Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Broń! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21032)

Xeltix 26-12-2004 14:32

Broń!

Stoje sobie nad morzem i łowie ryby gdy nagle myśle sobie : co jest lepsze? Łuk czy Kusza?
No tak... obie bronie sa dystansowe. Ale która z nich jest lepsza względem szybkosci strzału i dmg?

No i tu jest pytanie : Co lepsze : łuk czy kusza?

Herante 26-12-2004 14:34

...

..........

Scream 26-12-2004 14:44

uzywajac kuszy zadajesz wiekszy dmg niz lukiem.

Herante 26-12-2004 14:56

..........

Scream 26-12-2004 15:00

napisalem tak, bo niewiem czy to kusza ma wieksze obrazenia, czy bolty, wiec napisalem ze wiekszy dmg jest przy strzelaniu z kuszy-wiec czy to od beltow zalezy, czy od broni-nie sklamalem ani nie podalem blednych informacji -.-

Earl 26-12-2004 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeltix
(..)Ale która z nich jest lepsza względem szybkosci strzału i dmg?(...)

Szybkość jest zawsze ta sama czy to łuk, czy kusza, czy jakakolwiek inna broń(sword, axe itd.) i wynosi 1 strzal na 2 sekundy.

Natomiast imho dmg zalezy od pocisku a nie od broni -> gdyby zalezal od broni to hity z bolt i power bolt by byly rowne...

Venderer 26-12-2004 16:53

Zapomniano jeszcze dodać, że kusza jest cięższa niż łuk, a bełty cięższe niż strzały.... -,-:P A to oznacza, że strzał weźmiesz ze sobą więcej niż bełtów....

Stu 26-12-2004 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herante
czyli tak jak ja napisałem tylko ja napisałem o pociskach, bo to co Ty napisałeś zabrzmiało jak byś z kuszy walił albo łuku a nie z strzał albo bełtów :)

A strzelasz z karabinu czy z nabojów? :)
@earl: Rzeczywiście, dmg zależy od rodzaju nabojów (zwykłe, doom-doom, jakieś teflonowe, czy inne takie), ale to już zakrawa na dyskusję filozoficzną powoli...:)

Pozdrawiam.

Nightbetrayal 26-12-2004 17:37

Kusza jest lepsza oczywiscie ze wzgledu na to jakie ma hmmm... "naboje" :p. Najlepiej sie nią poslugiwac na wyzszych paladynskich levelach i dobrych skillach. I dobrze by bylo gdybys mial PACC bo tylko oni mają czar Conjure Bolt ;). Ja na razie uzywam łuku, ale jak brakuje strzał (nie zawsze mam wystarczajaca ilosc many do ich przyzwania - ludzka rzecz :p) dobywam miecza... I tak narodziła sie moja slynna wsrod przyjaciół trójskillowość... :p (miecz/dystans/tarcza). Ale o tym moze innym razem :) .
Jestem jednakze osoba, ktora lubi miec wszystko na miejscu, wiec kusza spoczywa spokojnie w depo... :] . Na wszelki wypadek :evul:

Gold Dragon Knight 26-12-2004 19:16

Kusza jest lepsza mocniejsze strzały tyle że i bełty i kusza są cięższe od strzaly i luku

Łuk gorszy od kuszy ale strzały i luk sa letsze

Wybór należy oczywiście do ciebie ale radze ci zdecydowanie

KUSZA

Evul Tibian 26-12-2004 20:53

Kusza vs. Łuk

Ja doszukalem sie czegos takiego:

http://img28.exs.cx/img28/1854/bolt0jv.png

Myśle ze to powinno rozwiac wasze wątpliwosci

_______
screen pochodzi z World of Tibia(tibia.de)

xemmoe 26-12-2004 21:44

HMMMMM...

A czy czasem arrow nie powinien mieć 25 ataku, a bolt 30??

To kit - niemożliwe że akie mocne bo by tylko palkiem grali :P

Nie wiedziałem że na takiej stronce kity wciskają.

