![]() |
BUG? Oo
Siema ludziska.
Mam pytanie. Oczekuję konkretnych odpowiedzi najlepiej od doświadczonych graczy, ewentualnie jakiś rzetelnych. A więc: moja koleżanka z gry ma problem. (Od razu napiszę, że to nie dzieciak a 20letnia studentka prawa i gra w Tibię 5 lat). Dziś padła. Miała 4 blessy - bo ma FACC. Napisała mi, że straciła 1 lvl (hmm...ok), 1 mlvl(hmm?) oraz (uwaga) - 5 skillów w diście i 3 w shieldiengu 0_0 ! Co wy na to? |
pech... Typ kiedyś z blessami stracił 5 lvl na 150+.
|
Chyba miala tego dista z 500, ze jej az tyle spadlo.
|
Pech? A od kiedy szansa na stratę 10 lvli lub jednego w Tibii zależy od szczęścia? Przecież tu jest wszystko wyliczone.
|
przecież straty po deadzie są losowe (jak widać z blessami też)
|
@up
To dziwne. Przecież na tibii.com był nawet NEWS i w nim było napisane ile dokładnie straci dana osoba po dedzie...więc skąd tu losowość? Ja kiedyś dużo razy padałem i nigdy nie straciłem więcej niż 0,9 - 1,2 lvla...bez blessów. Mając ~50 lvl. |
Cytuj:
Te blessy coś szwankują, kumpel miał wszystkie a stracił jeszcze więcej expa jakby padł bez żadnych blessów. |
a jeśli ktoś włączy sobie buff na zwiększenie dista i wtedy padnie to liczy mu sie jako normalny czy jako zwiększony? może to jest powód. Nie miałem okazji ich jeszcze testować.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Knight by sobie wtedy włączał buffa na skilla w używanej broni, a to podnosi chyba ponad 30 skilli, padłby i by mu skille wzrosły o 20+ :D |
Dziwna sprawa. Normalnie nie da sie stracic 5 skilli ;/ Moze miala ona przy deadzie zalozony jakis item powiekszajacy skill, np. pally armor, a po deadzie go zdjela. Inaczej nie umiem tego wytlumaczyc, chyba ze rzeczywiscie po update blessy zaczynaja sprawiac niespodzianki.
|
Cytuj:
|
Jeżeli jest tak jak piszesz i zakładając, że wszystkie możliwości wykluczyła koleżanka, to rzeczywiście coś jest nie tak z blessami i powinno to się zgłosić do Cipsoftu.
|
A jaki level i skille miała na koleżanka? Bo teraz spadek skilli zależy od levelu, więc jeśli miała 105/95 na 15 lvl, to tutaj leży rozwiązanie...
http://www.tibia.com/news/?subtopic=...flist=00100100 Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:01. |