Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Typ Broni dla knight ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211532)

matszus 13-04-2009 16:49

Typ Broni dla knight !

Chce zrobic knighta lecz nie wiem co wybra axe ? sword ? club? jak wy sadzicie ?

lolnik1 13-04-2009 16:55

Był już temat z sondą który typ broni jest najlepszy, wygrał axe.
Osobiście używam axe, lecz swordy mają więcej defa.
Najlepiej będzie jak wejdziesz na tibia.pl i porównasz poszczególne bronie na dany lvl, wtedy będziesz wiedział co wybrać.

Xadios94 26-04-2009 17:20

Witam!

Doradzam używać sworda, sam go używamB) może na początku jest ciężko z nim expić lecz później będziesz mógł sobie kupić Avenger(50 atk. 38def. 2h)
Jest tani i przydatny.:)

boniedwa 26-04-2009 18:34

Wal na swordy, najlepszy dostępny sword jest 2h i ma 50 ataku, a najlepszy dostepny axe 1h i 51 ataku, a więc już chyba wiesz co wybrać. Co prawda różnica cenowa i lvlowa jest, lecz pieniądze dla knighta nie są żadnym problemem, a lvl się zrobi:P

Glimil 26-04-2009 21:35

Bierz Axa'a bo wiele graczy sądzi, że def. broni nie ma takiego dużego znaczenia, co dla mnie jest prawdą (chyba że jakieś + do def.), a Axe mają najwięcej Ataku.

Patryk'Qix 27-04-2009 00:11

zależy od stylu gry...

Satanik 27-04-2009 00:24

najczęściej między brońmi na ten sam poziom jest taka różnica:
Axe: największy atak, najmniejszy def
sword: najmniejszy atak, największy def
club: atak większy niż sword, def większy niż axe

(występują wyjątki)

btw. olej te wszystkie ataki, defy i cholera wie jeszcze co... nie wiesz czym walczyć? wyobraź sobie swojego knighta na 100lvlu w full eq i pomyśl z czym chciał byś chodzić... jedni widzą w ręku axe, inni sworda a jeszcze inni cluba... i oto właśnie chodzi graj tym czym tobie sie będzie fajnie grało a nie tym co jest najlepsze.. bo przez takie myślenie mamy teraz samych ludzi grających 24/7 tylko poto by mieć lvl a nie przyjemność z gry

juran_se_spychowa 27-04-2009 08:08

A ja bym srał na axe, bo są brzydkie i do niczego nie pasują ;p. Jeżeli miałbym teraz powrócić do gry jako knight, z całą stanowczością wybrałbym cluba. Duża różnorodność broni dodaje wiele możliwości, bo jeżeli znudzi Ci się dana broń, zmieniasz ją na inną. Ja bym wybrał club'a

jerrry 27-04-2009 11:27

Ale swordy są ogólnodostępne na każdym lvl po niewygórowanych cenach

Dybel 27-04-2009 16:24

Zależy jak bd chciał grać
Sword -> dobry atak, najlepsza broń do blokowania silnych fizycznie potworów
Axe -> power gaming, najlepszy atak, gorzej z obroną, ale to szczegół
Club ->nie grałem, nie dam oceny, ale są łatwo dostępne, i to jest ich wielki +

demen 12-05-2009 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez boniedwa (Post 2531330)
Wal na swordy, najlepszy dostępny sword jest 2h i ma 50 ataku, a najlepszy dostepny axe 1h i 51 ataku, a więc już chyba wiesz co wybrać. Co prawda różnica cenowa i lvlowa jest, lecz pieniądze dla knighta nie są żadnym problemem, a lvl się zrobi:P

Pomyłka. Najlepszy dostępny axe ma 53 i jest dwuręczny.

@ Topic:

Może i axy mają więcej ataku, ale zdecydowanie polecałbym Ci wybrać swordy. Czemu? Otóż swordy są dość tanie, ładne a przede wszystkim mają istną perełkę wśród broni - The Avenger. Posiada ona 38 obrony, co oznacza, iż MMS przy niej wymięka. Jedyną wadą (a zarazem zaletą) jest jej dwuręczność. Atakując takim narzędziem liczy się jedynie skill ataku - to od niego zależy również siła twojej obrony (im wyższy skill tym lepsza obrona). W przypadku broni jednoręcznych szansa na zadanie blood hita wynosi 75% natomiast w przypadku broni dwuręcznych wzrasta ona do 90%. Do blokowania potworów można uzywać Emerald Sworda. To jest jedynie moje zdanie - ostateczny wybór należy i tak do Ciebie.

BorysekBTW 13-05-2009 08:35

Uważam ze najlepsza bronia dla Knighta jest sword..
Moje prywatne spostrzeżenia .:p

Joomcio 14-05-2009 15:11

Polecam axe, sam ich używam i jestem zadowolony :)

Tomcio Pall 14-05-2009 15:41

Ktoś gdzieś kiedyś napisał mniej więcej tak:
Lubisz rozwalać potworom głowy i widzieć ich mózgi na ścianach? - Wybierz Cluby
Lubisz odcinać jednym cięciem potworom kończyny? - Wybierz Axe
Lubisz ciąć ludzi na kawałki? - Wybierz Swordy

A tak na serio... Axe <3

Sir szofer 14-05-2009 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2531669)
najczęściej między brońmi na ten sam poziom jest taka różnica:
Axe: największy atak, najmniejszy def
sword: najmniejszy atak, największy def
club: atak większy niż sword, def większy niż axe

Bullshit teraz prawie każda broń ma swój odpowiednik w broniach innego rodzaju.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dybel (Post 2531915)
Zależy jak bd chciał grać
Sword -> dobry atak, najlepsza broń do blokowania silnych fizycznie potworów
Axe -> power gaming, najlepszy atak, gorzej z obroną, ale to szczegół
Club ->nie grałem, nie dam oceny, ale są łatwo dostępne, i to jest ich wielki +

Bullshit...

