Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Wiem jak trenic knightem ale... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21238)

Wojtasord 28-12-2004 09:17

Wiem jak trenic knightem ale...

Jestem knightem w miescie carlin dowiedzialem sie z tąd ze najlepiej trenować z innym graczem (najgorsze rzeczy i lać sie) ale zawsze jak zaatakuje kumpla to jestem pk i wszyscy biegaja za mna i mnie zabijajajak ich unikac i jak dlugo trzeba czekac az czacha zniknie a moze da sie tak trenowac by tej czachy nie bylo

Jakubxxx 28-12-2004 09:48

Da sie trenowac bez czachy. Wystarczy ze klikniesz na niego prawym przyciskiem i wybierzesz "invite to party". On musi to potwierdzic i jak zobaczysz kolo niego zielona czache to mozesz spokojnie go atakowac i nie bedziecie miec skulla.

Fallorian Thennars 28-12-2004 11:21

Widze, że jesteś nowy. No więc kilka rad:
Po primo lepiej przeprowadź sie z Carlin do Ab. Dalczego? W Carlin ciężko przeżyć. Bardzo dużo PK. Pamiętam, kiedy moją pierwszą postacią treniłem w Carlin (Hiberna). No klepiemy sie, aż przyszedł jakiś sorc... coś koło 50lvl, z summonem, Orc Warrior, czy coś w tym stylu. Zabił nas obu. Od tego czasu mieszkam w Ab. Dużo bezpieczniej.
Po secundo nie wiem czy nie lepiej jest trenić na jakichś słabszych stworkach... Rotworm na przykład. Przy okazji jest z niego całkiem niezły loot.

Dezerter De'War 28-12-2004 11:53

" jak dlugo trzeba czekac az czacha zniknie "

skull znika po 60 sekundach, czyli kiedy znikaja ci mieczyki

Jak chcesz wyjsc z party mozesz to zrobic dopiero po 60 sekundach od zaprzestania treningu.klikasz na partnera(siebie?) a nastepnie "leave party"

Shihan 28-12-2004 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dezerter De'War
Jak chcesz wyjsc z party mozesz to zrobic dopiero po 60 sekundach od zaprzestania treningu.klikasz na partnera a nastepnie "leave party"

@up
klikasz na siebie i leave party :>

Wojtasord 28-12-2004 19:08

no tylko jak isc do jakiegos ab i co tam zrobic zeby tam zmieszkac
:baby:

Adaras 28-12-2004 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtasord
no tylko jak isc do jakiegos ab i co tam zrobic zeby tam zmieszkac

Aby przejść do Ab'Dedriel wystarczy po prostu wyjść z Carlin północną bramą i podążać traktem (główna droga) na wschód (tj. w prawo). Drogowskazy będą. Ewentualnie możesz kogoś poprosić aby Cię zaprowadził.
W celu zarejestrowania się jako mieszkaniec Ab'Dendriel musisz przejść przez Labirynt (co nie jest sztuką łatwą za pierwszym razie, do tego potrzebujesz machete. Nie, nie ma tam żadnych potworków).

Diavoli 28-12-2004 19:42

LoL

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adaras
W celu zarejestrowania się jako mieszkaniec Ab'Dendriel musisz przejść przez Labirynt (co nie jest sztuką łatwą za pierwszym razie, do tego potrzebujesz machete. Nie, nie ma tam żadnych potworków).

No co do tego nie ma tam żadnych stworków to bym się posprzeczał, ponieważ często lurują tam arcanista dla zabawy.... jak nie chcą czachować się....

Asieks 28-12-2004 20:00

Trein

@ Obserwacja
Trenie od jakiegos czasu <mój first knight> i z moich obserwacji wynika ze skills % skacze szybciej gdy treni sie z Mobkami, a nie z innym graczem.
@Skoro jestes w Carlin i masz rookowe skille lub ponizej 52/52 tren na Trolach a potem przenies sie na roty.Jednak bezpiecznej jest w Ab mało rozrób itp. i blisko do Expowisk.

Wojtasord 28-12-2004 21:41

skille mam 28 w sword i 24 w shield a tak wlasciwie z kad wziac machete ja mam malo forsy a nie wiem z czego to wypada i gdzie to wypada :baby:

Dezerter De'War 28-12-2004 22:27

@up
odpowiedz na to masz na stronie...

klikasz na machete i masz wypisane skad wypada klikasz na potwora z ktorego wypada i masz napisane wszystkie jego cechy wlacznie z tym gdzie wystepuje

Adaras 28-12-2004 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diavoli
No co do tego nie ma tam żadnych stworków to bym się posprzeczał, ponieważ często lurują tam arcanista dla zabawy.... jak nie chcą czachować się....

