Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Testy gimnazjalne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212273)

Articuno 23-04-2009 15:14

Testy gimnazjalne

Jakoś nie wydaje mi się, aby nikt z forum nie pisal wczoraj i dziś testów.
Więc, jak wam poszły? U mnie 45/50 z mat-przyr i ok. 40 z humana. Jak dla mnie bajecznie. Inna sprawa, ze testy były względnie proste, po za podaniem, którego nigdy nie pisałem ani nie ćwiczyłem.

piternet 23-04-2009 15:24

Ja dopiero za rok ;-) Co do egzaminu - słyszałem, że był łatwy.

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...2009/782943819
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._pojawily.html
Powtórka z historii ;p Niezła afera z tym.

Xevez 23-04-2009 15:47

jak przeglądnąłem mat-przyr to był chyba trudniejszy niż rok temu, humana jeszcze nie widziałem

Gierubesoen 23-04-2009 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2528975)
jak przeglądnąłem mat-przyr to był chyba trudniejszy niż rok temu

zdecydowanie trudniejszy ;d

swoją drogą, niezły dym z tymi przeciekami...

Exodus 23-04-2009 16:17

czemu nikt nie pisze o tescie jezykowym, z tego co sie orientuje na onecie tez mozna rozwiazac test z angielskiego

juran_se_spychowa 23-04-2009 16:24

A ja zwaliłem rozprawke, bo napisałem zupełnie nie na temat. Podanie... pff... łatwizna. A reszta... sam nie wiem, ale nie bedzie jakoś mega źle ^^.

Co do mat-przyr to zupełnie go zjebałem ;/... pojebały mi się wzory i w ogóle masakra...

Gonzo 23-04-2009 16:26

Jak ja zdawałem, to też były przecieki - i co z tego, nikt nie robił afery. To media nagłaśniają cała sprawę. Innym faktem jest to, że CKE nie ogarnia całości - egzaminów jest za dużo (podstawówka, gimnazjalny, no i matury - gdzie w sumie jest najwięcej zamieszania).

Erhion 23-04-2009 16:28

Ciekawe kiedy się zacznie chwalenie wynikami na forum. Jak pamiętam z 2 lata temu nie było osoby, która miała by mnie niż 40 pkt. Same najlepsze wyniki.

Haha szkoda było to czytać.

Gonzo 23-04-2009 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2529014)
Ciekawe kiedy się zacznie chwalenie wynikami na forum. Jak pamiętam z 2 lata temu nie było osoby, która miała by mnie niż 40 pkt. Same najlepsze wyniki.

Może na tym forum są sami zdolni ludzie? Ja miałem 46/50 z humanistycznego, a no i 40/50 z matematyczno-przyrodniczego.

Tak swoją droga, to czyżby Ci nie poszło na egzaminie gimnazjalnym? Bo tak właśnie brzmi Twój post. ;)

pheon 23-04-2009 16:37

z matmy sie tak wku... na siebie moglem miec 44 a bede mial 40 przy dobrym egzaminotorze, podstawowe bledy a punkty leca ;/

human lajcik 43 bedzie mysle

DzejDzej 23-04-2009 16:44

Imo łatwiejsze niż w zeszłym roku, poniżej 40 raczej nie będzie. Co do językowego, to żałuje że się nie liczy do ogólnej punktacji, zawsze by się zaplusowało :/

Dark Sven 23-04-2009 17:11

Z humana trudny, ale poszło dobrze. Chyba

Z matmy dałem duuuuupy na całej, długiej linii. Nawet mi chuja ściągi pomogły ; s.

Lechista 23-04-2009 17:39

human strasznie prosty, byc może podanie troszke źle napisałem ale wątpie, reszta to 2 zle w zamkniętych i 2 w otwartych, rozprawka dobrze
Mat-Przyr ===> zamknięte 24/25 otwarte masakra... podstawowe błędy, pi zmieniałem jednostki na dm xDD ale wynik wyszedł tylko o jeden przecinek za mały i w innym zadaniu mnożyłem razy 100% i pomnożyłem nie wiem czemu razy 10... Te dachy to kompletnie zjebałem.. Wiem, że dysleksją nie można się bronić ale to nadzwyczaj dziwne, że czytam pieć razy : Która powierzchnia dachu jest więkrza i liczę objętość O.o
I jeszcze mały błąd, zamiast oddychanie beztlenowe to napisałem zakwasy o.o

Tom The Tanner 23-04-2009 17:44

Chyba najlepsze wyniki będą mieć ludzie z onetu...

Tharion 23-04-2009 17:45

Cytuj:

w innym zadaniu mnożyłem razy 100% i pomnożyłem nie wiem czemu razy 10...
Też tak pierw zrobiłem, ale jak mi wyszło ponad 100% to to przemyślałem xdd

Z zamkniętych raczej będzie dobrze, z otwartych mam zrobione raczej dobrze z dwa...

Co do polskiego : zamknięte całkiem dobrze, otwarte...podanie jakotako, ale rozprawka miała taką głupią teze, że nie wiedziałem co tam napisać, więc dużo się nie spodziewam po tym.

Tompior 23-04-2009 17:45

Po zakonczeniu edukacji w liceum moge stwierdzic, ze egzamin gimnazjalny w naszym zyciu wiekszego znaczenia nie ma. Wiadomo, ze nie mozna go zawalic i dostac ogolnie 20 punktow, ale w przypadku wyzszych wynikow (od ~~60 do 100) to nie ma jakiejs wielkiej roznicy :P
Nie ma znaczenia, czy pojdziemy do liceum bedacego w top10 czy top30. Czy sie nauczymy do matury zalezy juz od nas samych :P
Oczywiscie sa to moje wlasne spostrzezenia i nie musicie sie z nimi zgadzac :)

Dark Sven 23-04-2009 17:51

Jeżeli masz pare takich liceów do wyboru. W mniejszych miejscowościach to wygląda gorzej.

X-Zero 23-04-2009 17:51

Jak dla mnie matma była banalna O_o Trudniejsze testy pisałem jako próbne, jeszcze rok temu...
Humanistyczny jak dla mnie trudniejszy... Znaczy sądzę że będę miał więcej błędów xd

@down:
Ja tam jestem przyzwyczajony...

Thero 23-04-2009 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2529081)
Po zakonczeniu edukacji w liceum moge stwierdzic, ze egzamin gimnazjalny w naszym zyciu wiekszego znaczenia nie ma. Wiadomo, ze nie mozna go zawalic i dostac ogolnie 20 punktow, ale w przypadku wyzszych wynikow (od ~~60 do 100) to nie ma jakiejs wielkiej roznicy :P
Nie ma znaczenia, czy pojdziemy do liceum bedacego w top10 czy top30. Czy sie nauczymy do matury zalezy juz od nas samych :P
Oczywiscie sa to moje wlasne spostrzezenia i nie musicie sie z nimi zgadzac :)

Lepiej w nowej szkole spotkać kilku inteligentnych ludzi, a nie tylko matołów, nieprawdaż? ;)

Lasooch 23-04-2009 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2529014)

Może po prostu debile sie domyślili, że <60 nie warto się przyznawać?

Korzystając z okazji, pochwalę się po raz kolejny: 96/100 2 lata temu, bez przygotowania.

@Tompior: 60 to jeszcze nie wyższy wynik. Poza tym ma to znaczenie, gdybym miał mniej punktów nie miałbym teraz najfajniejszego nauczyciela matmy w mieście.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08.