![]() |
Broń!
Stoje sobie nad morzem i łowie ryby gdy nagle myśle sobie : co jest lepsze? Łuk czy Kusza?
No tak... obie bronie sa dystansowe. Ale która z nich jest lepsza względem szybkosci strzału i dmg? No i tu jest pytanie : Co lepsze : łuk czy kusza? |
...
..........
|
uzywajac kuszy zadajesz wiekszy dmg niz lukiem.
|
..........
|
napisalem tak, bo niewiem czy to kusza ma wieksze obrazenia, czy bolty, wiec napisalem ze wiekszy dmg jest przy strzelaniu z kuszy-wiec czy to od beltow zalezy, czy od broni-nie sklamalem ani nie podalem blednych informacji -.-
|
Cytuj:
Natomiast imho dmg zalezy od pocisku a nie od broni -> gdyby zalezal od broni to hity z bolt i power bolt by byly rowne... |
Zapomniano jeszcze dodać, że kusza jest cięższa niż łuk, a bełty cięższe niż strzały.... -,-:P A to oznacza, że strzał weźmiesz ze sobą więcej niż bełtów....
|
Cytuj:
@earl: Rzeczywiście, dmg zależy od rodzaju nabojów (zwykłe, doom-doom, jakieś teflonowe, czy inne takie), ale to już zakrawa na dyskusję filozoficzną powoli...:) Pozdrawiam. |
Kusza jest lepsza oczywiscie ze wzgledu na to jakie ma hmmm... "naboje" :p. Najlepiej sie nią poslugiwac na wyzszych paladynskich levelach i dobrych skillach. I dobrze by bylo gdybys mial PACC bo tylko oni mają czar Conjure Bolt ;). Ja na razie uzywam łuku, ale jak brakuje strzał (nie zawsze mam wystarczajaca ilosc many do ich przyzwania - ludzka rzecz :p) dobywam miecza... I tak narodziła sie moja slynna wsrod przyjaciół trójskillowość... :p (miecz/dystans/tarcza). Ale o tym moze innym razem :) .
Jestem jednakze osoba, ktora lubi miec wszystko na miejscu, wiec kusza spoczywa spokojnie w depo... :] . Na wszelki wypadek :evul: |
Kusza jest lepsza mocniejsze strzały tyle że i bełty i kusza są cięższe od strzaly i luku
Łuk gorszy od kuszy ale strzały i luk sa letsze Wybór należy oczywiście do ciebie ale radze ci zdecydowanie KUSZA |
Kusza vs. Łuk
Ja doszukalem sie czegos takiego:
http://img28.exs.cx/img28/1854/bolt0jv.png Myśle ze to powinno rozwiac wasze wątpliwosci _______ screen pochodzi z World of Tibia(tibia.de) |
HMMMMM...
A czy czasem arrow nie powinien mieć 25 ataku, a bolt 30?? To kit - niemożliwe że akie mocne bo by tylko palkiem grali :P Nie wiedziałem że na takiej stronce kity wciskają. |
oczywiscie ze to nie prawda -.- belty lepsze od mls?lol
|
Cytuj:
poniewaz on zadziej trafia... dlatego bolt ma tyle ataku |
zobacz, ile knight skill 70 zadaje z gsa, a ile pal skill 70 z kuszy. Wdg. ciebie pal powinien zadac duuuuuuuzo wiecej. a zabierze mniej -.-
|
heh
..........
|
Ku... ludzie czy wy jestescie normalni ???? Graci w tibie czy tylko czytacie o niej ?? Strzaly sa slabsze od boltow, a czy maja jakis okreslony atak to tylko sie cipsoftu zapytajcie bo nikt wam tego nie poda ze 100% gwarancja bo niby skad??? A knight nawet ze skillami po 90 z dl niezabardzo trafi takiego bk, a palek z 60 dista to juz go bedzie jechal, powoli ale jechal. Zacznijcie obserwowac swiat dookola a nie tylko wyczytywac jakies bzdury na tibia.pl/de/net/br. Tak samo jak inaczej sie liczy atak za pomoca dystansowych broni (czy atakujesz na 3,4,5 czy 8 to tak samo wkladasz jakbys byl jedynym atakujacym), tak samo sie inaczej liczy obrone przed nimi (czy blokujesz tylko atak dystansowy czy atak dystansowy i 2 ataki wrecz to tak samo bedziesz obrywal z dysta).
I tak pewnie mnie nie zrozumiecie/ zle zinterpretujecie/ zbluzgacie/ nieprzeczytacie bo jestescie pr0 znawcami tematu, ale nic. |
ja sie opieram na"zaobserwowanym swiecie" czyli wlasnym doswiadczeniu -.- i belty nie maja 60 ataku.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
bolty na hunta a strzaly na expienie
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:32. |