Scream 26-12-2004 21:49

oczywiscie ze to nie prawda -.- belty lepsze od mls?lol

Evul Tibian 26-12-2004 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream
oczywiscie ze to nie prawda -.- belty lepsze od mls?lol

pomysl... czemu palkowi szybciej rosnie dist niz knightowi sword/axe/club?
poniewaz on zadziej trafia... dlatego bolt ma tyle ataku

Scream 26-12-2004 23:33

zobacz, ile knight skill 70 zadaje z gsa, a ile pal skill 70 z kuszy. Wdg. ciebie pal powinien zadac duuuuuuuzo wiecej. a zabierze mniej -.-

Herante 26-12-2004 23:54

heh

..........

emilok 27-12-2004 00:23

Ku... ludzie czy wy jestescie normalni ???? Graci w tibie czy tylko czytacie o niej ?? Strzaly sa slabsze od boltow, a czy maja jakis okreslony atak to tylko sie cipsoftu zapytajcie bo nikt wam tego nie poda ze 100% gwarancja bo niby skad??? A knight nawet ze skillami po 90 z dl niezabardzo trafi takiego bk, a palek z 60 dista to juz go bedzie jechal, powoli ale jechal. Zacznijcie obserwowac swiat dookola a nie tylko wyczytywac jakies bzdury na tibia.pl/de/net/br. Tak samo jak inaczej sie liczy atak za pomoca dystansowych broni (czy atakujesz na 3,4,5 czy 8 to tak samo wkladasz jakbys byl jedynym atakujacym), tak samo sie inaczej liczy obrone przed nimi (czy blokujesz tylko atak dystansowy czy atak dystansowy i 2 ataki wrecz to tak samo bedziesz obrywal z dysta).

I tak pewnie mnie nie zrozumiecie/ zle zinterpretujecie/ zbluzgacie/ nieprzeczytacie bo jestescie pr0 znawcami tematu, ale nic.

Scream 27-12-2004 00:44

ja sie opieram na"zaobserwowanym swiecie" czyli wlasnym doswiadczeniu -.- i belty nie maja 60 ataku.

Evul Tibian 27-12-2004 01:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herante
Power bolt to jeszcze bym uwierzył, że 60 ataku ale nie bolt

slyszalem ze power bolt ma tylko ataku co zwykly bolt ale dziala jak np. sword ring, czyli czesciej trafisz

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok
Ku... ludzie czy wy jestescie normalni ???? Graci w tibie czy tylko czytacie o niej ?? Strzaly sa slabsze od boltow, a czy maja jakis okreslony atak to tylko sie cipsoftu zapytajcie bo nikt wam tego nie poda ze 100% gwarancja bo niby skad??? A knight nawet ze skillami po 90 z dl niezabardzo trafi takiego bk, a palek z 60 dista to juz go bedzie jechal, powoli ale jechal. Zacznijcie obserwowac swiat dookola a nie tylko wyczytywac jakies bzdury na tibia.pl/de/net/br. Tak samo jak inaczej sie liczy atak za pomoca dystansowych broni (czy atakujesz na 3,4,5 czy 8 to tak samo wkladasz jakbys byl jedynym atakujacym), tak samo sie inaczej liczy obrone przed nimi (czy blokujesz tylko atak dystansowy czy atak dystansowy i 2 ataki wrecz to tak samo bedziesz obrywal z dysta).

I tak pewnie mnie nie zrozumiecie/ zle zinterpretujecie/ zbluzgacie/ nieprzeczytacie bo jestescie pr0 znawcami tematu, ale nic.

gdy czegos nie wiem to szukam na to odpowiedzi, dla tego przytoczylem screen z tibia.de -.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream
ja sie opieram na"zaobserwowanym swiecie" czyli wlasnym doswiadczeniu -.- i belty nie maja 60 ataku.

jak mi to udowodnisz to uwierze, jak narazie to tylko ja dalem jakis dowod... patrz wyzej na ssa

Nanerenderiel 27-12-2004 12:06

bolty na hunta a strzaly na expienie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:32.