Co do tego że swordy są lepsze do blokowania to prawda były ale jakieś 2-3lata temu jak nie było modyfikatorów def'a do shieldów <mówię tu o tych +/- do defa> teraz nosząc mms 37 def + sca mamy 40def'a tyle samo co z magic swordem ale zyskujemy wtedy 2atk względem magic sword'a więc odpowedzcie sobie sami co lepsze sca+mms <40def'a 50att> czy magic sword +mms <40defa 48 att>.

No i jeszcze pozostaje kwestia gustu ;) co komu sie bardziej podoba z wyglądu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demen (Post 2541803)
The Avenger. Posiada ona 38 obrony, co oznacza, iż MMS przy niej wymięka. Jedyną wadą (a zarazem zaletą) jest jej dwuręczność. Atakując takim narzędziem liczy się jedynie skill ataku - to od niego zależy również siła twojej obrony (im wyższy skill tym lepsza obrona). W przypadku broni jednoręcznych szansa na zadanie blood hita wynosi 75% natomiast w przypadku broni dwuręcznych wzrasta ona do 90%.

Skąd wziąłeś te %?...Broń 2handed nadaje sie jedynie do blokowania 1 potworka na raz, ale i tak zwykłe combo mms + jakakolwiek broń dająca +2 do shielda będzie już spisywać się lepiej POMIJAJĄC oczywiście atakowanie potworka. Tak więc jeśli wchodzi dodatkowo podczas blokowania jednoczesne bicie moba, wtedy avengera bije zwykły zestaw broni 1h <SCA/Obsidian Truncheon> + mms który ma też 50att ale w sumie więcej def'a = swordy nadal są upośledzone ;p

Vil 14-05-2009 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir szofer (Post 2543083)
Broń 2handed nadaje sie jedynie do blokowania 1 potworka na raz

bzdura, dowolna bronia mozna blokowac 2 potworki na raz.

demen 18-05-2009 08:41

Sir szofer: "Skąd wziąłeś te %?"

Pewnie nie uwierzysz, ale z internetu...8o Poszukaj sobie artykułów na tibianews.net/tibiacity.org

Sir szofer: "Tak więc jeśli wchodzi dodatkowo podczas blokowania jednoczesne bicie moba, wtedy avengera bije zwykły zestaw broni 1h <SCA/Obsidian Truncheon> + mms który ma też 50att ale w sumie więcej def'a = swordy nadal są upośledzone ;p"

No prosze, człowiek się ciekawych rzeczy o Tibi moze tu dowiedzieć :]

Xizibi 18-05-2009 18:46

Jeśli chodzi o typ broni dla knighta to jest mały problem. Jeżeli masz zamiar grać tak aby wbić ten 100lvl+ to ważna decyzja bo na wyżyszych levelach dochodzą armory z Inq i z Elementali. Więc analiza najlepszych broni(1h) dla knighta i armory do niego:

-Sword
Emerald Sword
Jednoręczna
atk49 def33+3 i armor dostępny z Inq
-Axe
Hellforged Axe
Jednoręczna
atk51 def28+2 i i Armor z Elemental Quest (nie wiem ile jest egzemplarzy tej zbroi ale z tego co się orientuje to kilka)
-Club
Obsidian Truncheon
Jednoręczna
atk50 def30+2 i armor z Elemental Quest (tej zbroi jest więcej i z rozmów z znajomymi ma ją znacznie więcej graczy niz tą up)

Masz i se porównaj.

Emce$$ 18-05-2009 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xizibi (Post 2546016)
Jeśli chodzi o typ broni dla knighta to jest mały problem. Jeżeli masz zamiar grać tak aby wbić ten 100lvl+ to ważna decyzja bo na wyżyszych levelach dochodzą armory z Inq i z Elementali. Więc analiza najlepszych broni(1h) dla knighta i armory do niego:

-Sword
Emerald Sword
Jednoręczna
atk49 def33+3 i armor dostępny z Inq
-Axe
Hellforged Axe
Jednoręczna
atk51 def28+2 i i Armor z Elemental Quest (nie wiem ile jest egzemplarzy tej zbroi ale z tego co się orientuje to kilka)
-Club
Obsidian Truncheon
Jednoręczna
atk50 def30+2 i armor z Elemental Quest (tej zbroi jest więcej i z rozmów z znajomymi ma ją znacznie więcej graczy niz tą up)

Masz i se porównaj.

ale pamietaj, ze armor nie dodaje atk broni tylko 2 skilla sworda/axe/cluba.

demen 19-05-2009 08:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xizibi (Post 2546016)

-Axe
Hellforged Axe
Jednoręczna

Earthborn Titan Armor nie jest nagrodą z questa. Wypada z Lord of the Elements i jeżeli się nie mylę, to chyba jest to jedyna metoda jej zdobycia...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:40.