serweru: Zazwyczaj pierwszy

maxen13 18-03-2009 13:04

DARMOWA, bez żadnych haków podróbka WoW'a? Tego jeszcze nie było. Zapowiada się poważna konkurencja privów. Zagrałem w Zezenie to zagram i w to. Podał byś swoje namiary.

P.S: Dlaczego to się tak dziwnie nazywa? (chociaż nazwa 2029 online rox).

Misza 18-03-2009 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maxen13 (Post 2499044)
DARMOWA, bez żadnych haków podróbka WoW'a? Tego jeszcze nie było.

Krótko: Runes of Magic.

DziubaS 19-03-2009 00:38

no tak ale źle nie wygląda, może powie ktoś coś więcej o tej grze a nie spamujecie.

Z tego co ja słyszałem to niby tam potrafi wciągnąć, sam nie grałem, niech ktoś opiszę wrażenia; ).

Erverse 19-03-2009 12:15

Wszystko potrafi wciągnąć, nawet pasjans czy saper.

Deramiel 20-03-2009 22:32

ja wlasnie sciagam ta gre
wydaje sie byc ciekawa, zobaczymy co z tego bedzie ;]

Pan i Wladca 21-03-2009 13:25

Generalnie fabuła podobna do Hellberath, gdzie sa 2 wrogie miasta i co sobotę jest krucjata(czyli wojna) :)

PLague 28-03-2009 06:23

Sam zacząłem w to grac, bo ma całkiem solidne podstawy (podobieństwa do WoW są oczywiste, jednak bardziej w sferze stylistycznej). Jednak wystarczyła reklama na fotce, stronie metina i naszej-klasie, by stworzyć tak tragiczną "społeczność", że metin się chowa. Jednak mam nadzieję, że wraz z końcem bety do akcji wreszcie wejdą GM i zaprowadzą porządek.

DziubaS 28-03-2009 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 2507276)
Sam zacząłem w to grac, bo ma całkiem solidne podstawy (podobieństwa do WoW są oczywiste, jednak bardziej w sferze stylistycznej). Jednak wystarczyła reklama na fotce, stronie metina i naszej-klasie, by stworzyć tak tragiczną "społeczność", że metin się chowa. Jednak mam nadzieję, że wraz z końcem bety do akcji wreszcie wejdą GM i zaprowadzą porządek.

Też mam taką nadzieje, iż naprawdę gra jest godna uwagi.. Jak dla mnie Bomba.. tak jak napisał kolega, GM wejdą do akcji.. I będzie Super.. zapraszam na polską wersje;) nick: Dziubs

@Coś ode mnie;)

http://img27.imageshack.us/img27/919...0000004.th.jpg

MrsRive 29-03-2009 08:08

sciagnelem gre, ale ona jakas dziwna. JAK DLA MNIE takie jak inne MMO

DziubaS 29-03-2009 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MrsRive (Post 2508427)
sciagnelem gre, ale ona jakas dziwna. JAK DLA MNIE takie jak inne MMO

Gra naprawdę wciąga.. Ma to coś swojego innego, niż wszystkie inne mmorpg.

Aktualnie gram złoczyńcą lecz przerzucam się na inny serwer, dlatego też robię Łucznika:) Jak coś to dodam parę screen'ów

MrsRive 29-03-2009 16:41

Jednym slowem: "Podroba WoW'a" identycznie ta gra "Shaya" czy jak tam jej, to tez podroba Lineage 2. Nie wiem tylko, czy sa tam tez te bagi bo gralem z 5min chyba w to tylko.

DziubaS 29-03-2009 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MrsRive (Post 2508885)
Jednym slowem: "Podroba WoW'a" identycznie ta gra "Shaya" czy jak tam jej, to tez podroba Lineage 2. Nie wiem tylko, czy sa tam tez te bagi bo gralem z 5min chyba w to tylko.

więc jak grałeś 5min to się nie odzywaj i wyjdź. Widocznie ci się nie podoba znam wiele osób którzy przeszli na 4story, jest troszkę noob'ków tam ale nawet nie zwracam uwagi;)

mistrz99 29-03-2009 19:51

EJ dziubas na jakim serwie grasz?
jak coś to możemy razem pograć.

Graj na mortalu.
Mam tam 8 lvl.
A jeśli chcesz nową postać to nie rób se na innym serwie nie opłaca się(moja rada) xDD.
Jutro wrzuce sski.

No chyba że tak bardzo chcesz to możemy zagrać razem an drugim świecie bo mi się złoczyńcą troche źle gra.
Ja będę magiem chyba xD

maxen13 29-03-2009 22:53

To się w tej grze serwery wybiera? O.o

DziubaS 29-03-2009 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mistrz99 (Post 2509095)
EJ dziubas na jakim serwie grasz?
jak coś to możemy razem pograć.

Graj na mortalu.
Mam tam 8 lvl.
A jeśli chcesz nową postać to nie rób se na innym serwie nie opłaca się(moja rada) xDD.
Jutro wrzuce sski.

No chyba że tak bardzo chcesz to możemy zagrać razem an drugim świecie bo mi się złoczyńcą troche źle gra.
Ja będę magiem chyba xD

Ok spoko. Nie ma sprawy, grałem na tym aderia Złoczyńcą, lecz zrobiłem sobie teraz Łucznika na mortalu mój nick to Dziubas. Chętnie pogram z tobą:) Zapraszam wszystkich chętnych na serwer Mortal.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maxen13 (Post 2509322)
To się w tej grze serwery wybiera? O.o

...(Trzy Kropki) Tak wybiera się serwery. Obecnie z tego co ja się orientuję większość gra na serwerze Mortal

Dziś jeszcze dam edita i dodam nowe screenki z mojego Łucznika:D

Pozdrawiam

mistrz99 30-03-2009 12:45

http://img403.imageshack.us/img403/2044/sorek.png
potem wrzuce więcej

Deramiel 30-03-2009 13:16

Ja tez gram na mortal, derion
13 lvl lucznik, nick w grze: Azaroth
chetnie poexpie w wiekszej grupce

mistrz99 30-03-2009 13:56

wrzuce ssy potem bo jestem u kuzyna a on nie ma 4story.

sto1p 24-04-2009 13:07

Problem

Siemka
Wiem ze to inny temat .ale mam problem zainstalowałem gre wszystko ok .ale jak włączam to wykasuje jakieś okienko.a sterowniki mam najnowsze .. Nie wiem co zrobic

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:12.