NIE MA tam żadnych potworów, które się tam respią. A zlurować to każdy może gdziekolwiek (tylko do depo i temple sie nie da). I co ? Niby są miejsca gdzie "nie ma potworów". Poza tym gram w Tibię 2 lata, mieszkam w Ab i jeszcze ani razu nie spotkałem Arcanisty w labiryncie ani o czymś takim nie słyszałem (co prawda na piętra w Ab lurowali, ale rzadko).

Wojtasord 29-12-2004 13:11

no fajnie tylko dowiedzialem sie ze maczete znjduje sie u orc spearman a jak nacisnelem jego cechy to przy wystepowaniu pisze brak danych :( powiedzcie mi gdzie moge ich znalezc kolo carlin

Dezerter De'War 29-12-2004 13:18

np. W zamku kolo Ab na polnocny zachod od Ab.

sory za nie edytuje poprzedniego posta ale troche za wysoko byl..

Rendarn 29-12-2004 17:50

Spearmen (razem z orkiem i warriorem)respawnuja sie na drugim poziomie pod foldą, uważaj bo tam jeszcze slimy są. Jest ich dosyć sporo (spearmanów) wiec albo znajdziesz machete z ciala lub zalegającą gdzieś na ziemi :)

Qrczaq 29-12-2004 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asieks
@ Obserwacja
Trenie od jakiegos czasu <mój first knight> i z moich obserwacji wynika ze skills % skacze szybciej gdy treni sie z Mobkami, a nie z innym graczem.
@Skoro jestes w Carlin i masz rookowe skille lub ponizej 52/52 tren na Trolach a potem przenies sie na roty.Jednak bezpiecznej jest w Ab mało rozrób itp. i blisko do Expowisk.

uwierz mi, nie trzeba miec skilli 52/52 zeby trenic na rotach tak normalnie to na trolach do 50+skila to jest nienormalne ale kazdy robi jak chce:P

kurdzikus 29-12-2004 20:39

Po pierwsz czacha znika po miej wiecej 5 minutach mozesz trenowac bez czachy jesli klikniesz na kumpla i dasz inwite to party jesli masz tibie clasik to naciskasz ctr i lewy przycisk w tym samym momencie wtedy wysuwa ci sie maniu w kturym masz napisane inwit tu party lub atack lub fallow wybuerasz oczywiscie inwite tu party jesli nie masz tibi clasik to naciskasz lewy przycisk na czlowieka i dajesz inwite koniec teori darwina

Qrczaq 30-12-2004 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kurdzikus
Po pierwsz czacha znika po miej wiecej 5 minutach mozesz trenowac bez czachy jesli klikniesz na kumpla i dasz inwite to party jesli masz tibie clasik to naciskasz ctr i lewy przycisk w tym samym momencie wtedy wysuwa ci sie maniu w kturym masz napisane inwit tu party lub atack lub fallow wybuerasz oczywiscie inwite tu party jesli nie masz tibi clasik to naciskasz lewy przycisk na czlowieka i dajesz inwite koniec teori darwina

co ty nie powiesz, czacha znika po 5 minutach???? ;o

khazad 30-12-2004 01:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asieks
@ Obserwacja

jezeli chodzi o trening to bedzie lepiej szlo z mobkiem bo mobek sie nie obrazi jak go bedziesz czesciej trafial jak ustawa przewiduje.
no coz... swobodnie na rotach trenic mozna juz od skilli 35/35 z hatchetem na full def... oczywiscie mozna wczesniej, ale bedziesz zbieral wiecej obrazen oraz slabiej ci bedzie szedl shielding. ja osobiscie dokladnie w tym momencie trenie sobie na rotach na darashii ze skillami 47/46 uzywajac axe i lejac roty na full def. trolle sa strasznie miekkie i maja ta bardzo nieciekawa ceche ze uciekaja...

Filarel 30-12-2004 09:57

Nie wiem czemu mówicie ,że w ab jest mniej pk w carlin jeszcze nikt bez powodu mnie nie zabił.A co do skilli to prawie ciągle treniłem z kumplem Don Kurczak.

@off topic
Yooo Rendarn myślałem ,że ty grasz jeszcze w Ragnarok'a ale jak grasz w Tibie dobry wybór. Jak się pomyle ,że to nie jesteś ten Rendarn z ro to sorry ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:21.