Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jaki Serwer Wybrać ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=210907)

19_Hero_64 07-04-2009 07:53

Jaki Serwer Wybrać ??

Koledzy Rooker'ży/Rookstayerzy/Rookslayerzy/Rookguardianie jako iż żyjecie na rooku pare lat - więcej wiecie. Moja pytanie brzmi tak na jakim serwerze zacząć swoją przygode z rook'iem ?
-Napewno musi to być serwer na którym nie ma kolejek - zapewne pvp bądź enfo
-Napewno nie taki serwer jak Isara ... - Znajduje się tam dużooo rookslayerów - brak miejsca na exp. ..(chyba ze mnie ktoś przekona ;p)
-Dobrze było by aby był tma tzw. Rook Team 3,4-5 osób =]

Z Góry Dziękuję za wasze propozycje poparte argumentami .. ;)

Heatvich 07-04-2009 08:18

Polecam ci Elysie.. PVP , zawsze empty , 0 kolejek , mało rookerów. Full wypas ;]

Ghzay 07-04-2009 10:12

Danubia
- praktycznie sami polacy (trochę hiszpanów)
- rookstayerów trochę jest (m. in. ja :)), ale rzadko kiedy expowiska są przez nich zajęte (osobiście znam dwóch co wolą stać w mieście koło studni i szpanować lvlem -.-'). zależy jeszcze gdzie masz zamiar expić, na skeletonach rzadko kto jest, na poison cave można czasami kogoś spotkać, na mino hell sami low-lvlowcy, więc można im pobloczyć a przy okazji wpadnie trochę expa.
- nie ma kolejek
- znalezienie tu przyjaciół to żaden problem. Na początku, gdy miałem chyba 2 lvl, jeden koleś pomógł mi zdobyć porządne EQ, drugi bloczył trudniejsze miejscówki (bear room, mino hell), a z resztą rookowców mam dobry kontakt, często ktoś kogoś ulecza, daje food itp. więc ogólnie panuje miła atmosfera :)

Luker's 07-04-2009 10:21

Zadam wam pytanie...
Wiecie że wkopujecie własny server? Teraz na pewno ktoś więcej zasugeruję się waszymi wypowiedziami , kolejny i jeszcze jeden...

Wasze wypowiedzi na pewno zwiększą ilość ludu na rooku , a co za tym idzie więcej Bootów

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghzay (Post 2515984)
@up
Wiesz, nie każdy dba tylko o siebie i swoje cztery litery (w przeciwieństwie do ciebie).
Autor poprosił o radę. Nie chcesz mu jej dawać - to nie. Po prostu wyjdź. Takie to trudne?
Tak samo ludzie udupiają swoje expowiska, mówiąc o nich w tematach "gdzie expić na tym lvl?", ale tam się nie burzysz. Za dużo osób mogłoby cie tam zjechać, nie?

Co do twojej wypowiedzi na temat "gdzie expić na tym lvl?"... Co ma piernik do wiatraka?
Nie interesuje mnie ich odpowiedzi tylko ciekawią mnie konsekwencje ich wypowiedzi...
O oczywiście Moja wypowiedz może być mylna...

Ghzay 07-04-2009 10:40

@up
Wiesz, nie każdy dba tylko o siebie i swoje cztery litery (w przeciwieństwie do ciebie).
Autor poprosił o radę. Nie chcesz mu jej dawać - to nie. Po prostu wyjdź. Takie to trudne?
Tak samo ludzie udupiają swoje expowiska, mówiąc o nich w tematach "gdzie expić na tym lvl?", ale tam się nie burzysz. Za dużo osób mogłoby cie tam zjechać, nie?

DK-LOG.911 07-04-2009 13:14

ja bym radzil na infernie (pvp enfo), albo na antice (sunrise :)). mozna jeszcze wybrac premie, jak masz pacca (0 kolejek).

I PAMIETAJ!! JAK BEDZIESZ DOPISYWAL DO NICKA "ROOKSTAYER, a nie ROOKSLAYER, bo to oznacza zabojce rookgaardu (dobrze, ze nie zobojce rakiet ;))

Heatvich 07-04-2009 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2516057)
ja bym radzil na infernie (pvp enfo), albo na antice (sunrise :)). mozna jeszcze wybrac premie, jak masz pacca (0 kolejek).

I PAMIETAJ!! JAK BEDZIESZ DOPISYWAL DO NICKA "ROOKSTAYER, a nie ROOKSLAYER, bo to oznacza zabojce rookgaardu (dobrze, ze nie zobojce rakiet ;))

1. Co do tego ma Sunrise? On sie pyta o server a nie o graczy.
2. Chyba normalne ze Rookstayer a nie slayer?
3. Co ma zabójca rookgaardu do zabójcy rakiet?
4. O RlY? PAcc i 0 kolejek? OMG NEW UPDATE ZROBILI o________O... [/ironia]
Nie spamuj .

Ju(L)eK 07-04-2009 20:48

@Madasaki. Wyloguj i wyjdź bo jesteś żałosny.
@Ghzay. Popieram.

1. Co do tego ma Sunrise? On sie pyta o server a nie o graczy.
2. Chyba normalne ze Rookstayer a nie slayer?
3. Co ma zabójca rookgaardu do zabójcy rakiet?
4. O RlY? PAcc i 0 kolejek? OMG NEW UPDATE ZROBILI o________O... [/ironia]
Nie spamuj .

Ad.1
Niektórzy wybieraja servy nie z powodu bycia tam hlvlem na Rooku, lecz z powodu poznania legend tej Wysepki.
Ad.2
Niestety większość ludzi jednak nadal się myli.
Ad.3
Chodzi mu o pewnego Usera tego Forum "Rocket Slayera".
Ad.4
0 Kolejek jest wszędzie oprócz na non-pvp
@Topic
1. Nie rób Rookerów na pvp enfo bo tam są tylko exp makery.
2. Wejdź sobie na jakąś stronę gdzie pokazują insomaniaców na Rooku itp. i graj na servie gdzie jest ich najmniej.
3. Możesz zawsze zrobić kilka charów i wybrać server który Ci się najbardziej spodoba.

Powodzenia, Tiger Won.

Heatvich 07-04-2009 21:22

@up
Chyba nie zaczaiłeś aluzji?
Napisał tam "
Cytuj:

Premia - masz pacc 0 kolejek
"
Odkrył Amerykę .... Od kont wprowadzili kolejki tak było...

Szmnmaj37 09-04-2009 14:44

@topic

zajrzyj na rookstat.com lub na taka jedna polska strone ze statystykami rooka i wybierz swiat

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:50.