![]() |
Poker
Poker http://i61.photobucket.com/albums/h6...les5/Poker.jpg Zastanawiam sie, ilu uzytkownikow forum lubi czasami zagrac w pokera.. Tutaj mozecie sie wypowiadac na ten temat. Co sadzicie o tej grze??, Moze ktos z was gra w pokera online?? etc... Poker - gra karciana, rozgrywana talią składającą się z 52 kart, której celem jest wygranie pieniędzy od pozostałych uczestników, dzięki skompletowaniu najlepszego układu lub za pomocą tzw. blefu. Liczba graczy przy jednym stole ograniczona jest jedynie liczbą kart w talii, jednakże nie może być mniejsza niż dwóch. W praktyce nie gra się więcej niż w dziesięć osób. |
Nigdy nie czułem zapału do karcianek tego typu.
|
Gralem kiedys z bratem na lizaki. Zawsze mnie ogral. ;(
Teraz powoli zapominam zasady, wszystkie uklady, co lepsze, co gorsze itd. |
jasne, że tak! czasem oglądam mistrzostwa w pokera texas holdem no i taki preferuje.
|
@2UP
Na lizaki?? hahaha, fajny pomysl ;) Ja czasami z bratem o kase w tibi gralem :p @UP World Series Of Poker?? :D |
Texas Hold'em. Łoiliśmy z kolegami, całkiem dobry byłem :P.
|
w Texas gramy u mnie na kase nieraz się siadało z kolegami i łupało po 5h =P spoko gra.
|
Gram juz z 2 lata na everest poker (online) tylko texas hold'em, nie na duze stawki, moze w puli czasami jest z 10$, gralem na wiecej, tyle ze wyplacalo sie kase po wyzej 200$ :) aktualny stan mojego konta to 21,23$
Nic nie wplacalem, zaczynalem od darmowych turniejow na ktorych sie po 5 centow czy tam 20 wygrywa po 2h gry xd A przygode z pokerem zacząłem jak ialem z 14 lat, z kumplami po 10gr do zlotowki xd |
Nałogowo z kolegami na wykałaczki lub zozole. Czasem ze szwagrem do 10 złotych max. Ogólnie poker był moją pierwszą grą karcianą i nadal zostaje tą ulubioną.
Ciekawe, że jeszcze nikt nic nie wspomniał o rozbieranym. ^^ |
'pan' wymiata ;)
|
Cytuj:
|
@UP
A moze cos na temat??? @TOPIC Ja osobiscie gram w Full Tilt Poker.Net @Czarna Mamba Kiedys na obozie gralem ale tylko do stanika.. :( Ale i tak bylo na co popatrzec xD |
Lubię Drawa, nienawidzę Texas Hold'ema.
|
Jeśli chodzi o gry karciane, zdecydowanie wolę "wpierdol" - większe emocje, ekstremalne pilnowanie siebie, co by błędu nie popełnić...
|
Cytuj:
Cytuj:
|
pogrywam z kumplami w szkole, ale na małe stawki;d
|
Pogrywam czasami na urodzinkach tak dla jaj do max ~5zł.
A tak offtopic to wole grac w ,,krokodylka'' taka zabawka mojego brata -ten krokodyl ma żeby i jak się je naciska to albo trzaska morda albo nie i temu komu ugryzie rękę (znaczy to nie boli) to wygrywa ;p ostatnio 30zł wygralem.xD |
Nigdy w to nie grałem =P Nie znam zasad, nic.
|
W weekendy z kumplami gramy w teksańczyka. Na razi jestem jakieś 120zł na + (wejście 50 gr, podbijanie od 1 do 5zł)
|
Przy okazji, jak jesteśmy przy kartach... wie może ktoś jak się nazywała taka jedna gra, grało się w cztery osoby, po dwie pary. Osoby z tej samej pary siedziały na przeciwko siebie, tak, żeby nie siedzieć zaraz obok. Chodziło o to żeby coś zebrać z kart, nie pamiętam już dokładnie co - trójkę, kolor, czy coś. I jak jedna osoba z pary zebrała, musiała drugiej przekazać sygnał, a tamta miała powiedzieć coś w stylu 'sprawdzam'. Jeśli ktoś z przeciwnej pary powiedział jakieś 'stop' zanim padło to 'sprawdzam', ta pierwsza para przegrywała. Można było też rzucać fałszywe sygnały, jak nie miało się tego właściwego zbioru, wtedy jeśli przeciwnik powiedział 'stop', to on przegrywał. Za to jak twój partner 'sprawdził', a ty nie miałeś, co trzeba, to też kisiłeś. Przed każdą rozgrywką można było po cichu swoje sygnały omówić. Wie ktoś co to jest?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:49. |